Véget ért az Xbox One sikerszériája az USA-ban

  • Írta: fojesz
  • 2016. december 9.
  • Biznisz
Link másolása
Július óta vezette az amerikai konzoleladási toplistát az Xbox One, a sikerszéria novemberben ért véget. A múlt hónap győztese a PlayStaton 4 lett, jó eséllyel a PlayStation 4 Pro hozta meg az áttörést.

Miután a két konzol megjelenése óta rendszerint a PlayStation 4 tudott győzedelmeskedni az amerikai játékpiacon, az Xbox One egyszeri visszavágása is hírértékű volt, azt azonban mi sem gondoltuk volna, hogy a Microsoft konzolja júliustól októberig felül tudja múlni a riválisát. Pedig így lett.

A sikerszériának most lett vége, a Sony bejelentette (a Microsoft pedig közvetve megerősítette), hogy novemberben a PlayStation 4 volt a legkeresettebb konzol az Egyesült Államokban, valószínűleg a szintén novemberben debütáló PlayStation 4 Pro hozta meg a várva-várt fellendülést a gyártó számára.

Az amerikai játékpiac teljesítményét összegző NPD-jelentés egyébként a jövő héten érkezik meg, akkor talán több részletre is fény derül a konzolháborút illetően.

22.
22.
Yanez
#19: USA store-on szüntelenül vannak pazar akciók.
21.
21.
DON GONDOCS
#18: Mellesleg aláírom hogy a Boxnak kevés exkluzív címe van és sincs akkora húzóereje, De az 4-5 ex cím szerintem elég erős címek. PL nekem a Guardians messze jobb tetszett mint a 4 rész, a Gears 4-nek jót tett a motor és csapat váltás, a Forzának nincs konkurenciája a Sunset Overdrive egy szimplán szórakoztató játék és a Dead Rising 3-4 is jobb lett mint a gagyi 1-2 rész, valamint a Killer Instict is kiszolgálja a verekedős játékok rajongóit, de mint mondtam ez kevés. Ideje lenne visszatérnie a boxnak. Mert hosszútávon nagyon káros. Persze akinek így jó annak egészségére..
20.
20.
DON GONDOCS
http://www.metacritic.com/browse/games/score/metascore/all/ps4/filtered?page=7

Meg ps3ra azért nem volt ennyi hulladék mint most.
19.
19.
DON GONDOCS
#18: Ez már megtörtént, Meglehet nézni milyen "akciókkal" kedveskedik a sony. Meg 2-3 éves játékok ára is jól tartják magukat. A minőség romlást is csak az nem veszi észre aki nem akarja. Megkaparintottam nemrég az Order 1886, enyhén fogalmazva se vagyok lenyűgözve tőle.
18.
18.
Őrnagy
Én sajnálnám, ha nagyon lemaradna a box. Úgy nem lenne konkurenciája a ps-nek, az pedig dráguláshoz és minőségromláshoz vezetne.
17.
17.
Csoki80
#8: Sajnos sokakat jobban érdekli a felbontás, mint a játékok/filmek minősége tartalma :-P
16.
16.
bszunyoghy
Tehát ahhoz nincs köze hogy hatalmas kazlakban áll mindenütt és olyan nyomott áron ment a fekete pénteki nagy őrületen hogy majdnem én is vettem egyet. (ellentétben a boxal ami alig volt leárazva)
14.
14.
zozo76hun
2-3 ev es mar a pro is boven a mult lesz nemhogy a sima ps4
13.
13.
kopic
2-3 ev és Ps4-nek meg lesz a 100 Milla eladás.
11.
11.
Balazska4
#10: ja értelek de ekkora üzletnél kár csak egy kis országot nézni itt világ számít.Amúgy külföldön sincs kolbászból kerítés ahogy egyre olcsóbb lesz úgy fog jobban kelni.
10.
10.
Norbiii
Én leginkább Magyarországról beszéltem, fejlettebb országokban persze hamarabb...
9.
9.
Balazska4
#8: igen mi utcánkban már 4 embernek is van 4k tv de középsuliban is már egyre többen mondják hogy vettek.Hát még az egész világon.Jó lesz ez 3 év múlva tényleg el lesz terjedve szerintem rendesen.
8.
8.
Yanez
#7: Annyi szent, hogy rohadt gyorsan terjed. Egy éve ismerőseim és barátaim körében még senkinek sem volt. Most? Nincs olyan ismerősöm, akinek ne lenne.
7.
7.
Balazska4
#6: nekem azt mondta bátyám 4k nincs elterjedve a világon sem és ugyanezt mondta hogy kb 3-5 év de az egész világon nem csak magyarországon.
6.
6.
Norbiii
4K tévékről azt gondolom, hogy itthon még kevés embernek van, és ez mire elterjed még sok év, több év! Sok embert ismerek (családban is) akiknek még megmaradt a képcsöves tévé, az év elején mé nekem is képcsöves volt, persze a HD már elterjedt, a 4K Magyarországon minimum olyan 3-5 év, mire azt mondhatjuk, hogy valamennyire elterjedt lesz!
5.
5.
zozo76hun
jo hogy ismet a ps gyozott. varhato volt a pro miatt. majd a scorpio-nal kell megnezni mi a helyzet.
4.
4.
#3: Honnan vetted ezt a baromságot,hogy scorpion csak 4k ban???
3.
3.
lacinho01
Ps4 pro is több fog fogyni(mint ahogy ps4 ből több fogyott mint xone ból) mert ott nem kötelező 4k kijelző. Játszhatsz fhd ban ès ha ugy alakul 4k ban is. Xscorpion nál viszont csak 4k ban ezèrt ez csak egy rèteg . Felmèrèsek szerint amik általában valamièrt bejön a vègèn 2020 tól lesz megfizethető a 4 k kijelzők, utána meg már uj generáció jön
2.
2.
Norbiii
Most akkor a Ps4 és Ps4 Pro eladásit egyben számolják? Remélem tényleg párhuzamosan lesz mind a kettő támogatva, és minden ami jön Pro-ra, az jön a simára is....szerintem az Xbox Scorpioig így lesz, utána necc, de remélem így lesz!
1.
1.
Yanez
Mindenki tudta, hogy a Pro eljövetelével ismét a PS4 szerzi meg az előnyt, mint ahogyan emiatt volt eddig hátrányban, hiszen sokan akik sima PS4-et vettek volna, nyilván már kivárták a Prót.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...