Dota 2 - egymillióan játszották egyszerre a Steamen

  • Írta: Shifty
  • 2015. február 16.
  • Érdekesség
Link másolása
A tavaly év végi rekordok után a Dota 2 újabb mérföldkövet ért el a napokban, a Valve jelentése szerint ugyanis több mint egymillióan játszottak a játékkal a Steamen, ami új rekord a szolgáltatás történetében.

Azzal nyitottuk az év elejét, hogy a Dota második felvonása sikert sikerre halmozott decemberben. Úgy tűnik, nem lankad a MOBA iránti érdeklődés, a Valve ugyanis megerősítette, hogy a Steam történetében most először sikerült egy játéknak elérnie, hogy egyszerre több mint egymillióan játsszanak vele.

Ha figyelembe vesszük, hogy az eddigi rekorder a Counter-Strike: Global Offensive volt a maga 420 ezres játékosszámával, akkor egészen jól látható, mekkora eredményt ért el a Dota. Persze még így is jócskán elmarad az olyan címektől, mint a World of Warcraft vagy a nagy konkurens Leauge of Legends, amit egy jobb napon akár 5-7,5 millióan is játszanak egyszerre.

23.
23.
stuie
Én próbáltam megszeretni a moba-kat. De nem értem. Nem értem, hogy lehet szeretni őket :D Twitch-en konstans lol és dota a top 3-ban van nézettség alapján.
20.
20.
Brenor
Szerkesztés gomb meg nagyon kéne ide.
19.
19.
Brenor
Bírom ezt a sok dota 2 fant akik állandóan azzal jönnek mennyire összetettebb a lolnál vagy a hotsnál. Értsétek vannak akik csak szórakozásból rövid gyors kikapcsolódásból szeret játszani és ezért nem kéne ennyire lenézni akik ilyenbe találják meg az élvezetet. Nekem nincs türelmem egy nap 50-60 perceket játszani, amit nagyon könnyen meg is lehet unni. Azért lenézni valakit, mert szeretik a pörgősebb gyorsabb játékokat és nem akarnak szöszmötölnik a last hitekkel, itemekkel elég szánalmas.
18.
18.
Nicodemus
Haat az meg odebb van. :) Jelenleg aranykorukat elik, a jatekos tabora pedig tobb mint 20 millio ember vilagszerte. Ez a legmeghatarozobb mainstream hullam jelenleg. A Mobak korat eljuk. Nekem sem a szivem csucske a mufaj, de a jatekos populacio nagy resze mas allasponton van :D
15.
15.
Nicodemus
Csak ertenem hogy miert vagy olyan erzekeny mint egy havi bajos tini lany?! A HotS esetleg ugy erzed veszelyt jelent a Dota 2-re? Nem. Akkor meg?
13.
13.
Nicodemus
Nem ertem mi ertelme van itt szarozni a jatekot csak azert mert teljesen mas a rendszere mint a megszokott semanak a mufajon bellul. A Blizzard ki is jelentette hogy a HotS az nem dota/moba jatek, hanem valami egeszen uj es egyedi probalkozas. Felesleges itt vergodnotok es verni a nyalatokat hogy a Dota 2 mennyivel jobb, mintha legalabb is barki arra kert volna hogy ne jatszatok vele tobbet es takarodjatok HotS-ozni. Szal relax es mennyetek vissza Dotazni es nyugodjatok meg.
12.
12.
Nicodemus
Olyan jatek nincs h Heart of the Storm :D Olyan van hogy Heart of the Swarm (SC2) es amire ti gondoltok: Heroes of the Storm.
Lassan egy hete mar hogy jatszom vele, es el kell ismernem hogy sokkal egyszerubb, pejorativ kifejezessel elve: primitivebb a rendszere mint mondjuk a Dota 2-nek. Azonban ez csak a kihivas szempontjabol erdekes, mert maga a jatekelmeny fantasztikus. A palyak valtozatosak es tele vannak event-ekkel, a meccsek dinamikusak es rovidek. Igazabol egy nagyszeru jatek, amit ugy tudnek definialni hogy azoknak keszult akik nem szeretik a mobakat. Mindegyik hiresebb moba jatekkal jatszottam mar es kijelenthetem hogy van letjogosultsaga a HotS-nak. Televan innovacioval a jatek, es gyonyoru a csomagolas is. Nem hiszem hogy a Dota 2 vagy LoL jatekosoknak szol, mint inkabb mindenki masnak. En nagyon remelem hogy sikeres lesz a jatek mert megerdemelne.
11.
11.
anarchoid
HOTS egy vegtelensegig lebutitott dota, szoval biztos eleri ezt a szamot, sok sikhulye koszal a vilagban ;)
10.
10.
Cipo3
#7: Igen, igen. LOL vagy Heart of the Strom olyan mint egy brazil szappanopera. Ha bekapcsolódsz a közepén is érted, ha kihagysz 100 részt is pont onnan tudod folytatni mint ahol abbahagytad, ugyanakkora sikerekkel, mert nem igényel tapasztalatot. Casual game. Sokaknak a nagyobb bevétel érdekében.

Dota összetett és ebből adódóan nehezebben érthető, nehezebben érhetsz el sikereket. De az élmény emiatt össze sem hasonlítható.
7.
7.
Brenor
#6: Miután kiadják szerintem rá egy fél évre biztos elfogja érni ezt a számot. A beta alapján számomra sokkal jobb, mint a Dota 2 és szerintem többen vannak így ezzel.
6.
6.
kanguru
Na ki meri megtippelni mikor eri el a Heart of the Storm ezt a szamot?
5.
5.
Cipo3
#3: Valószínű, hogy ennek köszönhető a nagy peek is. Mivel az új játékmód fél-egy óránként 5 percig játszható. Mármint abban az 5 percben jelentkezhetsz a kivételes sárkányos játékmódra. S gondolom sokan inkább nem tolnak még egyet hanem megvárják az idejét. Ezért lehet most halmozott egyszerre játszó ember. Ha állandóan elérhető lenne az új mód nem lennének ekkora csúcsok.

Nekem amúgy nem jött be ez a mód.
4.
4.
Dark_Temptation
#3: ez így van. elég idegesítő :/
3.
3.
anarchoid
Mondjuk dotaban jelenleg Blossom event van, olyan sokan jatszunk , hogy amikor 10perces jelentkezesi ido van, rendre leterdel a dota network.. ;)
2.
2.
toriell
Egyetértek,kurva jó!:DDD
1.
1.
Perseus84
Miota kijott a beta joforman csak ezzel jatszom. MEGUNHATATLAN. Csak igy tovabb fiuk!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...