E3 2015: LEGO Dimensions - Star Wars nélkül

  • Írta: fojesz
  • 2015. június 17.
  • Hír
Link másolása
Hiába szoros a LEGO és a Star Wars márka kapcsolata, azért a jó viszonynak is van határa: a Disney már most leszögezte, hogy az ő brandjei egészen biztosan kimaradnak a LEGO Dimensionsből.

Hiába népszerűek a Star Wars és a Marvel-képregények alapján készült LEGO-szettek (illetve videojátékok), a különböző dimenziókat mixelő LEGO Dimensionsből egészen biztosan kimaradnak a Disney tulajdonában lévő márkák. Ezt John Vignocchi, a Disney alelnöke szögezte le az IGN-nek, és el is mondta, hogy mik az okai ennek.


Az egyik ok a Disney Infinity, ami egyértelmű. A Disneynek is megvan a maga akciófigurás videojátéka, a következő rész ráadásul pont a Star Warsra fókuszál, ennek az eladásait pedig kannibalizálná, ha a közkedvelt Star Wars-figurák egy másik, hasonszőrű játékban is feltűnnének. "Mindenkinek jó lenne, kivéve a Disney Infinitynek."

A másik ok az - és egyben ezt tartják a Disney Infinity előnyének -, hogy szerintük nem szerencsés, ha a különböző univerzumokat összekeverjük, márpedig a LEGO Dimensionsnek pont ez a lényege. Habár a Disney Infinityben is van lehetőségünk összehozni Jack Sparrowt és Amerika Kapitányt, ezt egy külön, dedikált homokozóként fenntartott játékmódban tehetjük meg, amely független a központi történettől.

A LEGO Dimensionsben persze így is lesz univerzum bőven, a DC képregényhősei mellett a The Lord of the Rings, a LEGO-film, a Scooby-Doo, a Simpson-család, sőt a Back to the Future is tiszteletét teszi majd a játékban. Vendégszerepel egyébként a Portal is: a tegnapi gameplay demó után ehhez a dimenzióhoz egy hivatalos trailert is kaptunk, ezt láthatjátok fent.

2.
2.
DON GONDOCS
A Disney már ígyis elbánt az SW játékokkal.
1.
1.
Batman
Szerintem ez után a rész után legyen elég úgy 5 évig a LEGO játékokból.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...