730 milliós forgalma lehetett a Valve-nak tavaly

  • Írta: fojesz
  • 2015. július 28.
  • Biznisz
Link másolása
Azon valószínűleg senki nem lepődik meg, hogy a Valve elképesztő számokat tud felmutatni, a pontos összegeket illetően viszont csak tippelni tudunk. Egy friss becslés szerint 730 millió dolláros forgalma lehetett tavaly a cégnek.

A Valve nem tőzsdei cég, és mint ilyen, nem köteles nyilvánossá tenni a pénzügyi eredményeit. Ezért van az, hogy valójában fogalmunk sincsen, hogy mennyire pöröghet Gabe Newellék üzlete, csak okoskodni tudunk a témával kapcsolatban, ahogy például a SuperData elemzőcég is tette a minap.

A szakemberek szerint a Valve tavaly 730 millió dolláros forgalmat bonyolíthatott le. Úgy becsülték, hogy ebből 400 millió dollárt hozhatott a cég három legnépszerűbb játéka, a DOTA 2, a Team Fortress 2 és a Counter-Strike: Global Offensive, míg a maradék 330 millió dollár a steames eladások jutaléka lehet - szerintük egyébként 1,5 milliárd értékben vásároltunk náluk játékot 2014-ben.

Azt egyébként a SuperData is elismeri, hogy a becslésük elég óvatos, előfordulhat, hogy még ennél is szebb számokat produkált a cég.

7.
7.
Dízel
Ez mind szep es jo, kar hogy a steam sikere miatt szarjak le a HL3at.
6.
6.
mestermagyar
Nem csoda, ha a valve tulajdonképpen maga a PC platform.
5.
5.
Chrysh
Jól is teszi, hogy nincs a tőzsdén, túl rizikós lenne nekik. (meg igazából kinek ne lenne az?)
4.
4.
Dercsi
És még hogy a PC-haldoklik... Örülök a Valve sikerének, minden szempontból példaértékű kell hogy legyen a játék fejlesztőknek.
3.
3.
anarchoid
Most van ugye dota2 bajnoksag , es a befolyo osszegek 25% -at toltak bele a prize alapba, nos mivel gyorsan osszejott nekik a 20millio az azt jelenti hogy masik 60at rakhattak siman zsebbe (es mega 20 millio utan is volt nyilvan beveteluk de azt nem tudjuk merni). jo oskat kaszaltak kb minimalis raforditassal.. jo uzlet
2.
2.
Cuppak
Ez nem lehetséges, PC játékot senki sem vesz.
1.
1.
Extol
Ilyen egy jó vállalkozás
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...