No Man's Sky - útikalauz a kezdő kalandoroknak

  • Írta: Shifty
  • 2016. augusztus 5.
  • Videó
Link másolása
Jövő héten végre boltokba kerül a Hello Games sci-ci űrkalandja, a No Man's Sky, így a csapat kiadott egy rövid útikalauzt, amiben a játék négy fő pillérét részletesebben is bemutatják.

Most már tényleg csak napok választanak el minket attól, hogy elmerüljünk a Hello Games procedurálisan generált galaxisában. Persze vannak olyanok, akik 1300 dollárt se sajnáltak, hogy idő előtt végigvigyék az állítólag 30 órás játékidővel rendelkező kalandot, de mindenki más csak augusztus 10-én, illetve augusztus 12-én pattanhat be az űrhajójába.

A Sony és a Hello Games pedig az utolsó lehetőségeket is megragadja, hogy népszerűsítse a No Man's Skyt. A legújabb ízelítő a játékmenet négy legfontosabb elemére, a felfedezésre, a csatákra, a kereskedelemre és a túlélésre összpontosít, így remek gyorstalpalót kaphatsz ezek működőséből, ha a lejátszás-gombra kattintasz.

A No Man's Sky PC-re és PlayStation 4-re fog megjelenni.

7.
7.
Artyom150
Én arra vagyok kíváncsi, hogy lesznek-e élettel teli űrállomások, kolóniák. Ami képeket-videókat idáig láttam, az alapján tökegyedül leszünk lényegében. Ami nem is gond, ha felfedezünk, de ha már az induló űrbázison is egyedül ténfergünk, vagy csak pár npc van mutatóban, az illúzióromboló lesz.

Továbbá szerintem egy ilyen játékot az tud megdobni, ha rengeteg bizbaszt fejleszthetünk a karakteren és a hajóján, illetve építkezhetünk. Pl. a Subnautica nulla sztorival így engedi el a kezünket, és több tíz órát bele lehet nyomni, mire kimerítjük a lehetőségeket. Pedig semmi sztori ugye.
6.
6.
user101
A játékkal ( ha baj lesz ) az nem az lesz, hogy procedurális, színes, vagy nem lehet dolgokat csinálni. Az alapvető probléma, hogy nem sok mindent lehet csinálni, Rengeteg bolygón _ugyanazt_ lehet művelni és ez teszi idővel monotonná és unalmassá. DE ! Mindenki számára a saját vérmérsékletének megfelelően: van akinek 2-3 óra után, lesz akinek 20 és lesz akinek 100+ után!

A Mass Effectben is a bolygók felfedezését nem az tette tönkre, hogy béna volt a fizika, vagy egyformák voltak a bolygók. A fő probléma az volt, hogy mindenhol ugyanannyi és ugyanolyan elemekből álltak a lehetőségek, Mind egyforma volt kivéve pár üdítő színfoltot ami miatt érdemes volt egyáltalán leszállni.

Itt is az lesz a gond ( ha lesz ), hogy tök mindegy, mennyi és milyen bolygóra szállhatsz le minden ugyanazt csinálhatod. Egy idő után, ha kvázi minden trükkjét láttad a játéknak ( felszín, barlang, állatok, víz alatti világ ) egyszerűen ki fog ürülni a játék. Én abban reménykedem, hogy sok energiát fektettek a véletlen szerű eltérő típusú meglepetésekre, különben gyorsan le fog lohadni a lelkesedés.

- kellenek frakciók és legyen is értelme, története és kimenete,
- lehessen kereskedni, de legyen is értelme azt tenni,
- tudjak kalózkodni, de ne büntessen érte túl durván a játék,
- kell, hogy értelme legyen a fő szálnak, ne legyen üres és értelmetlen cél, hogy eljussak a galaxis közepére

ha ezek meglesznek és jól lesznek kidolgozva akkor év játéka, de ha nem... akkor nem lennék a fejlesztők helyében ami szart fognak a fejükre lapátolni...
4.
4.
Extol
Jó játéknak tűnik úgyhogy befizettem, remélem jó lesz mivel drága és nem vagyok benne a felső 10000-ben
3.
3.
medson

Aki ismeri és felfedezett több 100/1000 bolygót a SpaceEngine-ben az tudja mit jelent valójában a "procedurális". Persze ott a felszín nincs rendesen kidolgozva (cserébe minden más) de ugyan az lesz ezzel a game el is. Miután a 100 adik zöld,kék,piros bolygót látja az ember azzal a különbséggel hogy más a domborzat mivel (procedurális) rájön hogy van egy séma, egy pattern. Másrészről az idegen lények sem lehetnek végtelen számúak mert azokat viszont le kellet modellezni, animálni stb.
2.
2.
Caleon
Előrendeltem én is, ezt kár lenne kihagyni.
1.
1.
kamgecam
Limited edition előrendelve, nem tudom kivárni, komolyan mondom minden nap legalább 3-szor nézem meg a dátumot! :P
Utoljára mikor Limited editiont előrendeltem az a Demon Soul's volt, most is ott fityeg a ps3-omban mert már megint játszanom kellet vele miután a DS3-at kipörgettem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...