Kivonul a Konami a New York-i tőzsdéről

  • Írta: fojesz
  • 2015. április 28.
  • Biznisz
Link másolása
A Silent Hills törléséről szóló hírek mellett egy másik Konami-bejelentést is felkapott a sajtó a minap: a cég közölte, hogy kivonul a New York-i tőzsdéről. Durván hangzik? Pedig semmi különös nincs benne.

Először jön a Kojima-ügy, aztán kiderül, hogy nem csinálják meg a Silent Hillst, most meg bejelentik, hogy kivonulnak a New York-i tőzsdéről - hát mi folyik a Konaminál?

Nos, jelentős átalakulások, az egész biztos, mindenesetre vicces, hogy az említett tőzsdés bejelentés (ami amúgy az üzleti élet szereplőin kívül senkit nem érdekelne) mekkora felhajtást kapott és milyen összeesküvés-elméleteket szült a körülmények miatt - noha ez tényleg racionális döntés volt a kiadó részéről.

Mikor lenne ez különösen érdekes hír?

  1. Ha a Konamit kitették volna a tőzsdéről.
  2. Ha a Konami úgy "általában" véve kivonult volna "a tőzsdéről".


Itt egyikről sincs szó. A Konami önként vonult ki a New York-i tőzsdéről, és csak arról. Ezt azért fontos kiemelni, mert a cég részvényeivel Japánban és Londonban is kereskednek, sőt tavaly a céghez köthető értékpapír-forgalom 99,71 százalékát a japánoknál és a briteknél bonyolították le, a New York-i kereskedelem tehát elenyésző mértékű volt. És hogy miért kellett kivonulni? Mert "tőzsdén szerepelni" kötelezettségekkel jár, ami pénzbe kerül, egyes vélemények szerint a Konaminak legalább 5 millió dollárba fájt ez évente - a cég ez az összeget akarja megspórolni ezzel a lépéssel.

Köszi, kopic!

8.
8.
biohazard rex
#1: hát szerintem meg pont fordítva! ha nem jön az új mgs pc-re, nem játszok az elődökkel se és ezzel nem csak én vagyok így szerintem.
7.
7.
Dízel
Remelem megszunnek a francba az mgs kiadasa utan. Szarhazi banda.
6.
6.
logic5
5.
5.
crytek
Menjenek csődbe ha már pc-re nem voltak képesek kiadni a Silent hill HD Collectiont
4.
4.
PS4jacksony
A legközelebbi hír.........Végleg felszámolják a konamit....
1.
1.
szakallaskan
Őrület,ami a Konaminál megy.Sok valóságalapja van.De szerintem egy óriási reklám a Metal Gear Solid 5-nek!Viszont változtatniuk kell,mert szerintem 4 év múlva már nem tudnának nagy közönségsikert elérni egy "klasszikus" MGS-el,akár sandbox,akár nem.Én biztos megvenném,de egyre szűkül ez a réteg érzéseim szerint.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...