Sikerült alaposan felhúzni a Quake Live-rajongókat

  • Írta: fojesz
  • 2015. október 28.
  • Hír
Link másolása
A Bethesda váratlanul olyat húzott Quake Live-fronton, amivel alaposan felhúzta a játék rajongóit: nem csak, hogy elengedte a free-to-play modellt, de az eddigi statisztikákat is resetelte.

Méretes frissítést kapott a minap a Quake Live, amely a különböző hibajavítások mellett befejezte a játék Steamre költöztetését is. Az online FPS alá betolták a Steamworksöt, innentől kezdve az összes játékkal kapcsolatos adatcsere és kommunikáció a Steamen keresztül történik.

Mindez elméletben szép és jó, de mégis levágta a biztosítékot a játékosoknál, ami nem csoda: az integráció miatt egyik pillanatról a másikra, mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül resetelték a játék statisztikáit, eltűntek a barátlisták és a klánok, sokak többéves eredményeknek voltak kénytelenek búcsút inteni.

Ezek mellett ráadásul a készítők ejtették a free-to-play modellt is. Eddig a játékot szabadon letölthette bárki, aki pedig úgy érezte, bizonyos plusz funkciókért előfizethetett, a jövőben viszont változik a rendszer, és egyszeri, 10 eurós befizetésért cserébe lehet tolni az FPS-t.

A jó hír, hogy a meglévő játékosokat nem vámolják meg a készítők, ha egyszer hozzáadtad a Steam-könyvtáradhoz a címet, akkor továbbra is szabadon elérheted. Ugyanakkor arra szintén sokan panaszkodnak, hogy a Bethesda nem mondott semmit arról, mi lesz a még aktív előfizetésekkel: többen egy évre vettek Pro-hozzáférést, ami még nem járt le.

5.
5.
Stranger
Az durva. Ezzel szerintem ki is végezték a játékot. Pont jön egy rakat új arena shooter. Ennyi elég is volt a Quake-ből szerintem...
4.
4.
logic5
#2: HÚHA F4.. Hogy oda vagytok...
2.
2.
br1Koo
#1: Fallout 4?
Gondolkozz ezen el még egyszer szerintem :D
1.
1.
jimday
Hat igen... 7 evnyi munkam es statisztikam veszett oda. Koszi Bethesda. Ezentul csak kerullek titeket!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...