Fallout 4 - konzolon csak 30fps-sel fog futni

  • Írta: Shifty
  • 2015. június 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Todd Howard, a Bethesda Game Studios kreatív igazgatója a Digital Spynak adott interjúban erősítette meg, hogy a Fallout 4 PlayStation 4-en és Xbox One-on 1080p felbontásra lesz képes, de csak 30fps mellett.

A Digital Spy oldalán lehetett tegnap arról olvasni, hogy Todd Howard, a Bethesda Game Studios kreatív igazgatója egy E3-on adott interjúban megerősítette, minden platformon 1080p felbontással és 30fps-sel fut majd a Fallout 4.

A Bethesda végül a Twitter-oldalán pontosított, és megerősítette, hogy a leginkább a játékbeli méretes tartalmak és számtalan lehetőség miatt bevezetett korlátozás csak PlayStation 4-en és Xbox One-on lesz érvényben, a PC-s verziót azonban nem érinti.

Szerintetek is indokolt a tartalom oltárán beáldozni a szebb, stabilabb látványt?

A Fallout 4 november 10-én jelenik meg PC-re, PS4-re, valamint Xbox One-ra.

112.
112.
Saby
#89: Miért baj, h csak a One fogja használni? :D Épp elég :P
111.
111.
br1Koo
#110: Annyit tennék még hozzá, hogy fallout rajongóként óriási agyfaszt kaptam amikor megnéztem az e3 gameshowt, de úgy gondolom a Bethesdában meg lehet annyira bízni, hogy jól fog a dolog működni.
110.
110.
br1Koo
#107: Direkt leírtam, hogy nem neked szól, csak épp rád is reagáltam annak a kommentnek az elején. Értem miről beszélsz, csak azt is értsd meg, hogy a Bethesda (még ha külön fejlesztőcsapatok csinálják is, de) 3 olyan címet fog kidobni a közeljövőben, amiknek van akkora nevük majdhogynem mint a Falloutnak. A másik az, hogy a Fallout 3 is az Oblivion motorral jött ki anno, ha jól tudom, de mégis mindenki ledobta az állát a kissé elavult motor melletti komoly játékmenet felfedezése után. Az új játékelemekben én nem kételkedek, tekintve azt, hogy visszahozzák a régi morrowindes rendszert, amivel minden egyes részét testreszabhatod a cuccaidnak(falloutba speciel ilyen még nem volt).
109.
109.
pszihoapu
#1: mitol is jobb neked, te kis pocs, az hogy masoknak rossz?
(jah, amugy PC-s vagyok de volt mar szinte mindenfele gepem. aszondanam gamer vagyok csak siman, de a legutobbi gamekapocs teszt szerint megsem.)
107.
107.
leviske
#104: Akkor segítek. A beszélgetés amibe beleszóltál, abból indult, hogy leszóltam a Bethesda programozói munkáját. Nem kívántam neki jobb grafikát, csak konstatáltam, hogy ezzel a grafikával, ha az új konzolokra lenne felkészítve a motor, nem tartozna a magasabb gépigényű játékok közé. Ezzel szemben látszik, hogy csak pofoztak egy kicsit a Skyrim alatt használt verzión. Nincs ezzel baj, csak nem ezt vártam tőlük és innentől ÉN sajnos azt se tudom elhinni, hogy a játékmenetbe (ami érdekelt volna) annyira komoly újításokat tudtak volna pakolni, mert ahhoz az APU felépítést ki kéne használni, hogy combosabb fizika vagy AI kerüljön a játékba, amire esetleg ténylegesen új játékmenetbeli elemeket lehetne építeni az eddig nem látottakon felül.

Ettől függetlenül idővel én is biztos megveszem majd, csak így nem a szakdolgozati évemben és nem az újonnani árán. Nyilván van, akinek a franchise-hoz érzelmi kötődése van és más megvilágításból nézi a dolgokat, de jelezném, hogy nem inkvizítor vagyok aki a saját véleményéről akar meggyőzni másokat. Azt meg sajnálom, hogy végül többségében gyökerezés, idiótázás és buzigyerekezés lett a kiváltott reakció, mert a flamefighteres korszakomból már igazán kezdek kinőni.
105.
105.
Spectrum
Nekem minden játékba kell a jó grafika. :-)
FPS számolgatás hidegen hagy.
104.
104.
br1Koo
#101: Nem sikerült felfogni, mert semmi értelme. Fogjátok már fel, hogy a Falloutnak NEM kell jó grafika, meg 60 fps.
103.
103.
Sidonyke
Ilyenkor úgy visszavágyom azokba az időkbe, amikor még azt sem tudtuk, hogy mi fán terem az fps, de nem is igazán érdekelt minket. :) A grafikát meg szóba sem hozom...
Emellett szerintem az ilyen hozzászólók jó részét nem is igazán érdekli a Fallout univerzum (csak, hogy 30 fps konzolon, de persze tisztelet a kivételnek). Én megelégszem azzal is, ha nem égeti ki a retinám és jókora tartalommal állnak elő, ami az eddig látottak alapján borítékolható nálam. :)
101.
101.
leviske
#98: Felteszem, akkor CSAK az utolsó pár mondatot is olvastad el, ha nem sikerült felfogni, hogy "mit és miért gondolok".
100.
100.
br1Koo
#99: http://media.giphy.com/media/ftXvsSyRzKXXG/giphy-facebook_s.jpg
99.
99.
trion96
Esküszöm, imádom a kommenteket olvasni... :D
Kár, hogy nincs rá mindig időm.
98.
98.
br1Koo
#94: Nahát, az utolsó pár mondatból derül ki miért gondolod, hogy a grafika számít a falloutnál. Agyfaszt kapok ezektől az idiótáktól (most nem feltétlen rád értem), akik pattognak a grafikára, amikor rohadtul nem azt kellene figyelembe venni, hanem a játékot magát. Már 5 évvel ezelőtt is megállhatott volna a grafikai fejlődés, én akkor lettem volna a legboldogabb, mert a fejlesztők odafigyelhetnének a rendes játékkészítésre ahelyett hogy a sok nyervákoló buzigyereknek kelljen minél csillogóbb páncélt farigcsálni.
97.
97.
br1Koo
#70: Te retardált vagy.
96.
96.
DON GONDOCS
Basszus legalább normálisan futni fog élvezhető minőségben, nem lesz AC Unity meg Watch Dogs flashback.
95.
95.
p3ti
Én pont leszarom. Ha a játék élvezhető minőségben játszható, akkor felőlem lehet 29 FPS és 720P is.
94.
94.
leviske
#46: Ultra primitív "gyökerezés" helyett csak meg kéne nézni, hogy az "agyontömörített YouTube videókon" hogy néznek ki most a majdani kortársai és összevetni az "átlag élményt" a mai játékokkal, mint amilyen pl a DA:I vagy W3. A tendencia meg általánosságban nem a javulás szokott lenni az E3 után, pláne ennyivel a megjelenés előtt. Mindenesetre engem nem érdekel a grafika, sem a konzolokon mutatott fps szám, de ennek a kettőnek az egyvelege egész szép képet ad arról, hogy az adott stúdió a fejlesztés során mennyire vette figyelembe az új generációs cuccok felépítését. FullHD/30fps az aktuális mezőny átlag színvonalát hozó grafikával nem tanúskodik kiemelkedő fejlesztői munkáról, pedig a "gyökerezés" ellenére pont ilyesmit vártam volna a Bethesda-tól révén, hogy a Zenimax nem egy Warner vagy Ubisoft, hanem egy olyan kiadó, ami két, korábban piacformáló stúdiót is tulajdonol. Náluk én nem érzem azt elfogadható szintnek, hogy kiadnak egy szimplán piac-kompetens játékot.

Más kérdés, hogy hozzá nem értőként technológiai oldalról vizsgálom a dolgot és a Bethesda hype-train-re se kaptam jegyet annak köszönhetően, hogy az Ő történetvezetésük NEKEM nem kedvencem és így ez lett volna az első játékuk amire megjelenéskor benevezek kíváncsiságból. Így viszont arra az időszakra valószínűleg mégis a Battlefront marad és az ismerősökkel való multi.
93.
93.
Spectrum
#91: Én ezt értem és sajnálom.
92.
92.
logic5
#88: Egyébként nem mindig. Még ott a jó öreg AMD-NVIDIA háború is :D
91.
91.
logic5
#90: Természetesen nem. És akinek nem inge, ne vegye magára. De ahogy írtam, ha visszaolvasol 5 konzolos cikket kb, hogy mi folyik ott, az a vicc.. Leírtam ötször, hogy nem csak erről a posztról van szó!
90.
90.
Spectrum
#85: Sokunkat megsértettél, akik azoknál a híreknél tuti nem flémeltünk. Légyszíves, ha gondod van valakivel, oldd meg privátban, ha pedig vitád van, tartsd az adott topikon belül.

Jogos véleményed, hogy a konzolok nem érik meg az árukat, ahogyan másoknak is egyéni véleményük, ha úgy gondolják, hogy megérik. Fogadd el ezt és ne bizonygasd az igazadat, mert ez megintcsak nem objektív megítélés kérdése, hanem egyszerű vélemény.

Én az első Amigámat a Civilization-ért vettem. És van, aki meg a PS4-esét a Bloodborne-ért. Vagy az One-ját a Forzáért. Annyira fáj neked, hogy egy system seller címért mások egy platform mellett döntöttek? Csak nem... Bízom benne, hogy nem. Pont a 30 éves játékosmúltadra való tekintettel...
89.
89.
logic5
#87: Ez így igaz, de a DX12-t is csak az XONE fogja használni. És hogy tényleg tiszta legyen. Van konzolom, X360 kinect-tel, a gyerek imádja. PSP-m is van a mai napig, mert a gyerek imádja. EZEK MÉG KONZOLOK VOLTAK! Azért emlékezzünk, mikor kijött az X360 a pc közelében sem járt. Ez volt az egyik előnye. A PS3-nál szintén ez volt. De most az van, hogy egy szart sóznak rátok horribilis áron, és örültök neki... Erről szól az egész. És a sok barom megmagyarázza, hogy ez jó..
88.
88.
KENKILL
Miért van az, hogy ahányszor sok kommentet látok, az mindig konzolos vita? Ha stabilan fog futni akkor nem probléma a 30 fps, a Fallout amúgy sem egy tizedmásodperces gyorsaságot igénylő játék. Én nagyon örülök a hozzáállásuknak, a több tartalom mindennél többet ér. Jó lenne ha lassan eljutnának arra a szintre, hogy ne kelljen 150 modot felrakni, hogy a játék olyan élményt adjon amit a játékos akar - nekem a Skyrimmal főleg ez volt a problémám. Egyébként meg sajnálom a fejlesztőket, hogy ennyire támadják őket a grafika miatt. Lehet, hogy nem egy Horizon de szerintem attól még teljesen rendben van, a táj és a környezet elképesztően részletgazdag, mint minden Bethesda játékban. Várom már nagyon.
87.
87.
Saby
Már miért ne javulna az idő folyamán, az, h szebb, de mégis ugyan úgy fut? Akik fikázzák a konzolokat, miért hiszik azt, h megjelenéskor azt tudta amit, és vége, beáldozott... Ott van pl a Forza5 nagyon szép graf volt szerintem már az is, aztán jött a H2, és mennyivel szebb lett!! Aztán nézve a Forza6 képeket, az is ráüberel, 1080/60-on! Azért vannak a fejlesztők, h azon dolgozzanak, h végre ki tudják használni a 8 magot. A programozók nem tartanak ott, h rendesen kihasználják a 8 magot. A legtöbb játék alatt megy 3-4 mag, és cső. Olvassátok el, milyen újítást hoz a direktX 12, az már javít a dolgon, és DX12-es konzolos játékoktól, le kell majd esni az állunknak.
86.
86.
arcadia
Látod már megint "szutyok konzol"!! Last of us, bloodborne, god of war stb.. (tudjátok seggeszki féle lista) nade aki azt mondja, hogy ezek miatt nem éri meg a konzol az tényleg nem tudja mit hagy ki.
85.
85.
logic5
#84: A 82-es HSZ-ben leírtam. köszönöm. De hangsúlyozom, nem erről az egy posztról van szó. Olvass vissza kb 5 konzol hírt mi ment ott... Csak most éreztem úgy, hogy már reagálnom kell.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...