Imádják a nők a mobiljátékokat és az RPG-ket

  • Írta: Arell
  • 2014. október 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Az amerikai SuperData Research éves statisztikái szerint a férfiak több MMO-t és FPS-t játszanak, míg női versenytársaik a mobiljátékok és az RPG-k gyűrését szeretik jobban. Ti milyen műfajban toljátok?

A több különféle forrást is szondázó, területenként legalább ezer fővel dolgozó statisztikai adatgyűjtés eredményei szerint tévedés azt gondolni, hogy csak mi, férfiak szeretjük a videojátékokat. Igaz, a női nemmel történő összehasonlítás után kiderül, hogy bizonyos műfajokat jobban preferálunk, mint a hölgyek.

Az amerikai SuperData Research a Joystiq közreműködésével felmérte az Egyesült Államok lakosságának szokásait, melyből kiderült például, hogy a nők a mobiljátékokkal töltött órák számának több mint 57 százalékát zsebelik be.

A szerepjátékok esetében már nincs ekkora különbség, a hölgyek itt mindössze 53,6 százalékkal állnak a mezőny élén. Természetesen nekünk is van erősségünk, ami az MMO-k és az FPS-ek területén érezhető a legjobban, ezekben ugyanis az urak az összes játékidő kétharmadával büszkélkedhetnek.

Érdekesség még a felmérésben, hogy a hölgyek csupán 37 százalékban használnak konzolt, de vezetnek a PC-s játékidőben, még ha csak két tizeddel is.

Az Entertainment Software Association (ESA) is végez hasonló éves felméréseket, melyből még egy izgalmas adat kiderül a tengerentúli gamer társainkról. A számok szerint a teljes Egyesült Államok lakosságának 59 százaléka játszik, több mint kétharmaduk konzolon.

9.
9.
AmreyP
Eldergirl én mindig is ilyen csajt kerestem mint te,akivel lehetne coopozni is és nem lenne szerencsétlen,de sajna nem hozott össze ilyennel a sors aki tetszik és játszani is szeret (köszi multjori tipped ,2 nap alatt eladtam hardverapron 270x videokarim,adosod vagyok:-) )
8.
8.
Juha
#7 add meg a számod Eni (ha nem tévedek te vagy), és elverlek én rendesen...

Akár Tekkenben is :-)
7.
7.
eldergirl
#6: Sokan erösítjük az rpg és mmo vonalat ;) én pl ha egyedül akarok játszani akkor diabloba van 752 para-s karim, és wowban v más mmo-ban is olyan klánban vagyok ahol többi társam is lány. (de akár tekkenben is verem a fiù ismiket) (^.^)
6.
6.
Neo1989
Én úgy tom h inkább a racing meg az ilyen LBP-hez hasonló cuccosok jönnek be nekik. Már annak aki játszik.
Bár nekem igazából mind 1.
Akiket pl én ismerek azok csak fb-znek yt-znek és 8 nekik h milyen gépük van.
1X egyik nekem azt mondta h "Legyen fekete és menjen rajta az FB meg az MS Office".
5.
5.
rossitibi
Hack 'n' Slash kimaradt,én azt szeretem és a csajom is :)
4.
4.
Alastor01
"Imádják a nők..." elnézést az okvetetlenkedésért de nekem hiányzik onnan az az "a" :)
1.
1.
maturasek
Ilyen jellegű cikkeknél szerencsés lenne a forrás linkjét is betenni a cikkbe. Úgy általában, átvett cikkek esetéven illendő lenne, de valamilyen adatforrásra hivatkozókat különösen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...