E3 2017: Xbox - nem mindig kapunk majd natív 4K-t

  • Írta: Shifty
  • 2017. június 14.
  • Hír
Link másolása
Az Xbox One X-szel új csomagolású játékok is érkeznek, amelyeken mindenféle logók hívják fel a figyelmünket, mi mindent tudnak majd kipréselni az új gépből. A Microsoft viszont nem tudja garantálni, hogy minden játék natív 4K-felbontást kap.

Az Xbox One X novemberi megjelenése után biztosan lesznek még félreértések, a Microsoft ugyanis a bivalyerős konzol premierjével egyidőben a játékok dobozain is módosítani fog. A borítóra kerülő extra információk viszont nem biztos, hogy egyértelműek lesznek a játékosoknak, így a redmondiak gyorsan elmagyarázták, mi mit is jelent majd.

Egyrészt a játékok kaphatnak majd egy 4K Ultra HD-logót, ami pont azt jelenti, amit közvetít, vagyis hogy az adott játék biztosan fut majd 4K-ban (2160p). Viszont ez még nem garantálja, hogy ez natív 4K-t takar, és nem a felbontás felskálázásával elért eredményt.

A másik logó a HDR-é lesz, ami arra utal majd, hogy a megvásárolt szoftver támogatja a HDR10-et, míg az Enhanced logó azt fogja jelenteni, hogy az adott játék felturbózott látvánnyal érkezik.

Az Xbox One X világszerte november 7-től lesz megvásárolható, 499 dolláros árcédulával.

92.
92.
#88: A DriveClub tényleg nagyon jó, az Alienationnél szerintem jobb a Helldivers. Ratchet and Clank és Knack is a jobb címek közé tartozik, a többit meg max ps plus ajándékként tölteném le, semmi sem motivál a vételre.
89.
89.
Heldengeist
#88: Egyeseknek egyszerűbb leejteni az állát, mint másoknak. Egyébként nem írtam sehol, hogy nem jók a játékok, de azért nem egy másik dimenzió, mint ahogy a fanboyok beállítják.
88.
88.
kamgecam
#86: Bloodborne, Nioh, Persona5, Last of Us, Ratchet and Clank az államat keresgéltem annyira gyönyörû és jó ,HZD, Uncharted 4 most már a Driveclub is mind-mind system seller cím. A kollegám pl a Last Guardian miatt vett ps4et és oda vissza van tõle. Mellette még olyan exkluzív címek vanak mint a SF5, Yakuza 0 kibszott jó game, Order 1886 se rossz, Gravity Rush Dragon Quest, Alienation stb. Lehet neked ebbõl csak az Uc4 tetszik de ez nem jelent semmit a többség számára.A lényeg hogy van mibõl válogatni. A Horizonal meg kezdjél el gyorsan játszani. ;)
87.
87.
madSci
#86: Szerintem a negyede az a szám, aki az exkluzívok miatt jött át más platformról. Van egy erős márkahű réteg minden platformon, ők megingathatatlanok. A többieket lehet csábítani. Ez java részt marketing, de a marketing része az exkluzív imidzs is, mert továbbra is, a játékosok többsége a játékokat keresi, és nem érdekli a doboz, amin elfutnak, csak az, hogy melyik dobozon megy az Uncsártid, a Horájzon, vagy a Spájderman.

"révén a Gerilla szerintem egy nokedli csapat, akiktől eddig csak a nagyon gyenge és harmatos KZ-kat próbáltam eddig."
Csak közben öt szintet léptek feljebb a Horizonnal, ami tényleg hihetetlen és meglepő. de nézd meg a Bend Studio Days Gone-ját, elvoltak a Vitára fejlesztgetésekkel, sok vizet nem zavartak, erre amit eddig láttam a Days Gone-ból, attól csak pislogtam, hogy ez meg honnan, hogy.
Az exkluzivitás most érik be igazán 2018-ban. Az, hogy az Uncharted 4-ből egy platformra annyit adtak el, mint a Witcher 3-ra, és dupla annyit, mint az előző részre, önmagában elég sokat elmond. Az, hogy a Guerrilla letette a Horizont, amiből kb. 3-szor annyit fognak eladni, mint az eddig legjobban fogyó játékukból, megint magáért beszél. Az, hogy a God of War egy sima PS4-en így néz ki, és meg fogja duplázni a legjobban fogyó GOW eladásait, megint csak elég valószínű.
Ezek tendenciák.
És akkor még nem beszéltünk a Spider-Manról, ami ha idén kijött volna, kasszát robbant a filmmel együtt, de jövőre se kell tartania attól, hogy ne venne sok ember PS4-et miatta.
86.
86.
Ra1D3n
#82: Én úgy gondolom, hogy az össz eladott gép max negyede-ötöde lehet az a valós szám ami megmutatja azt a réteget aki az exkluzívok miatt vett gépet, mert a ti gondolkodásotok szerint egy eladott exkluzív egyenlő egy eladott PS4-el, holott van egy szűk réteg aki tudatosan(!!!) megvesz mindent, aztán egyre nagyobb rétegek jönnek akik az összes exkluzív csak 90%-át, és így tovább amíg el nem jutunk ahhoz a réteghez aki konkrétan évről-évre csak Fifa-Cod, vagy valami mással játszik csak és kizárólag. Szerintem elég jól végiggondoltam a rendelkezésre álló adatokat, tény, nem számoltam a remaster címekkel, mert nem néztem ki belőlük ekkora eladási számokat. A tudatos vásárlók akik a PS4-et választják nincsenek annyian mint gondoljátok, mert sok olyan van, aki nem is hallott az exkluzívokról, mert nagyon jól elvan pl a GTA-val és egyéb multiplatform címekkel, de látja őket és akkor azt mondja, hogy hát akkor megveszem, mert tetszik. Rengeteg ilyen játékos van.

#80: Kár beléd a szó, úgysem lehet téged normális érvekkel felvilágosítani.

#74: Ebben is van valami Norbi, aláírom. Én pl abba a rétegbe tartozom, aki pár exkluzív miatt beruházott egy PS4 proba. Jelenleg az Uncharted 4-el játszottam, az Infamous Second Son-nal és az Until Dawn-nal. Ebből csak az Uncharted 4 volt az ami besza-behu, tényleg kurva jó, a többi egynek jó volt. Most itt vár a frissen megvett Horizon amit még mindig kétkedve hiszek, hogy olyan jó játék mint amilyennek ajnározzák, révén a Gerilla szerintem egy nokedli csapat, akiktől eddig csak a nagyon gyenge és harmatos KZ-kat próbáltam eddig.
85.
85.
Norbiii
Srácok lehet véleményt formálni személyeskedés nélkül is, erre ügyeljetek! Köszönöm!
84.
84.
Heldengeist
#83: Haver, le vagy te szarva. Akkora konzolutáló PC-s vagyok, hogy egy asztalon van nálam Xbox, PS és PC.
83.
83.
madSci
#76: Ja, és az kimaradt, hogy a véleményed pc-fanként, konzolutálattól fűtve mondhatni nem igazán mérvadó. Leginkább savanyú szőlő.
Én is voltam pc-s, sőt, Xboxos is, de ezek csak dobozok, amelyeken a lényeg, a játék fut. Én nem utasítom el a jó játékokat, sőt, oda megyek, ahol azt látom, hogy parasztvakítás helyett játékot és élményt kínálnak, nem fps-t és felbontást, és ezzel mossák az emberek agyát, hogy ez fontosabb mindennél.:)
82.
82.
madSci
#77: Ra1D3n:
Én nem egészen ezt írtam. Hanem azt, hogy az exkluzívok legalább ugyanannyira okozzák, mint az, amit Te írtál.:) Itt több, különböző igényű játékosréteg van egymás mellett, nem szabad őket egy masszaként kezelni, mert mások az igényei a Fifa és COD fannak, meg egy Uncharted/God of War/Assassin's Creed fannak.
81.
81.
madSci
#76: Aki azt mondja, hogy nem veszít sokat, aki kihagyja az exkluzívokat, az vagy hazudik, vagy hülye, vagy nem is szeret játszani.;) Vagy csak megszállott multiplayeres, aki gyűlöli a történetvezérelte játékokat.
Az exkluzívok bája az, hogy az adott év legjobbjai közé tartoznak, számos évben a legtöbb GOTY-t be is gyűjtik, de a TOP5-ben mindig ott van néhány közülük, márpedig sok gamer nem szereti kihagyni az év legjobb játékait csak azért, mert "Hate the console, hate the Sony!".
A Sony főleg felnőtteknek szóló, történetközpontú játékokat készít, tudván, hogy a gamerek jelentős része 30-40-es, akik még nagyon régen kezdték, és komplexebb élményre is vágynak egy faék egyszerű adrenalinpumpa multiplayernél, ezért ebben a történetközpontú kategóriában nem nagyon van vetélytársuk. Bár, lenne több történetközpontú, egyedi singleplayer, mint amelyekre ezek az exkluzívok fókuszálnak.
Egyébként egy Uncharted, egy Last of Us és Horizon leiskolázta technológiailag és polírozottságban is a mezőnyt, de a Bloodborne pl. egyediségben mutatott maradandót, és lehetne még sorolni, és nem beszélve a közelgő God of Warról, amely mindig is olyan magas szinten nyúlt a mitológiákhoz, hogy ennek nem nagyon akadt párja. Ez nem jelenti azt, hogy nincs más jó történetű játék, csak nem túl sok, és közülük is egyedül a CDPR az, ami erre az igényességre garancia.
80.
80.
Firsttime
#72: Ja csak a te gondolkodasod szerint minden ps4 tulaj ugyanazokkal játszik. Pedig ahogy most Norbi is irja, nem mindegyik ex tetszik neki. Amivel a vilagon nagyjából mindenki ugyanigy van. Bármilyen hihetetlen is a számodra, de valaki képes csak egy uncharted folytatasert pst venni, és pl leszarja a többi exet. Amugymeg a családod tagjait emlegesd pöcsömtudja gyereknek. Csak úgy mellékesen megjegyzem... Gusztustalan majom vagy.
79.
79.
Norbiii
#77: Egyébként életem során nem igen foglalkoztam azzal, hogy mi exkluzív és mi nem, ami tetszett azzal játszottam. Sőt...szerintem sokkal több multis játékkal játszottam, mint exkluzívval. A Sony exkluzívai közül is sok nem tetszik. Nioh nem az én műfajom, God of War szintén, de pl az Uncharted tetszik, Heavy rain bejött, Beyond Two Souls bejött, és sorozatban játszottam ezekkel az exekkel, felfigyeltem ezekre a külön Ps-re megjelenő játékokra is. :)
78.
78.
Norbiii
#77: Köszönöm válaszod! Értelek természetesen. Ahogy értelmezem, Te azt mondod, hogy "többnyire nem az exkluzívok" okozzák ezt a nagy különbséget, és azt, hogy az exkluzívokból is származik bevétel, ami természetes.

Az én álláspontom pedig az, hogy ezek az exkluzívok jóval többet nyomnak a lapba, mint ahogy gondolod, de teljesen igazad van, nem csak ennek köszönhető ez a különbség, ebben egyetértek. Én többek közt 3 okot soroltam fel a 74-es hozzászólásomban, nem tudom egyetértesz-e velük?
77.
77.
Ra1D3n
#74: Norbiii, ha értelmezed soraimat, akkor nem azt írtam, hogy az exkluzív eladásokból nem származik semmi plusz, hanem azt, hogy a tiszta több mint 40milliós eladási különbséget többnyire nem az exkluzívok okozzák elsősorban, hanem amit madSci is ír, meg én is írtam a kommentemben. Sokaknak pont ez az üzenet nem jön át, hiába mondom folyamatosan, és ahogy elnézem, neked sem jött le elsőre, no offense. Amúgy aki mondjuk csak exkluzívok miatt vesz PS4-et tábor, az jelenleg úgy kb 5-10millió közötti játékos lehet szerintem.
76.
76.
Heldengeist
Szerintem a PS exkluzívjai azért elég erőteljesen túl van lihegve. Általában jó, vagy legalább az átlagot felülről súroló játékok, de aki kimarad belőlük, az nem veszít sokat, mert azt a színvonalat általában multiplatformok terén is meg lehet kapni. Vagyis az exkluzívok igazi bája maga az exkluzivitás, nem pedig hogy saját jogon leiskolázzák a játékipart vagy hogy különösebben hiánypótlóak.
75.
75.
madSci
#72: Nézzük a számokat, mert ennél szerintem komplexebb a kérdés, én legalábbis két részre bontanám:
1.
A tavalyi összes játék közül egyedül a Fifa fogyott több példányban, mint az Uncharted 4. A 17 millió multiplatform összeredmény egy több, mint 20 éves, egész más célközönségnek szóló játéktól, amelyből PS4-re alig fogyott több, mint az Unchartedből. Ez azért elgondolkodtató, mondhatni egy nagyon durva siker az Uncharted 4-nek.
3 milliót átlépte még a Last of us, kb. 6 millióval, az Uncharted: Nathan Drake collection 5-6 millióval (ezek ugye már PS3-ra is elfogytak ennél több példányban), a Horizon (most 3,4 millió körül jár, és 7 körül lesz valószínűleg év végére), a Bloodborne, ami egy rétegjáték amúgy (csak a fizikai példányok 2,7 millió a vgcharts szerint, amire rájön kb. minimum 700 ezer digitális, ahogy az Infamous Second son (2,8 millió dobozos eladás, szintén több 100ezer digitális).
Összehasonlításként az Assassin's Creedek 3-4 millió között ingáznak, a Watch Dogs 3 millió, Far Cry Primal 3 millió,Arkham Knight 4 millió körül.
És ne felejtsd el, hogy nem tudni pontosan, ténylegesen hány ember játszik ezekkel a játékokkal a megvett példányokon túl, mivel a használt dobozos piacról nincsenek statisztikák, de akár 3-4-szer ennyi is lehet a játékosszám.
Ami ebből látszik, hogy az akció-kaland stílusban egyrészt az exkluzívokat veszik a legjobban, másrészt ez a réteg olyan címeket kap a multiplatformok mellé, ami miatt eleve inkább vesz PS4-et. Ezt a réteget ezzel nagyjából megfogták.
2.
A másik fele az, amit írtál is, hogy közel 4 éven át egyértelműen a PS4 jobb teljesítményt tudott felmutatni, ez pont elég volt a zömében multiplatform COD/Fifa játékosoknak a döntésben. Ezt már elég nehéz visszacsinálni, mert ide gyűlt a játékostömeg a generáció váltás első éveiben. Ez egy másik játékosréteg, akit ezzel megfogtak.
74.
74.
Norbiii
#72: Szerintem valamennyire köze van az exkluzívokhoz is, de nem csak ennek van köze természetesen. Korábban már írtam, én többek közt, három okát látom a Ps4 sikerének.

1: Győzteshez való húzás elve
2: jó kis exkluzívok
3: Kiszámíthatóság, miszerint aki ps konzolt vesz, az jól jár. (ps1, ps2, ps3, ps4)

Tavaly majdnem Xbox-om lett, mert valamennyivell olcsóbb lett volna, aztán elkezdtem gondolkodni, hogyha Xbox lesz, akkor nem játszhatok majd azokkal, amikkel szeretnék, és ezért lett a Ps4.

Szóval nem állítom, hogy a Ps4 sikere csupán az exkluzívok miatt van, de azt igen, hogy az miatt is!
72.
72.
Ra1D3n
#71: Múltkor bizonygattam First pöcsömtudja gyereknek, hogy eddig két PS4 exkluzív lépte át a 3milliós határt amiknek a nagyobb címek közül utánanéztem, az összes többi meg ilyen nagy cím, amiből csak a Fifa 17 képviseli magát kb 17millióval, az Uncharted 4 meg 10millió körüli eladási számokkal. Ebből szerintem egyértelműen kikövetkeztethető, hogy a két gép közötti 40milliós különbség egyáltalán nem az exkluzív címek jelenlétének köszönhető, hanem a Sony jól meglovagolt húzásainak(használt játékok cseréje, jobb E3-as műsorok az elmúlt évekből, kineveltek egy olyan rajongó tábort, akik a PS4 brandbe szerelmesek, stb...). A nagy különbség ebből kifolyólag abból van első körben, hogy a PS4 átcsábította a Fifa és CoD base-t a saját konzoljára, amiben nagy szerepe volt annak is, hogy a PS4 olcsóbban jött ki, és erősebb is volt az alap One-nál, meg néhányan szabályosan multiorgazmust éltek át attól, hogy kimondták a következő sort: 8GB GDDR5 RAM. Amúgy szó se róla, jó kis gép a PS4, de az imádat ami körüllengi, egyszerűen nem normális szerintem...
71.
71.
Klank
Szerintem ha azt mondják az embereknek ezt vedd, ezt fogják venni. Az a helyzet, hogy az exluzív címezés egy dogma.Kerestem statisztikát, a legtöbb eladott ps 4 játék: Fifa 17, kettő (!) Cod rész, overwatch, gta... és csak uc 4 van benne az első tízben.
69.
69.
Zoli0507
68.
68.
Zoli0507
#65: Azèrt tettem smiley-t. Csak vicceltem, ironizàltam. A bloodborne csak azòta hagy tèged hidegen miòta megvetted ès kipròbàltad XD.

De tèmànàl maradva, ha az ember a szìvère teszi a kezèt akkor hàny olyan jàtèk jött ki mostansàg (mondjuk az elmùlt 3èvben) ami felèr minősègben tartalomban a sony exkluzìv cìmeihez. Nem ùgy èrtem hogy az embereknek vannak bizonyos jàtèkaik amik nekik az etalon, hanem hogy szakmabeliek is elismerèssel beszèlnek ròluk. Az Andromedàt is ùgy vàrtàk mint Jèzust, na majd az odabasz..stbstb... aztàn kaptak egy pofont.

Csak azt szeretnèm ezzel mondani a tovàbbiakban megjelenő "kivàlò" cìmekre (multi platformosok) semmi garancia nincs a "kivàlòsàgra" ha a puszta nyers tènyeket nèzzük, ugyanis azok nem azt tàmasztjàk alà.

Akik kint voltak az e3-on, magyar youtuberek azok is mind azt mondtàk hogy a Sony előadàsa teljesen màs dimenziò volt, minősègileg teljesen màs besorolàsba tartoznak.

Egyèbkènt èn a Metronak drukkolok hogy sikerüljön. Nekem az rohadtul adta.
67.
67.
madSci
Lehet azt hinni, hogy az exkluzív játék nem fontos, de:
A Sony megvett, és az évek folyamán felfuttatott több, mint fél tucatnyi, elképesztően innovatív játékfejlesztő céget, amelyeknek bármely játéka lassan már tényleg gamer eseményszámba megy. Hihet bármit az MS, de ez az egész a játékokról szól, nem a vasról, amin futnak, az önmagában semmit nem ér:
Naughty Dog (Uncharted, Last of Us
Santa Monica (God of War)
Insomniac (Ratchet&Clanck, Spider-man)
Bend Studio (Days Gone)
Japan Studio
Sucker Punch
Polyphony Digital (Gran Turismo)
66.
66.
kergabi83
Az 1080ti kari tapasztalataiból kiindulva, lesz egy kis gond ezzel a 60 Hz-el. Ha csak 30-at akarnak, az azért van, mert nagyon le kellene venni a részletességet. Valszeg 60-as tempóban màr vállalhatatlan lenne az eredmèny. Úgy látom, itt most a natív felbontást propagálják, pedig az (feleslegesen ) felemészti a rendszerüket. Részlegesen, az érdektelen részletek felbontását kellene csökkenteni, a lényeget meg jól kidolgozva kikűldeni. Erre mondták azt, hogy millió trükk lesz a képjavitásban. Na majd meglátjuk...
65.
65.
Yanez
#59: Nem mindegyiknél. Bloodborne, Killzone, LBP, pl hidegen hagynak. InFamous-ból csak a PS4-es részek tetszettek, a többi böe. Jópárral pedig még nem is játszottam. Számomra ugyanúgy van egy rakás kedvenc multiplatform cím is, mint ex. Pl GTA, MK, Wolfenstein, Arkham széria, Telltale játékok, TR, Rocket League, stb,stb,stb.

Ezt most nem rád értem, de úgy érzem csak a haterek és fanboyok képesek mindenkiben a megszállottat látni. Ne adjIsten, hogy kifejtsem tetszésemet egy ex iránt, mert akkor elvakult fanboy vagyok, és ha valami nem jön be, akkor pedig hater. :D Egyszerűen az embernek már nem lehet saját véleménye, mert rögtön a torkának ugranak.
59.
59.
Zoli0507
#57: Ìrja ezt egy ps4 tulajdonos aki minden exkluzìvnàl extàzisba esik XD

A mennyisèg nem egyenlő a minősèggel. A "kivàlò cìmek vannak kilàtàsban" pedig kb olyan hogy jön a legùjabb kìvàlò asassin. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...