GC 2015: Ezek futottak még a Microsoftnál

  • Írta: fojesz
  • 2015. augusztus 4.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft gamescomos konferenciája zsúfolásig volt nagyágyúkkal, ugyanakkor több olyan rövidhír is beesett a cégtől, amit az egyszerűség kedvéért érdemes egy gyors összefoglalóban tálalni. Parancsoljatok.

A Microsoft bejelentette, hogy 2016-ban DVR-funkciókkal bővül az Xbox One, vagyis lehetővé válik, hogy rögzítsük a TV-műsorokat a konzolunkkal. A fícsör a konzol és a Windows 10-es eszközök felületéről is időzíthető lesz, ugyanígy azt is megtehetjük majd, hogy a felvételeket streameljük vagy egy az egyben áttöltsük a (szintén Windows 10-es) PC-nkre vagy mobilunkra.

Már novemberben megjelenik az Xbox One legújabb kontrollerkiegészítője, a chatpad. Önmagában nem egy nagy találmány, viszont a Microsoft új konzoljához még nem lehetett ilyet venni: ahogy a képen is látható, egy teljes QWERTY-billentyűzet kapott helyet rajta, ezenkívül hangerő-szabályozókat, fejhallgató-bemenetet és két programozható gombot tettek rá. Ez utóbbiakat például screenshot-, illetve DVR-gombokká is kinevezhetjük.

Szintén novemberben rajtol el az Xbox One új, Windows 10 által inspirált dashboardja, és a visszafelé kompatibilitás is akkor élesedik. A Microsoft szerint az összes olyan Xbox 360-játék, ami a jövőben benne lesz a Games with Gold akcióban, játszható lesz Xbox One-on is.

Harmadik évadához érkezett a Killer Instinct. A verekedős játék új harcosait jövő márciusban kezdi el adagolni a Microsoft, akkor már Xbox One-on és PC-n is. Azonnali újdonság viszont, hogy a játék már ma kapott egy izgalmas vendégszereplőt: a Battletoadsból ismert Rash is játszható a címben, de csak akkor, ha vettünk már valamit a Killer Instincthez vagy megvan a ma megjelent Rare Replay. További megkötés, hogy Rash első körben csak egy tesztperiódus erejéig játszható majd - ez szeptember 8-ig tart.


Xbox One-ra is megjelenik az ARK: Survival Evolved, sőt a játék tagja lesz a Microsoft Xbox Game Preview programjának is, szóval már télen játszhatunk a korai változatával. A Steam Early Access-kiadásból eddig több mint 1 millió példány fogyott, mutatjuk, hogy mit tud a cím:


Végre mutatott magából valamit a Thimbleweed Park. Aki nem tudná, ez Ron Gilbert és Gary Winnick klasszikusokat idéző kalandjátéka, amely PC-re és Xbox One-ra fog megjelenni jövőre.


A We Happy Few is PC-re és Xbox One-ra jön először, kapott is egy trailert a játék. Sőt a Cities: Skylines is megjelenik Xbox One-ra, méghozzá jövőre, de arról nem mutattak új videót.


Ha már Köln, a FIFA 16 sem maradhatott otthon. A Microsoft konferenciáján két új Xbox One bundle-t jelentettek be:

És ez még nem minden, ugyanis a Halo 5 is kap egy saját konzolt, ez egy héttel a játék megjelenése előtt érkezik, október 20-án.


Ezeken kívül pedig bemutatkozott a Cobalt is, ami - ha jól értjük - az Oxeye fejlesztése, de a Mojan támogatásával készül. Ez októberben érkezik PC-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra. A trailere magáért beszél:

2.
2.
mestermagyar
A cobaltot a mojang már akkor fejlesztette amikor a microfos még fel sem vásárolta őket. Nem új, és már rég kapható.
1.
1.
McDuff
azért az az 1 éves EA access előfizus FIFÁ-s bundle 1 terrával igencsak megéri!kár hogy utálom a FIFA-t xD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...