Nincs többé Hero's Song

  • Írta: zoenn
  • 2016. december 29.
  • Gyászhír
Link másolása
Sajnos már soha nem látja meg a napvilágot az EverQuest fejlesztőinek új RPG-je, lévén a játékot törölte a Pixelmage Games, ráadásul a stúdió is lehúzza a rolót. Nem sokan voltak kíváncsiak a Hero's Songra.

Januárban írtunk róla, hogy új stúdiót alapított a Sony Online Entertainment egykori fejese, John Smedley. A Pixelmage hardcore szerepjátékként hivatkozott első játékára, a Hero's Songra. Voltaképpen egy pixelgrafikával megtámogatott, roguelike akció-RPG-vel volt dolgunk.

Sajnos a projekt nem csupán a Kickstarteren, hanem az Indiegogón is elhasalt. Előbbinél 800 ezer dollárt, utóbbinál 200 ezer dollárt szerettek volna összekalapozni a készítők. Smedleyék még akkor is bizakodóak voltak, elvégre a játék korai hozzáférésű változata novemberben elérhetővé vált a Steamen. Nos, erre sem voltak sokan kíváncsiak.

A készítők egy blogbejegyzésben erősítették meg, hogy Hero's Songot törlik, a stúdiót pedig bezárják. Az Early Access-verzió eladásaiból egyszerűen nem folyt benne annyi pénz, hogy fejlesztést finanszírozni tudják. Aki eddig támogatta a srácokat, maradéktalanul visszakapja a pénzét.

A fejlesztők sajnálják, hogy így alakult a dolog, de egy indie csapat esetében az ilyen mindig benne van a pakliban. A srácok büszkék arra, hogy eddig is eljutottak a játékkal.

Smedley korábban a Daybreak Game Company elnöke volt, ám tavaly nyáron lemondott posztjáról. A hírek szerint a döntése összefüggésben állt azzal is, hogy a Lizard Squad nevű hackercsoport alaposan rászállt. Pechsorozata sajnos folytatódott.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...