Mikrotranzakciók a Metal Gear Solid 5-ben

  • Írta: zoenn
  • 2015. június 11.
  • Hír
Link másolása
A Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain olasz PlayStation Store-os oldala szerint mikrotranzakciók is lesznek a Konami játékában. Pénzért vehetünk olyan könnyítéseket, amikkel például rövidebb ideig tart a bázisunk építése.

Már a játék olasz PlayStation Store-os adatlapján is olvashatunk utalásokat a mikrotranzakciókra, illetve pár friss előzetes is említette már őket, így barátkozzunk meg a gondolattal, hogy pénzért is vásárolhatunk könnyítéseket a Metal Gear Solid 5: The Phantom Painben.

A legfontosabb dolog, hogy az ingame vásárlások opcionálisak lesznek, magyarul nem kötelező pénzt költenünk benne, ami abszolút elvárható egy teljes árú játék esetében. Az IGN szerint az így megvásárolható könnyítések csökkentik például a bázisunk építésére fordított időt. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy ezt a funkciót multiban használhatjuk, ott pedig kétségkívül előnyt jelent.

Mint ismert, a The Phantom Pain többjátékos üzemmódjában nagy hangsúly lesz bázisunk építésén, hasonlóan a Peace Walkerben látott megoldáshoz. Az ellenséges játékosok betörhetnek hozzánk, nekünk pedig ezt kell megakadályozunk. Itt egy GMP-nek nevezett kreditet használhatunk fel Snake bázisának javítására és fejlesztésére, mikrotranzakciókkal pedig gyorsíthatjuk a műveletet.

A Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain szeptember 1-jén jelenik meg Xbox 360-ra, Xbox One-ra, PS3-ra és PS4-re, míg PC-re két héttel később érkezik. 

14.
14.
Dízel
#12: Total erre gondoltam én is... Egy normalis felfogású kiadó/fejlesztőnek ilyen meg sem fordul a fejébe, csak a pénzéhes szarháziaknak. Ehhez nem adta a nevét Kojima, és ezért csak tisztelni szabad!!! Nem kinvánok semmi rosszat az MGS projectnek, de a konami remélem rábaszik és rájön mennyit ért kojima szakmaisága. Bár kb 5 részt letett nekik az asztalra, most meg kicsinálták mint egy utolsó senkit. Utolsó rohadék az egész Konami!
13.
13.
felegyi
#12: Igen, ez az egyik ok... majd látjuk végül is mit kapunk, a játékban megtaláljuk a választ!
12.
12.
miseszHUN
Lehet hülyeség, de nem lehet hogy Kojima ezt nem szerette volna és ezért kapott össze a konamival?
10.
10.
tundrish
https://www.youtube.com/watch?v=vqNuS03k6gI
http://www.escapistmagazine.com/videos/view/jimquisition/8524-Fee-to-Pay-and-the-Death-of-Dignity
És ennyi...
8.
8.
Hunszi
#4: csak mivel a multit el*szák, így több embernek lesz kedve fogja csak a single miatt warezolni
7.
7.
Spectrum
#3: Sajnos nem fog betelni. A veteránok már úgyis eldöntötték, hogy lenyelik-e a keserű pirulát, a fiatalok pedig a mobilos játékokon keresztül erre vannak nevelve.

Sajnos a pay to win és az 'alkalmazáson belüli vásárlások' ma már nagyobb piac, mint a hagyományos PC-s és konzolos piac együttesen. Ezért az AAA-játékokon keresztül is próbálnak hozzájutni ehhez a tortához.

Láthattunk rá példát az Unity esetében is, ahol szintén mobilos minigame-t kötöttek az AC-hoz. Szerencsére abban a játékban ez megbukott, de a tendencia nem csak él, hanem egyenesen virágzik.
6.
6.
Engem mondjuk az MSG mindig is taszított, olyan mű az egész játék, de ha gondoljátok húzzatok egy strigulát, hogy ezért nem vettem meg... nekem végül is mindegy! :DDD
5.
5.
belaman
#4: nem csak én gondolom így, okoska...
4.
4.
JacoB
#3: Jajj. Most nélküled tuti csődbe fognak menni :O Lehet ki sem fogják így adni a játékot . Belaman pls miétr tsinálod ezt velükn ?
3.
3.
belaman
mikor telik már be a pohár a usereknél a 800 db dlc, mikrotranzakció teljes áru játékoknál, early access (alpha!) állapotú, etc, etc.-nél... ideje lenne már, mert kurva unalmas.
gondolkodtam a játék megvételén, de kizárt, hogy fizessek ezeknek ezek után.
1.
1.
overdosed90
PC-re Szeptember 15. van kiírva! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...