HWSW: Okostelefon-gyártócskát vett a Razer

  • Írta: fojesz
  • 2017. február 1.
  • Biznisz
Link másolása
Tovább növeli a felvásárolt cégek listáját a Razer. Az akvizíciókat elnézve a cég hosszútávú céljai között a virtuális valóság és/vagy egy kézikonzol is szerepelhet - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Meglepő felvásárlást eszközölt az eddig elsősorban gamer perifériáiról ismert Razer. Az amerikai cég most a felhős okostelefon koncepciójáról elhíresült Nextbitet kebelezte be eddig ismeretlen összegért cserébe, ami a vásárló részéről új irányokat sejtet. A Razer céljairól egyelőre csak találgatni lehet, ezzel a cég a virtuális valóság mellett akár a mobilos játékok (konzolok) felé is nyithat, utóbbi elképzelést erősíti az Ouya két évvel ezelőtti felvásárlása is.

A Nextbitet korábbi Google- és HTC-alkalmazottak alapították, előbbi cégtől az androidos tapasztalatok, utóbbitól pedig az okostelefon-gyártáshoz szükséges gyakorlat érkezett. A cég első és eddigi egyetlen sikerét (vagy kudarcát) a Nextbit Robin készülék jelentette, amihez a csapat a Kickstarteren gyűjtötte össze a tőkét, mindössze 12 óra alatt. A "cloud smartphone" jelzővel illetett készülék érdekessége az egyedinek mondható dizájn mellett, hogy az androidos alapokon nyugvó Nextbit OS az adatok döntő többségét (pontosabban amit csak lehet) a felhőben tárolja, azokat a felhasználó szokásainak megfelelően menedzseli, törli le, vagy épp tölti vissza, beleértve a különféle tartalmakat és alkalmazásokat is.

De mi lesz a Nextbit sorsa? A további részleteket a HWSW cikkében találod!

2.
2.
Machiavelli
#1: Nem jól fogalmaztál, mert ha a Razer adja ki akkor az gamer telefon lesz.
1.
1.
ollie92
Fasza, akkor jöhetnek a gyenge, de még az iPhonoknál is drágább razer telefon :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...