The Witcher 3 - nem kap PS4 Pro-támogatást

  • Írta: Shifty
  • 2016. szeptember 20.
  • Hír
Link másolása
A CD Projekt RED nem tervezi, hogy a PS4 Pro nyújtotta funkciókhoz igazítsa a The Witcher 3 látványvilágát. Helyette inkább a futó projektjeikre koncentrálnak, mint például a Gwent és a Cyberpunk 2077.

Egyre több játékról derül ki, hogy támogatni fogja a PlayStation 4 Pro erősebb hardveréből eredő újdonságokat, legyen szó a 4K-ról vagy a HDR-ről. A The Witcher 3: Wild Hunt viszont biztosan nem csatlakozik a sorhoz, az Eurogamernek nyilatkozó CD Projekt RED-illetékes ugyanis megerősítette, nem tervezik, hogy PS4 Pro-verziót kap a játék.

Ahogy azt a lengyel stúdió elmondta, jelenleg a Cyberpunk 2077-re, illetve a nemrég bejelentett Gwentre koncentrálnak, így nem férne bele nekik, hogy a The Witcher 3 kapjon egy olyan frissítést, ami például lehetővé tenné a konzolon a 4K-támogatást. 

Az Eurogamer fel is teszi a költői kérdést, hogy ha PC-n már elérhető a 4K, mint opció, akkor konzolokon, mint például a közelgő Project Scorpión és a már említett PS4 Prón ez miért nem valósítható meg? Egyszerűen azért, mert ez közel sem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre hangzik, függetlenül attól, hogy csak felskálázásról vagy natív megjelenítésről van szó.

72.
72.
Arsenal4ever
helyes bassza meg a proooo!! a jo dolgokat nem kell cukormazazni! amit meg kell azt meg vegyetek meg, pedig azt a penzt a muter kakaos csigara adta....! :D
71.
71.
Arsenal4ever
helyes bassza meg a proooo!! a jo dolgokat nem kell cukormazazni! amit meg kell azt meg vegyetek meg, pedig azt a penzt a muter kakaos csigara adta....! :D
70.
70.
Arsenal4ever
helyes bassza meg a proooo!! a jo dolgokat nem kell cukormazazni! amit meg kell azt meg vegyetek meg, pedig azt a penzt a muter kakaos csigara adta....! :D
69.
69.
user101
Alapvetően azt gondolom, hogy állami támogatással, az első kettő sikerével és a GOG népszerűségével be mertek vállalni egy olyan produktumot, amitől mindenkinek "leesett az álla". Ha ezek együtt nem klappolnak akkor a harmadik rész csak kicsit lett volna több a másodiknál és nem vernek el annyi pénzt marketingre, mint magának a terméknek az előállítására.

A google meg dögöljön meg a random 11-es segmentfaultjaival!!! :)
62.
62.
Zoli0705
Èn szìvesen vitàzom ha làtom az ertelmèt. De amikor a partner arra nem veszi a fàradtsàgot hogy kicsit elgondolkozzon hanem megvan a csőlatàsa ès nem kèpes a dolgok mögè làtni, na akkor felhùzza magàt az ember.

Persze, megèri kizàròlag Pc-re megcsinalni egy jatèkot, illetve ilyen kaliberű jàtèkot. Csak ùgy szarjàk a jatèkfejlesztők a Witcher 3-hoz hasonlò AAA cìmeket kizàròlag PC-re.Mert jòval könnyebb egy platformra fejleszteni a befektetès pedig megtérül. A CD Projekt Red akik nem egyszer lenyilatkoztàk hogy a PC a preferalt platformjuk csak a pènzhèsèg miatt csinaltàk meg konzolra is a Witchert. Sőőt àllami nyomàsra bassza meg!!

Nem lenne egyszerűbb rèvèn a PC eladàsokbòl tellik rà, atköltözni mondjuk Svàjcba ahol jòval kedvezőbb az adòrendszer. Minden szart hàtrahagyva maguk utàn ès csak azt csinàlni amit szeretnènek ès szarnak mindenre. A PC eladasokbòl befolyt profitot pedig egy ùjabb AAA cìmbe fektetni èèèès ezen felül mèg megèlni is.Neeeeem egyszerűbb a profitèrt egy pàrt nyomàsàra mèg konzolra is elkèszìteni, a szànkbòl segget csinàlni.

(Ha egy projektbe befektetünk, aminek a haszna nem elèg a következő projekt kivitelezèsère akkor az NEM PROFIT!!!!! Hiàba lett "haszon" ha az a következő kivitelezès felènèl màr mìnuszba megy. Lehet kiforgatni, ha van tartalèk es egy projektnek a haszna 1milliò, a következő belekerül 2,5milliòba de van az 1milliòn felūl mèg 2, akiè a cèg az ìgy fog rajta. De a CD Projekt Red nem sorozat, èpìtőipar, Boss, Siemens, Mercedes............. cèg)
55.
55.
delphijos
Azon azért kár meglepődni hogy MINDENHEZ nem fog Pro meg Skorpio patch kijönni. Remélem nem is csak erről fog szólni az egész. Mondjuk pont ez a cím az hogy aki akart már játszott vele. Nem hiszem hogy lenne olyan, aki eddig rá se nézett, mert erre várt volna.....
54.
54.
Yanez
#53: Ezen azert vitatkoznek. Szerintem az UC4 a legszebb cim PS4-en, ami annak tudhato be, hogy nem OW.
53.
53.
Hunszi
Nagyon nincs is miért, mert így is a legszebb cím PS-en
50.
50.
Ooorky
#43: Gog-on eladott példányokon sokkal nagyobb nyereségük volt, mint bármelyik másikon, mivel az ő tulajdonuk.Ami a Witcher-ektől függetlenül is szép nyereséget termel.
48.
48.
Zoli0705
#47: Ès különbben sem egyenlő egy àllami tàmogatàs azzal, minthogy valakit azèrt fizetnek hogy csak nekik dolgozzon az ő termèküket nèpszerűsìtse. Kettő között èg ès föld van
45.
45.
Zoli0705
#43: Èn mit irtam? A szinkronszinèszeket is ki kellett fizetni. Akiket erintett azt mind ki kellett fizetni ha nem is közvetlenül. De lènyegtelen.

A lènyeg amit irtàl. Legalàbb neked volt fàradsàgod utàna nèzni XD.
43.
43.
user101
#41: 240 ember készítette 3 évig. Az 1500 ( és nem 3500 ) az arról szólt, hogy a 7 nyelvű szinkronnal marketinggel összesen ennyi ember érintett a játék létrehozásában. De fejlesztéssel "csak" 240-en foglalkoztak.

32 millió dollár volt a tényleges fejlesztési költség és plusz 35 millió a marketing ( na ez a durva ) vagyis 67 milka összesen.

Én 5 milliót írtam, de lehet ez több is mert most olvastam valahol, hogy GOG-on majdnem kétszer annyi ment el belőle ( ugyanis a dobozosok is GOG-osak ), mint Steam-en, ami inkább 6 és a Steam-es 2.1 millió is csak a publikus fiókokból jön ki.

6 millós eladások környékén olvastam először, hogy nyereséges a project, így borítékolható, hogy nem lett volna bukta csak pc-re DE ( és itt van az a csúnya DE ), nem is lett volna olyan profitjuk, amivel gazdálkodhatnak majd mondjuk a Cyberpunk-ra.

Mindegy, összességében az a legjobb, hogy van sok profit és stabil a cég, lesznek további fantasztikus játékaik. Ennek örüljünk! Minden platformra...
36.
36.
Zoli0705
A CD Projekt Red maga nyilatkozta le, hogy azèrt kellett konzolra is elkèszìteni mert ha csak PC-re kèszìtik el akkor mèg az a pènz se jött volna vissza amit ebbe beleöltek. Szòval mìnuszba lennènek. Szòval nem volt semmifèle alapkövetelmèny ès hasonlòk. Egyszerűen ilyen minősègi, illetve ilyen kaliberű jàtèk pènzügyi ràfordìtàsànak megtèrülèsèhez kevès csak PC-re elkèszìteni.
25.
25.
user101
Első infók alapján nagyjából egyformán teljesített a játék mindhárom platformon ( legalábbis eleinte). A kezdeti lendület: PC 30% fölött ment el és PS4-re kicsit több, mint X1-re. Vagyis a PS4 - PC és BOX volt az eladások sorrendje, nagyjából egyforma mértékben az év elején.

Azóta kicsit változott a dolog:

Steam publikus fiókok alapján 2millió+, azt is mondták CDP-ék, hogy GOG-on jobban teljesített, szóval 5millió körül lehet PC-n és júliusig közelítik a 10 milliót... Ekkor már az volt a hivatalos álláspont, hogy hát igen PC mellett nem rosszak a konzolos eladások ( csak nem rosszak :) Akkor most mindenki gondolkozzon el, hogy mi a húzó platform és mire éri meg fejleszteni és mi nélkül nem lett volna... :)))
24.
24.
Arsenal4ever
helyes bassza meg a proooo!! a jo dolgokat nem kell cukormazazni! amit meg kell azt meg vegyetek meg, pedig azt a penzt a muter kakaos csigara adta....! :D
23.
23.
KRAT0S
Nem is kell 4K támogatás ennek a halál unalmas szarnak!Kit érdekel?
A fos 4k-ban is fos marad!
22.
22.
zozo76hun
itt mar takaritani kellett... :)
17.
17.
dcba
#16: Ezt nem vitatta senki, csak a Projectes sracoknak a PC a fo platform es csak utana a konzol, ezt kb arnyaltan ok nyilatkoztak. De ettol fuggetlenul odatettek magukat a konzolon is nyilvan, bar a konzol kiadast csak futolag lattam egy baratomnal.

16.
16.
#14: Azért ez nem teljesen így van, ők minden platformból a lehető legjobbat akarják kihozni, mondták hogy a legjobbat a PC tudja nyújtani, de ettől még mindegyikhez rendesen odateszik magukat sok másik fejlesztővel ellentétben.
10.
10.
dcba
#4: Nyilvan azert lett belole kobzol kiadas is mert sok penzt hoz, de mivel a pro patch nekik kb ingyen melo, letojjak. Gondolom ok mar tulleptek a witcheren es a cyberpunk van teriteken, amit nagyon helyeslek.
7.
7.
zozo76hun
nocsak, szepen lassan csak kiderul hogy nem mindenki akarja ingyen (!) a pro-ra atirni a jatekat. magyarul szarnak ra...
4.
4.
jackie
#3: Azért megnézném hol hozott többet PC-n vagy konzolokon.
Mindenesetre szerintem nagyszerű hozzáállás, hogy nem akarnak belőle Resi 4-et faragni, amit már vagy tizedjére adnak ki. Még nincs is generációválltás és már jönnek az újrakiadások. Új gameket a népnek!
3.
3.
dcba
Azt tudni kell a Witcher keszitoirol, h PC fanboyok es kb muszajbol csinaltak meg a konzol kiadast, de valamelyik nyilatkozta meg anno, h inkabb tolja a jatekokat minimum grafikan PC-n, mint konzolon barmilyen faja grafikaval.

Sztem a CD Projectes sracok ugy voltak vele, h oruljenek a konzolosok, h megjelent a jatek, de oket mar nem erdekli a Pro.
2.
2.
Arsenal4ever
helyes bassza meg a proooo!! a jo dolgokat nem kell cukormazazni! amit meg kell azt meg vegyetek meg, pedig azt a penzt a muter kakaos csigara adta....! :D
1.
1.
Gykrizsi
Helyes, inkább a Cyberpunkra koncentráljanak. Akkor talán ebben az évtizedben megjelenik:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...