GDC 2015: Skyworld - íme, az első VR-stratégia

  • Írta: zoenn
  • 2015. március 7.
  • Bejelentés
Link másolása
Eddig jóformán felfedezős és akciójátékot láttunk a virtuális valóságra épülő címek közül, ám ez hamarosan megváltozik. Bemutatkozott a Skyworld, amely a stratégiák sorait erősíti és támogatja Valve-féle Lighthouse-t is.

A Vertigo Games olyan körökre osztott stratégiát készít, amit a VR-szemüvegekre terveztek. A fejlesztők már a kezdetek óta szoros együttműködésben voltak a Valve-val, így a játékuk az elsők között támogatja a HTC Vive-ot.

Ez pedig azt jelenti, hogy a Skyworld támogatja majd a Lighthouse kódnéven futó technológiát is. A megoldás beágyazható bármely TV-be, monitorba, fejhallgatóba, billentyűzetbe, egérbe vagy mobileszközbe. A technológia javítja a Vive pontosságát, az egész szobára kiterjeszti a virtuális valóságot, így a Skyworldben szereplő fantáziavilág is a saját nappalinkban jelenik meg. Egységeink az orrunk előtt rohangálnak, sárkányok repkednek az asztalunk felett és hasonlók.

A játékban hadsereget építhetünk, ráadásul birodalmunk gazdaságával is foglalkoznunk kell, mint más körökre osztott stratégiákban.

A Skyworld még idén napvilágot lát.

3.
3.
DON GONDOCS
Csak idő kérdése volt. Tudtam hogy rts is lesz ezzel a technikával.
2.
2.
markoci555
Már kezdtem gyanakodni hogy mindent egy könyvön kell csinálni, aztán csak nézelődsz, de utána megnyugtattak :)
1.
1.
Levente008
Ha meglesz az Occulus Riftem biztos kipróbálom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...