E3 2015: Xbox One kontrollerrel jön az Oculus Rift

Link másolása
Lezajlott San Franciscóban az Oculus-konferencia, és kiderült néhány újabb információ az Oculus Rifttel kapcsolatban. A végső csomagban egy Xbox One kontroller is helyet kap majd, és bemutatkozott az Oculus Touch is.

Befejeződött az Oculus egyórás San Franciscó-i sajtóeseménye, melyen újabb információkat osztottak meg a jövőre érkező Oculus Riftről. Elsőnek bemutatkozott az Oculus Rift végleges, boltokba szánt változata. A kütyü könnyű lesz - akár egy kézzel is meg lehet tartani -, így hosszabb viselése sem lesz kényelmetlen. A belső kijelzők állíthatóak lesznek, így könnyen a szemünkhöz igazíthatjuk majd őket. A VR-szemüveghez egy saját fejlesztésű headsetet is csatolnak, melyet azonban könnyedén lepattinthatunk, ha saját fejhallgatót kívánunk használni. Alább megnézhettek egy rövid videót a végleges változatról:


Az esemény talán legnagyobb híre, hogy a Microsoft is beállt az Oculus Rift mögé, és több fronton is támogatni fogja azt. Minden leendő Oculus Rift-dobozban helyet kap majd egy Xbox One kontroller, illetve az az adapter is, amit a héten jelentett be a cég, és ami a PC és a vezeték nélküli irányító összekötésére szolgál. Az Oculus emberei szerint ez nem csak a játékosoknak jó, de a fejlesztőknek is nagy segítség lesz, hiszen így lesz egy egységes irányító eszköz. A Microsoft emellett a nyáron megjelenő Windows 10-et is felkészíti majd a VR-szemüvegre, így könnyedén használható lesz majd a kütyü az operációs rendszeren.

Az eseményen Phil Spencer Xbox-főnök is beszélt, aki elmondta, hogy a streamelt Xbox One-os játékokban is használhatjuk majd a Riftet. Egy rövid videót is mutattak működéséről: a szemüvegen keresztül egy virtuális szobát fogunk majd látni - ahol akár körül is nézhetünk -, és egy virtuális TV-n játszhatunk majd például a Forzával.


Ezután az EVE Valkyrie után két új játékot is bemutattak, melyek az Oculus Rifttel is lesznek használhatóak. Az első cím a Chronos volt, amit a Darksiders II fejlesztőiből verbuvált Gunfire Games fejleszt. A játékban egy fiatal főhőssel kezdünk, akinek egy gonosz sárkánytól kell felszabadítania szülőföldjét. Egy óriási labirintus szerű barlangban kell majd kalandoznunk. Főhősünk a játékórák elteltével egyre erősebb és idősebb lesz, így a fiatalemberből a játék végére egy tapasztalt harcos lesz.


A második játék az Edge of Nowhere volt, melyet a Sunset Overdrive-ról és Rachet & Clankről ismert Insomniac Games fejleszt. A rövid trailerből annyi derült ki, hogy a sarkvidéken kell majd kalandoznunk, és valamiféle horrorjátékról lehet szó.


Egy a Rifthez készülő játékokról ezeken kívül egy rövidebb montázst kaptunk:


Ezek után újra az Oculus fejlesztői léptek a színpadra és bejelentették, hogy 10 millió dollárt osztanak majd szét VR-szemüveges játékok készítői között. A vállalat ezzel a kisebb csapatokat és a közösséget szeretné ösztönözni arra, hogy az Oculus Riftre fejlesszenek játékokat. Megtudtuk, hogy több nagyobb vállalat is (például a Square Enix) is beállt az Oculus gépe mögé, és az E3-on várhatóak még játékbejelentések.

A műsor végén bemutatták a cég saját fejlesztésű kontrollerét, az Oculus Touch-ot. A cucc kicsit a Wii Nunchuk kontrollerére hasonlít, mely a kezünkre csatolva érzékeli a mozgásunkat. A fejlesztők szerint ezzel még jobban kiterjesztik a VR-élményt, hiszen így már nem csak nézelődhetünk, hanem a kezünket is használhatjuk - például felvehetünk egy fegyvert a földről. Az egyedi kontrolleren stickek és gombok is helyet kaptak, hogy a hagyományos irányításról se kelljen teljesen lemondani.


A műsornak ezzel vége volt, ám sajnos rengeteg fontos információt továbbra sem árultak el az Oculus emberei. A megjelenésről még mindig csak annyit tudunk, hogy valamikor 2016 első negyedévében esedékes, az árat pedig még mindig csak tippelni tudjuk. A cég elvileg az E3-ra is készül, így reméljük, ott több részletet is megosztanak az Oculus Rifttel kapcsolatban.

15.
15.
Spectrum
Most sírtok a virtuális szoba miatt, de majd ha bejön a virtuális barátnő!

Lesz barna, szőke és vörös DLC. És egy ingyenes "negyvenes bejárónő" kieg.
14.
14.
rossitibi
Ez a virtuális szoba most komoly? Mért nem szélesítik ki a pályát meg a teret hogy körbe tudjál nézni,lásd mikor előznek meg ilyesmi? Inkább tesznek oda falakat meg tv-t... Hát nem tudom mit mondjak....Ennyi erővel maradok a szobámba és nézem a tv-met...
13.
13.
delphijos
A videoban a legjobb a Two Steps from Hell zene volt. A többi felejthető.
12.
12.
Grabowsky30+
Ez a virtuális szoba mekkora egy baromság! Nem beszélve arról, hogy ennek a virtuális tévének mekkora lesz a felbontása? X1 kontroller se tudom minek, 99%-ban Assetto Corsa-t fogom benne nyomni! Ez ilyen tipikus microfos hozzáállás, mint a boxnál a kinect! Nincs rá szükséged nem baj csomagoljuk neked, mert külön nem tudjuk rád sózni! Na mindegy csak jöjjön már!
10.
10.
dcba
A virtualis szobaban ucsorges mondjuk olyan hatas lesz, mintha egy moziban a vasznat neznenk, de attol meg en is ugy vagyok vele, h egy FPS-t azt nem ilyen modon kene jatszani, mert ez nem terhatas, h egy kepzeletbeli kepernyot nezek.
9.
9.
randall13
#8: Hát ne rakjanak mellé semmit amitől csak drágább lesz, majd én eldöntöm hogy mivel akarok játszani. Ha valaki kontrollert mer nekem adni, a nyaka köré tekerem. Még akkor is, ha vezeték nélküli.
8.
8.
piskóta
#1: Én meg úgy vagyok, hogy a pöcsömnek se kell X1 kontroller, de fogadni mernék baszki, hogy az Oculus Touch legalább 80 euróba fog kerülni. Miért nem ezt rakják mellé? Bár, addig amíg ilyen játékok fognak rá megjelenni, mint ezek, addig VR-re nem költök. Mindenesetre többet vártam a konferenciától.
Az meg, hogy a szobámban ülök a TV/monitor előtt aztán a 400 eurós VR szemüveg segítségével egy virtuális szobában, virtuális TV előtt fogok ülni, na ez is egy nagy baromság.
4.
4.
tupaccc
Hát jó kis pénzt kaphattak Microsofttól, ha a saját fejlesztésű controller helyett, egy X1 kart csomagolnak hozzá. Kicsit fura... Én személy szerint nem örülök neki, mert ez majd megnyomja az árát 40dolcsival.
A streamelt One játék meg ilyen szobában távolban levő monitor formában szörnyű lehet. De most most őszintén, nappaliban ülve az oculus egy virtuális nappalira helyezi a hangsúlyt, és a hátérben fut a játék? Én olyan élményt akarok, mint pl. Project Cars esetében.
Megy a spórolás Oculustra, de most kicsit csalódtam. Húzósabb címekre vártam, okosabb megoldásokra, árra és megjelenésre. Remélem E3 visszahozza a kedvem.
3.
3.
godach
#2: 1 rántás és ugrik a karakter, többnél meg elmegy? lol
2.
2.
A Pulyka
#1: Akkor majd irányítod a pocsoddel a karaktert :)
1.
1.
randall13
Kell a pöcsömnek az X1 kontroller.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...