GDC 2015: Xbox One-ra is jön az Elite: Dangerous

  • Írta: fojesz
  • 2015. március 4.
  • Hír
Link másolása
Újabb Microsoft-bejelentések érkeztek a Game Developers Conference-ről, ezúttal Phil Spencer osztott meg néhány érdekes hírt az Xbox One-os és Windows 10-es terveikkel kapcsolatban.

Habár reggel már kaptunk xboxos híreket az idei GDC-ről, az imént Phil Spencer is tartott egy előadást, amiben további infókat osztott meg a Windows 10 és az Xbox One közelítéséről. Spencer hangsúlyozta, hogy a játékoknál is céljuk a Windows Universal App Platform előtérbe tolása, ez teszi lehetővé ugyanis, hogy a fejlesztők egyszerre írják meg a játékukat minden Microsoft-platformra, így a Windows 10-re, az Xbox One-ra és a HoloLensre is többek között.


A Microsoft ennek a folyamatnak a részeként a Windows 10-re is kiterjeszti az ID@Xbox programot, ami azzal kecsegtet, hogy a jövőben egy sor olyan indie cím érkezhet, amely egyszerre fut Windowson és Xboxon, ráadásul mindegyik esetében adott lesz a keresztplatformos játék, sőt a Microsoft is bevezeti majd a cross-buy opciót, így nem kell mindegyik platformon megvenni ezeket a címeket. Ezen lehetőségek kihasználása egyébként a fejlesztőktől függ majd. A cég ezeken kívül piacra dob egy olyan adaptert is, amellyel a vezeték nélküli Xbox One kontrollerek használhatók lesznek PC-n.

Akadt néhány játékbejelentés is. Az #IDARB PC-re és tabletekre is megjelenik, míg a Gigantic nevű MOBA Xbox One-ra is elkészül - mindkettő esetében lehet majd keresztplatformosan is játszani. Továbbá a nyáron Xbox One-ra is megjelenik majd az Elite: Dangerous, amibe az összes eddig megjelent PC-s frissítés tartalma be fog kerülni. Fent ennek a játéknak az előzetesét láthatjátok.

10.
10.
Dio papa
#9: Én igen, és nagyon jó! :) Mondjuk nem egy Order vagy Ryse játékidő.. :D
9.
9.
supair
#8: Nem játszottam vele.Ha nem megy a gamepad veszünk HOTAS-t !! :-))
8.
8.
Dio papa
#4: "És most nehogy azzal gyertek nekem hogy egér meg billentyű!! :-)"

Nem most azzal jövünk, hogy HOTAS-on kívül kár mással is nekiállni :P
7.
7.
simon 555
Na ez jó hír, legalább fogom tudni játszani az Elite-et.
Jobb lenne PS4-re is, de jobb mint a semmi.
6.
6.
supair
#5: Igaz.
Az lenne a hab a tortán!
Le tudnánk gémelni a "sérelmeinket" :-))))))
5.
5.
tsulok
#4: SF5-nél lesz lehetesőség PS4-PC multira. Minden játéknál sztem nem érdemes, egy FPS játéknál semmir értelme nem lenne. Sztem az lenne az igazán jó ha a PS-Xbox multit oldanák meg.
4.
4.
supair
Hát ha összejön a Microsoftnak,minden tiszteletem.
Pc-sekkel nyomni! Ráadásul ezt!
És most nehogy azzal gyertek nekem hogy egér meg billentyű!! :-)

Még pár év és ha a Sony nem ilyen irányba törekszik Nintendo lesz belőle.
Ezt bármiféle rosszindulat,és fanboyság nélkül írtam.(amúgy nyugodtan savazhattok elfér rajtam.És a véleményemen nem változtat.)
3.
3.
zozo76hun
Az Elite rendesen odaver. Varos cim lesz nagyon XO-ra.
2.
2.
guitarlord
Örülök, de csak akkor, hogy ha nem 17-18k-s árcédulával jön. Nem elég, hogy Számomra sem a PS4, sem a One nem bír egyelőre elegendő System Seller exluzívakkal, de még drágák is a játékok, nem kicsit....
1.
1.
PaprikaJancsi
Nagyon jó hírek vannak a mai nap :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...