Black The Fall - szökés a kommunizmusból

  • Írta: zoenn
  • 2017. június 9.
  • Bejelentés
Link másolása
A Square Enix karolta fel a román Sand Sailor Studios lopakodós platformerét, a Black The Fallt, melyben egy kommunista diktatúrából kell elmenekülnünk hősünkkel. Rejtett járatokon, árnyékok közt sunnyogunk.

A Black The Fall egy olyan disztópiában játszódik, ahol nincs szólásszabadság, az értelmiségieket börtönbe vetik és megkínozzák, ételt csak jegyre kapsz, és nincs fogamzásgátlás. Ismerős a helyzet? Szüleinknek biztosan, elvégre a játékban egy valódi kommunista diktatúrával ismerkedhetünk meg. Ilyen nagy elnyomás a nyugati kultúrákban is tetten érhető, sok ember él úgy, hogy elégedetlen a rendszerrel.

A román Sand Sailor Studios alkotása bebizonyítja, hogy mindenkinek megvan az esélye arra, hogy kiszabaduljon börtönéből. A játék ötlete még 2014-ben fogalmazódott meg, akkor még fekete-fehér játékként, 2015 óta egy sikeres Kickstarter-kampányt tudhat maga mögött, és végül a Square Enix Collective karolta fel a projektet.

Az oldalnézetes címben fejtörőket oldunk meg és lopakodunk, nehéz dolgunk lesz, elvégre az utcákon robotok járőröznek, és kíméletlenül lecsapnak a rendszer ellenségeire. A látványt leginkább az Inside megoldásához hasonlíthatjuk. A fakó színek és a folyamatos sötétség egészen erős atmoszférát eredményez.

A Black The Fall július 11-én landol PC-n, Xbox One-on és PS4-en.

6.
6.
Matt8888
Valóban jól néz ki, kivárjuk, amúgy sincs sok hátra.
4.
4.
XuChi
3.
3.
wolfwarrior
Húha Észak Korea Jól rejtegeti ezt a sok mindent.
2.
2.
Nekem is tetszik, pedig az ilyen oldalnézetes címek egy ideje hidegen hagynak.
Viszont ez valami más, és ha a témájával is kezdenek valamit akkor semmi esetre se hagyom majd ki.
1.
1.
Yanez
"A látványt leginkább az Inside megoldásához hasonlíthatjuk."

Előszőr a videóra kattintottam rá, és tényleg azt hittem, hogy ez a Limbo/Inside alkotóinak következő játéka. Meglepődtem, hogy nem. Jófélének tűnik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...