Így fest Xbox One-on a The Witcher 3

  • Írta: zoenn
  • 2015. május 12.
  • Videó
Link másolása
A PS4-es verziót már láttuk mozgásban, ideje szemügyre venni az Xbox One-os The Witcher 3: Wild Huntot is. A CD Projekt RED megerősítette, hogy ezen a konzolon "dinamikus felbontásban fut" a játék, 900p és 1080p között.

Noha a korábban megjelent temérdek kedvcsinálót elsősorban a PC-s verzióból lőtték a fejlesztők, a múlt héten bemutatkozott a PS4-es változat is. Ezúttal az Xbox One-os port lesz soron, aminek a felbontása a lengyelek szerint "dinamikusan skálázódik majd" 900p és 1080p között. Magyarul az erőforrás-igényes szakaszoknál leesik 900p-re, majd a kevésbé húzós részeknél (például a belső helyszíneken) átvált 1080p-re.


Érdekesség, hogy a The Witcher 3: Wild Huntot már több mint egymillióan rendelték elő. Kétségtelen, hogy hatalmas kasszasiker lesz a szerepjáték, amely elő is tölthető mindhárom platformon, így május 19-én már nem kell a letöltéssel bajlódnunk, ha valamelyik digitális verziót választottuk.

66.
66.
supair
#65: Nézhetjük a másik oldalról is.Legalább van aktivitás:-)))
65.
65.
barackostej
#64: Nem, mert nincs kedvem atragni magam az egeszen. Masreszt elkopna az egergombom, annyit nyomkodnam a torles gombot.
64.
64.
kopic
#61: Off hsz-ok törlése nem lesz ?
56.
56.
supair
Kérlek ne hagyjátok abba! .-)
40.
40.
Spectrum
#34: Ok, akkor maradjunk annyiban, hogy "egy a tábor, mert mind játékosok vagyunk".
Nem volt szándékom bárkit is megbántani, ezért bocsánatot kérek. És elismerem, hogy sok olyan érvet mondotok, ami igaz.
Azt csak tényként tudom kezelni, hogy nekem a konzolomban rengeteg örömöm telik, ami egyaránt köszönhető az exkluzívoknak, és annak, hogy a multiplatform címek is számomra kielégítő minőséget jelentenek. Ezért mindig fáj, ha valaki a konzolokba rúg, mert értetlen vagyok, miért fáj valakinek a 30 fps, akit akár nem is érint. Aki meg vett konzolt, úgyis tudja, miért vette (ha "tudatos vásárló").
Nem érzem jól magam a vitától, pláne ha az indulatossá vagy sarkossá válik - akárcsak az én részemről. Volt már dolgom rosszul optimalizált PC-s játékkal, amit a NASA sem tudott volna működésre bírni. És vannak olyan konzol-exkluzívok, amiket mindenki elismer.
A konzolok teljesítménye csak egy tény, nem várhatjuk, hogy felvegyék a teljesítményt a csúcs-PC-kkel, és a jövőben sem lesz ilyen konzol, hiszen a megjelenése után hamar el is avul. De néhány játék igenis megmutatja, hogy komoly potenciál van bennük (GTA 5, Last of Us, Bloodborne, Driveclub - igen, a Driveclub is, mert az egy teljesen jó játék és technikailag elég erős).
Én megértem, ha valakinek kevés a 30 fps, de az miért nem intézi el a kérdést egy vállrándítással ahelyett, hogy szídná a konzolokat? Bár azt sem vitatom, hogy bárkinek joga lenne akár minden cikkhez élesebb hangnemben hozzátenni valami konzol-fikázó megjegyzést. És most nem rád vagy FrankBlack-ra gondolok.
De mindegy, megégettem magam, mert belementem egy vitába, amiben nem volt igazam, vagy max részben. Sajnálom.
38.
38.
kopic
#36: Ne foglalkozz vele. Szegeny gyerek nagyon retardalt.
34.
34.
ADMlN
#31: Ezek amiket írsz inkább praktikumok mintsem kényelmi faktorok. Nem tudom mióta nem játszol PC-n de ma már nem körülményesebb használni mint egy konzolt.

Oprendszert néha telepíteni kell, de ma már ez is egyre ritkább, ráadásul ezt akkor is meg kell csinálnod időnként ha nem játszol a gépen (lévén, hogy PC-d akkor is van).
A driverek telepítését és frissítését elintézi a Windows 8.1 és a GeForce Experience (nem bonyolultabb mint egy konzolon telepíteni a system update-tet). Radeon kártyákkal nekem is volt gondom, de amióta Nvidia-t használok semmilyen problémát nem tapasztaltam. A ki-be kapcsolás meg gyorsabb is mint konzolon hála az SSD-nek.
A Steam elintéz minden mást. Játékok telepítése, automatikus updatelése, cloud save, achievmentek, party lehetőségek, friend list, multiplayer, in-home streaming, family sharing... És mindezt ingyen.
31.
31.
Spectrum
#30: Nézd, én mindig is ATI-s voltam, egy HD6790-nel fejeztem be. Az új játék megjelenésekor nem sokkal már jött is az új driver és a telepítős móka, hogy a 4x-es AA-t és 16x-os AF-et elérjem.
Sokszor még egy steam-játék első indítása is azt jelentette, hogy konfigurálta a direcx-et, a c++-t, esetleg a .net-et, és a fene tudja, még mit. Hogy aztán olyan címeknél, mint pl. az L.A. Noire, az egész zátonyra fusson és olvashattam a steam community-t, ahol kiderült, hogy "same error" sokaknál, és kereshettem rá a hotfix-et meg buherálhattam a steam indítót, mert nem volt még rá hivatalos tapasz.
Aztán olyan játékom is volt, ahol a steam.exe-t kellett rendszergazda-módban manuálisan indítani, vagy a kompatibilitással kellett vesződni.
Aztán persze a win is olyan, hogy ahogy telik a registry, nehezedik a rendszer. Persze, jó móka egy win 7-et újrahúzni, de egy belakott környezettel nem szívesen teszi ezt az ember.
Amikor kijött a Last of Us, komolyan elgondolkoztam, hogy veszek egy PS3-at, és kevés érv volt a "miért ne" serpenyőben. És jó volt az Amiga után először visszatérni egy olyan platformra, ahol a játék a gép bekapcsolása után csakhamar futtatható is mindenféle bütykölés vagy váratlan error nélkül.
Jó volt megismerni a DualShock 3-at és az extra funkcióit, amikre pl. a Heavenly Sword támaszkodott. Jó volt a God of War-t tolni úgy, hogy a PS gombbal a konzolt a csekkpont után 2-3 másodperccel akár ki is kapcsolhattam és nem kellett a leállással bajlódni.
Ha valaki azt mondja, hogy a PC van olyan kényelmes játékra, mint egy konzol, akkor annak tuti nincs konzolja. Utóbbi egy célplatform egyértelműen specifikus kényelmi megoldásokkal.
És én nem a "fotelből játszom"-tényezőre gondolok, hanem az egyszerű tényre, hogy "ágyba hozzák az ételt", vagyis nem kell se driverekkel, se egyre terheltebb oprendszerrel, lassuló hardverrel, stb. bajlódnom. 5-6 (?) évre belövök magamnak egy minőséget + az exkluzívokat.
30.
30.
ADMlN
#28: "Itt pedig nagyüzemben forgatták ki a szavaimat, amit nem szeretek."
Jó kifogás. :)

"És ha a PC-met TV-re kötöm, akkor már fut rajta a Bloodborne? A kényelem amúgy sem itt kezdődik, mire ez a kisarkítás?"
Miért futna?
Vagy azt jelenti számodra a kényelem ha valamin fut a Bloodborne?

Mint olyan aki konzolon és PC-n is játszik nem értettem milyen kényelemre gondoltál. Ezért írtam, hogy nem értem. És utána rákérdeztem a TV-re, mert a legtöbbet ezt szoktam hallani, hogy "A konzol az kényelmesebb mert kanapén fetrengve, nagy TV-n tudok játszani, nem egy asztal előtt görnyedve egy kis monitort bámulva."

Amúgy nem értem mire fel túráztatod még magad, már rég elmondtam, hogy semmi baj nincs azzal ha konzolon játszik valaki. Csak akkor nem kell pattogni a PC-seknek, hogy ők milyen szánalmasak amiért élvezik a fullHD, 60fps-t.
Talán ha ezt betartanád, kevesebb atrocitás érne az oldalon és nyugodtan olvashatnál kommenteket...
29.
29.
Spectrum
#27: "És ha a PC-met TV-re kötöm, akkor már fut rajta a Bloodborne? A kényelem amúgy sem itt kezdődik, mire ez a kisarkítás?"
Bocsi, ez már nem neked szólt.
Nem fogok többé kommenteket olvasni a cikkek alatt... egyre inkább úgy érzem, semmi értelme.
28.
28.
Spectrum
#27: Jogos a pont, ha felhúzzák az agyamat, én sem feltétlenül válogatom meg a szavaimat. Itt pedig nagyüzemben forgatták ki a szavaimat, amit nem szeretek.

"Ugye ismerjük a szokásos köpködéseket, és ítélkezéseket":
Az nem köpködés, hogy akinek konzolja van, az Tesco gazdaságos, meg nyomorog, meg igénytelen? Illetve leszólni az sg fórumán kommentelőket nem köpködés?
Vaaagy, hogy a 130 ezres konzol helyett vegyél inkább 200 ezres PC-t (!), ez is mi már? :-)
És ha a PC-met TV-re kötöm, akkor már fut rajta a Bloodborne? A kényelem amúgy sem itt kezdődik, mire ez a kisarkítás?
Na mindegy, kár volt belekezdenem, nekem erre nincs időm. Csak érdekes, amikor minden hírnél jön a szokásos konzol fika, holott ezek a vasak már elég rég kijöttek, tudjuk, mire képesek. Ennek egy jól irányzott verbális rúgásnál több értelmük nincs.
27.
27.
FrankBlack
#21: +1

Az rendben van, hogy valakinek (sokaknak) nem számít a felbontás, és az FPS, vagy épp a grafika, esetleg nem is látja, vagy nem nagyon érzi a különbéget, nem fontos neki. Ez rendben van, egészségére, ez az ő ízlése, és értékrendje, semmi gond. Nekem is csak azzal van bajom, miért kell másokat lenézni, sértegetni, akinek más az értékrendje, más az ízlése, és más szempontok (is) fontosak a játékoknál, mit pl. a felbontás, grafika, FPS érték. Ugye ismerjük a szokásos köpködéseket, és ítélkezéseket, hogy "akik az FPS-re, felbontásra, meg a grafikára verik", stb. Meg persze az elmaradhatatlan, nagy sláger, a "nem is igazi gémer az olyan, aki... " Miért nem lehet elfogadni, hogy vannak, akiknek pl. a 30 FPS majdhogynem játszhatatlan.

„De aki ezeken a számokon nyomorog, azt én nem is tartom igazi gémernek. ;-)” (Spectrum)

"Számomra ez a mentalitás (elítélem a másikat, mert nem úgy gondolkozik, ahogy én) sokkal félelmetesebb, mint a vásárlási szokásaink." (Spectrum)
26.
26.
ADMlN
#23: Őszintén nem tudom milyen PC-t lehet összerakni 130-ból, sose próbáltam nem is igazán érdekel. Szerintem komoly játékra az még kevés. Ellenben ezt az áras vitát hülyeségnek tartom. Egyrészt szinte mindenkinek van PC-je otthon, mert nem csak játékra veszi az ember a konzollal ellentétben. Én is főleg munkára használom. Ergo az egyetlen alkatrész amit csak a játékok miatt vettem bele az a GPU. Abból pedig 130-ért már olyat kapsz ami állva hagyja bármelyik konzolt. Emellett a játékok feleannyiba kerülnek. Az exclusive-okat meg fölösleges ide keverni, mert az olyan multiplatform játékokról beszélünk, mint amilyen ez is.

"Ez a Tesco gazdaságos tej meg egyszerűen baromság. Akár konzol, akár PC, egyik sem egy olcsó szórakozás."
Nagyságrendileg helyes a példa. Amúgy eddig itt rugóztál az áron most meg hirtelen vitán kívül helyezed? Úgy látom egy érv neked csak addig érv ameddig a te igazad szolgálja...

"Amúgy sem értem, mi lenne az a bio igazából."
Művelődj.

"A Witcher 3 kapcsán pedig, még ha említésre került is a framerate, eddig mindenhol 90 % felett járt a játék."
Az IGN, a Kotaku és a VideoGamer tesztje is kitért a framrate problémákra, nyugodtan nézz utána. Amúgy meg persze, hogy 90% fölött jár a játék. Attól, hogy a konzolok nem bírják szusszal, ez még egy kiváló játék.

"a kényelem miatt át is szoktam rá"
Ezt nem értem. Túl nagy kihívást jelentene rákötni a PC-t a TV-re?
24.
24.
Gykrizsi
#23: Igen, a cég írt is levelet az összes tesztelőnek, hogy a fps droppot a day-one patch orvosolja. Most mindenki eldönti, hogy elhiszik, vagy sem. Én megszavazom a bizalmat.
23.
23.
Spectrum
#21: Én nem dobálóztam a számokkal, hanem megkérdeztem, 130-ért össze tudtok-e rakni egy olyan gépet, ami az általatok támasztott követelményeknek - a konzolokkal ellentétben - megfelel.
A válasz természetesen az volt, hogy nem. (Noha a nem-et ebben az esetben fájt kimondani, ezért mindenféle angolnázás lett belőle9.
Lehet amúgy valakinek akármilyen hiperpécéje, ha nincs rajta Last of Us, vagy Bloodborne. Ahogy lehet akármilyen konzolja is, ha nem lesz rajta Star Citizen.
Én sosem említettem, hogy mire képes és mire nem az emberi szem, viszont tény, hogy az fps-vita csak ebben a generációban lett valamiért ennyire fontos némelyeknek. PS3-on a teljes Mass Effect sorozatot többször is végigjátszottam, néha gyakorlatilag diavetítés volt, mégis csodálatos az élmény. A Witcher 3 kapcsán pedig, még ha említésre került is a framerate, eddig mindenhol 90 % felett járt a játék.
Ez a Tesco gazdaságos tej meg egyszerűen baromság. Akár konzol, akár PC, egyik sem egy olcsó szórakozás. Amúgy sem értem, mi lenne az a bio igazából.
Az ilyen vs viták hidegen hagynak. Több, mint 500 játékom van steamen (nem indie humblebundle), az exkluzívok miatt vettem konzolt és a kényelem miatt át is szoktam rá. Most a Bloodborne és a Far Cry 4 mellett nincs is időm semmire, néha Driveclub-ozok és DoA-zok, meg megy a CoD (egyre ritkábban) és várom az új Witcher-t (állítólag egy patch azonnal orvosolni fogja a framerate problémákat, meglátjuk).
22.
22.
ADMlN
Amúgy elolvastam több tesztet is a Witcher 3-ról (a PS4-es verziót tesztelték) és mindegyik masszív fps dropokra panaszkodott.
De gondolom a 20-25fps is bőven elég, sőt az még jobb is mert sokkal moziszerűbb...
21.
21.
ADMlN
#20: Az érvelésed ettől még hibás, mert arra alapozol, hogy a PC-sek konzol áron akarnak konzolnál jobb teljesítményt, pedig ez az esetek többségében nem igaz.

Amúgy mindig van aki megelégszik kevesebbel. Valóban sokan vannak akik még X360-on, meg PS3-on játszanak, sőt, sokan vannak a PS2-n játszók. Sőt Afrikában a gyerekek kövekkel meg botokkal játszanak... Ettől én még nem értem, hogy neked mitől lesz jobb.

Engem nem zavar, ha valaki konzolt vesz, sőt nekem is van kettő (Xbox One, Wii U). Engem az zavar, hogy a "csakakonzol" vérpistik mindig megmagyarázzák, hogy a 30 fps az bőven elég meg moziszerű, sőt az agyad nem is lát annál többet, meg a felbontás az irreleváns, mert 10 méterről kicsit hunyorítva már nem is látszik... stb.
Persze ezt is csak addig amíg konzol vs PC érvélnek. Amint XO vs PS4-re terelődik a téma az összes PS tulaj elkezd arra nyáladzani, hogy az ő konzolja 3 pixellel többet tud renderelni mint a másiké.

Egy szó mint száz, az addig oké, hogy Tesco gazdaságos tejet veszel, de akkor ne állj oda a bio-tej vásárlók mellé vergődni, hogy az mennyire fasza, meg szinte nincs is különbség, és hogy te spóroltál 100Ft-ot, stb.

"De aki ezeken a számokon nyomorog, azt én nem is tartom igazi gémernek. ;-)"
Akkor gondolom magadat sem tartod annak, révén te kezdtél el számokkal dobálózni. Rég láttam embert így szemen köpni saját magát. :)
20.
20.
Spectrum
#18: Ebben nincsen semmiféle hibás érvelés, mert nem a te - utólag - felvetett érveidre válaszoltam.
Aki konzolt vesz, nem azért veszi, hogy "nyomorogjon", hanem mert az igényeit a konzol kielégíti és/vagy kifejezetten olyan címekkel szeretne játszani, amelyek csak az adott vason találhatók meg. Sokan a PC mellé veszik, és a steamet jól kiegészítve használják.
A konzolok tudják, amit tudnak, de tudod, én régi motorosként nem álltam be abba a sorba, amelyik az fps miatt nyavajog. Nemrég került a kezembe egy Computer Mánia, az egyik játékhoz azt írták (pozitívumként), hogy 256 színben pompázik.
Csak a "fejlett és civilizált" nyugati ember képes úgy sírni, mint itt sokan, miközben a fél világ konkrétan elsüllyed a nyomorban. ez a sok "gyenge a konzol" komment csak vihar egy kanál vízben.
Amúgy Magyarországon is sokan vannak, akik nem engedhetnek meg maguknak egy drága PC-t. Rengetegen tolnak - élvezettel - PS3 vagy XBOX 360-on játékokat, holott azokon mai szemmel se felbontás, se fps.
De aki ezeken a számokon nyomorog, azt én nem is tartom igazi gémernek. ;-)
19.
19.
Xtime62
#16: Nem 130-ból hanem 200-ból kell össze rakni. Az kb mindent visz elég jó grafikán amit a jelen konzolok meg se közelítenek. Ja és PC-n 8-9k ért lehet beszerezni az új játékokat míg konzolokon 20+ ezer. Számoljuk ki melyik éri meg jobban. Hamar megdrágul az a 130k-s konzol ha 20k rá egy játék. Gratulálok! Nyomtató patron esete :D
18.
18.
ADMlN
#15: Ez leginkább azért van mert SG-n a pistikék 90% akciósan vett Tesco gazdaságos gépeken akar játszani.

#16: Ne viccelj már velem, 130-ból még a konzolok sem tudnak 60fps-t az esetek java részében. Amúgy eleve hibás az érvelésed, mert aki PC-n akar játszani (úgy igazán, nem csak pistike szinten) az nem fog 130-ért gépet venni. Ez a PC előnye: nem vagy rákényszerítve, hogy egy 130 ezres vason nyomorogj.
Ez olyan mint hogy ha gazdaságos autót akarok akkor egy Smart-ot veszek, de ha sebességet akkor sportkocsit. Bár ha kivetítjük ezt a párhuzamot a konzol-PC érára, akkor a Smart-ba legalább kétszer annyiba kerül a benzin.
15.
15.
Spectrum
Meg lehet nézni sg-n, 10 pc-s játéktopikból 9 arról szól, hogy hogyan tudnak tűrhető fps-sel futtatni új játékokat.
Lehet flémelni a konzolt, de ár/érték arányban jó vasak ezek.
14.
14.
Angelwing
Nesze neked Next gen,szó nélkül kellene mindennek mennie full hd-ban,ezt az áttbas.ást
11.
11.
kopic
http://www.kepfeltoltes.hu/view/150512/10986454_971865549503903_8734317609514813583_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://www.kepfeltoltes.hu/view/150512/11249164_10204456551395552_6088525076573723881_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
6.
6.
shatterhand
Fusson akadásmentesen es jo a 30 is.
Fa.. se tudja miert ez a mizéria a felbontas/fps miatt. Normalis jatek alig jon manapsag ,ez nagyobb probléma.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...