HWSW: Kivezetik a Galaxy Note 7-et a piacról

  • Írta: fojesz
  • 2016. október 12.
  • Hardver
Link másolása
Beismerte a totális kudarcot a Samsung, teljesen kivezeti a zászlóshajót a piacról. Precedens nélküli lépés, komolyan megrengetheti a cég pozícióját a konzumer és a komponensgyártói piacon is - írja a HWSW.

Végleg leállítja a Note 7 értékesítését a Samsung - jelentette be a dél-koreai gyártó egy, a helyi tőzsdefelügyeletnek eljuttatott dokumentumban. Ezzel egy időben az értékesítés is leáll, az eddig eladott készülékeket pedig bevonja a gyártó és visszafizeti azok vételárát. A befektetők gyorsan reagáltak a hírre, a cég részvényei mintegy 10 százalékot estek, ami mintegy 20 milliárd dollárt tüntetett el a vállalat piaci értékéből.

A Galaxy Note 7-et a Samsung augusztus elején mutatta be, néhány hétre rá pedig világszerte elrajtolt a telefonok értékesítése is. A cég nem sokkal ezután felfüggesztette az értékesítést és visszahívást rendelt el, miután több tucat telefon robbant fel vagy gyulladt ki. A cég akkor úgy találta, hogy egy bizonyos beszállító által gyártott akkumulátortípussal volt probléma, így csak egyes telefonokat érintett a hiba (a Kínában értékesítetteket például nem), a visszahívást pedig egyszerű készülékcserével oldotta meg.

Több postán nem is hajlandók szállítani a Note 7-et. Hogy veszi vissza akkor a Samsung a telefonokat? További részletek a HWSW cikkében!

9.
9.
deviques
#8: Visszaveszik egész áron... gondolkozz
8.
8.
dante92
Ha valakinek van egy és fél, hogy felrobban, akkor 40-et adok érte :D
7.
7.
Heldengeist
#4: Ott nem tervezési hiba volt a gond, hogy random a markodba olvadt az eszköz, hanem tervezetten ment tönkre benne az akku biztonságos módon. Ekkora hiba esetén, amiről itt is szó van, bármelyik cég visszahívja a terméket.
5.
5.
PS4jacksony
Ha egy kínai vacakról hallom ezt akkor max legyintek..

De egy SAMSUNG aki már nem először gyárt telókat....
Azt is elképzelhetőnek tartom,hogy szabotázs történt....
4.
4.
Kolompár Tarzan
Bátor döntés. Az, hogy precedens nélküli, az inkább a nyugati erkölcstelen vadkapitalizmust jellemzi. Japánban voltak már "harakirik" az üzelti életben.

Le a kalappal a Samsung előtt.

(Az Alma sosem tenne ilyet. Tagadna, per esetén peren kívül megegyezne, mindenki más bekaphatja. Volt rá precedens, a híres iPod per.)
3.
3.
zsocwargear
#1: Más az antenna típusa, mert tök más szabványokhoz kell alkalmazkodnia.
2.
2.
user101
El akarták foglalni a nyugatot, csak nem szólt elég nagyot ... Hát ez nem jött be, majd legközelebb... :D
1.
1.
McDuff
Ezt csórók jó pár évig nyögni fogják, nem rántja ki őket a gödörből a sima galaxy/edge se! Csak azt nem értem hogy állítólag a Kínában kiadott készülékeknél a hiba nem jelentkezik, az első csere programnál miért nem adták ki nyugaton is azt?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...