25 éves a Blizzard - melyik a kedvenc játékod tőle?

  • Írta: fojesz
  • 2016. február 9.
  • Érdekesség
Link másolása
Tegnap ünnepelte a huszonötödik születésnapját a Blizzard Entertainment, a jeles alkalom apropóján pedig egy visszaemlékezős videót is kiadott a fejlesztőcsapat, amely számos sikerjátékkal büszkélkedhet.

A Blizzardot 1991. február 8-án alapították Kaliforniában, három frissen végzett egyetemista, Michael Morhaime, Allen Adham és Frank Pearce akkor még Silicon & Synapse néven hozta létre a fejlesztőstúdiót. Kezdetben főleg portokkal foglalkoztak, de még a siliconos időkben előrukkoltak több saját játékkal is, köztük a The Lost Vikingsszel és a Rock n' Roll Racinggel.

A Blizzard Entertainment nevet 1994-ben vették fel, azt is csak azután, miután kiderült, hogy az első ötletük, a Chaos Studios elnevezés már használatban van. Ekkor vásárolta fel őket a Davidson & Associates nevű szoftverkiadó (inflációval számolva körülbelül 11 dollárért), azóta pedig többször is gazdát cserélt a cég: a következő fontosabb állomás a Vivendi Games volt 1998-ban, majd az Activision Blizzard, 2008-ban.

A blizzardos időszak elején született meg a Warcraft első része (akkortájt egyébként egy Superman-játékkal is előrukkolt a csapat), míg a Diablóra 1996-ig, a StarCraftra pedig 1998-ig kellett várni. A fejlesztők azóta gyakorlatilag ebből a három címből éltek, folytatást folytatás követett, 2004-ben pedig egy MMORPG-vel is előrukkoltak - a World of Warcraftot valószínűleg senkinek sem kell bemutatni.

A Blizzard óriási rajongótáborral és számos sikerjátékkal büszkélkedhet. Gyakran emlegetjük őket, mint a csapat, "amelyik nem tud hibázni", vagy "amit nem tudott bedarálni az Activision", és külön méltattuk őket, amiért a cél érdekében sokéves fejlesztéseket sem féltek beáldozni: elég megemlíteni a Warcraft Adventures, a StarCraft: Ghost vagy a Titan MMO nevét.

És bár a Blizzardra sokan úgy tekintenek, mint a hagyományos PC-s csapatok bástyájára, az utóbbi években azért rengeteget változott a cég megközelítése. Hosszú idő után a Diablo III volt az első projektjük, amely konzolokra is megjelent, a Hearthstone-nal és a Heroes of the Stormmal pedig egyszerre ugortak bele a free-to-play modellbe, és hódítottak meg egy-egy számukra vadonatúj, egyébként pedig épp nagyon divatos zsánert is.

Az idei év is sűrűnek ígérkezik a fejlesztőcég számára: a következő játékuk az Overwatch lesz, amely a StarCraft óta az első új IP a Blizzard repertoárjában, ráadásul egyszerre készül PC-re és konzolokra is, miközben ismét egy új műfajban próbálják ki magukat a srácok. Ősszel újra kiegészül a World of Warcraft, május 26-án pedig az első mozijukat is megkapják, akkor érkezik ugyanis a Warcraft-film.

A kötelező kommentvadász kérdés: melyik a kedvenc Blizzard-játékod?

47.
47.
Hofi3
A legjobb játékuk ami igazi RTS az a Warcraft 3 és a kiegészítője a The Frozen Throne, ami még jobb mint az alapjáték. Azért még a Starcraft is nagyon bejött, persze csak a Warcraft 3 után.
46.
46.
markoci555
Warcraft 1-2 kimaradt, de a 3-as volt a legjobb Blizzard játék amivel valaha toltam, ezért nem akarok úgy meghalni, hogy ne vittem volna ki az első 2-t is :D
45.
45.
Lorthirash
#: Hát úgy hogy nekem lol illetve dota után egy picit kevés.
39.
39.
Mr.Dead
#1: Hogy a HotS-ban hogy csalódhattál....egész jó, és még szenvednek is vele :"3
36.
36.
Juha
Úgy emlékszem az első platformer, amit végigjátszottam az a Lost Vikings volt, annak idején nem sok játékot játszottam végig, mert kellett a hely az újabbaknak a 40 MB-os vinyón :-)

Egyébként nekem is a Diablo 1 volt a favorit, a 2-be beleuntam egy idő után, de lehet csak az én ízlésem változott meg addigra...
32.
32.
KőbányaKispest
Egyik legnagyobb múltal rendelkező, máig a csúcson lévő fejlesztőcsapat.

Taktika: Van 3 erős cimünk (WoW, Starcraft, Diablo) Sa, és húzzuk ki minnél tovább a szavidőt. És ők csinálják jól.

Bar szerintem érzik a bajt, mert elmozdultak fps és moba irányba. Pont abba, ahova a játékosok nagyrésze távozott.
31.
31.
Futu-Retro
Blackthorne
A suliban nagyon sokat játszottam vele.
30.
30.
kopic
Diablo 2 LoD all the way ! A 3. rész eléggé le lett butítva.:S
29.
29.
MrLentoFan
Warcraft 2 egyértelműen vitt annó mindent (nálam)! Emlékszem srácokkal annó csak a Diablo miatt csináltattuk a könyvtári tagságit, mert ki lehetett kölcsönözni, vagy ott helyben játszani vele! Régi szép idők....
28.
28.
AfterLife
Warcraft 3 + Frozen Throne, Starcraft 2 trilógia, Diablo 1-2-3.
24.
24.
McDuff
nekem az összes Call of Duty! hupsz,eggyel arrébb.
amúgy Warcraft 2-3, ezekkel játszottam legtöbbet!
23.
23.
Gorrister
A WarCraft Adventures lenne a kedvencem, ha kiadták volna. Így marad a Diablo II.
22.
22.
Caleon
Nálam az első StarCraft a klasszikus... Fantasztikusan jó játék volt, csak lestünk, amikor megjelent.
21.
21.
Raam989
Nem szeretem a jatekaikat. A starcraft konyveket olvastam, az bejott, de jatek formaban az se igazan tetszett. Arra jo volt, hogy el tudtam kepzelni a konyv szereploit.
A warcraft mas fantasyval ellentetben meg egyenesen taszit a kepi vilagaval...
17.
17.
Nekem a Diablo 3 az abszolut kedvenc.
11.
11.
GODL1KE
Szerinted melyik a kedvenc játékom? Kiváncsi vagyok ki találja ki :D
10.
10.
rayden02
Csak a Warcraft 3 játék volt tőlük amit élveztem is, az volt az első ,és egyben az utolsó RTS amit eddig játszottam! :)
9.
9.
ezzelreg
Starcraft 1, majd Warcraft 3, egy ideig a wow volt a nagy kedvenc, de végül lecsengett ez a láz...
4.
4.
DarkLord
Warcraft 3 az mindent visz, de a Diablo 1 szintén. És akkor nem is beszéltem a Diablo 2-ről ugye vagy a Starcraft 2-ről... baromi nehéz ügy, de én a Diablo 1 és a Warcraft 3-at raknám a trón tetejére megosztva. Az egyik olyan kiadó, akitől bármikor veszek játékot abban tuti nem fogok csalódni. (Mondjuk a WoW az teljesen kimaradt az életemből és nem is szeretném pótolni se.)
3.
3.
Heldengeist
Nem mondhatnám, hogy engem valaha különösebben megfogtak vagy bevonzottak a Blizzard játékok. Még középiskolásként játszottam párszor a Warcraft 3-mal, és a könyvtárban lenyomtunk pár Starcraft meccset, illetve mostanában néha tableten Harthstonesozok, de alapvetően észre sem venném, ha eltűnnének.
2.
2.
Lorthirash
Az Overwatchot pedig kíváncsian várom.
1.
1.
Lorthirash
Én személy szerint mindet szeretem, a kedvencek WarCraft, StarCraft, Ami nekem csalódás volt az egyedül a Heroes of the Storm.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...