E3 2017: Xbox - nem mindig kapunk majd natív 4K-t

  • Írta: Shifty
  • 2017. június 14.
  • Hír
Az Xbox One X-szel új csomagolású játékok is érkeznek, amelyeken mindenféle logók hívják fel a figyelmünket, mi mindent tudnak majd kipréselni az új gépből. A Microsoft viszont nem tudja garantálni, hogy minden játék natív 4K-felbontást kap.

Az Xbox One X novemberi megjelenése után biztosan lesznek még félreértések, a Microsoft ugyanis a bivalyerős konzol premierjével egyidőben a játékok dobozain is módosítani fog. A borítóra kerülő extra információk viszont nem biztos, hogy egyértelműek lesznek a játékosoknak, így a redmondiak gyorsan elmagyarázták, mi mit is jelent majd.

Egyrészt a játékok kaphatnak majd egy 4K Ultra HD-logót, ami pont azt jelenti, amit közvetít, vagyis hogy az adott játék biztosan fut majd 4K-ban (2160p). Viszont ez még nem garantálja, hogy ez natív 4K-t takar, és nem a felbontás felskálázásával elért eredményt.

A másik logó a HDR-é lesz, ami arra utal majd, hogy a megvásárolt szoftver támogatja a HDR10-et, míg az Enhanced logó azt fogja jelenteni, hogy az adott játék felturbózott látvánnyal érkezik.

Az Xbox One X világszerte november 7-től lesz megvásárolható, 499 dolláros árcédulával.

100.
cod40
#99: "Minden fórumon erről vitáznak (külföldieken is, hogy exkluzív vagy nem az exkluzív az oka, a PS4 előnyének, és annak, hogy kb. fele annyi idő alatt éri el a PS3 teljes életciklusának eladási számait.
Már ez önmagában eléggé egyértelmű válasz arra, hogy mit érnek ezek a játékok."

Nekem ebből az egyértelmű,hogy azóta jóval nagyobb a játékostábor és sokan áttértek ps-re.Mint mondtam,ugyanúgy a ps3 idejében is megvoltak,sőt ütősebb is volt 1-2 cím.Infamous,god of war 3(ezzel az új résszel sokakban megfognak "ölni valamit" de itt van az uc is,igazából csak a "leszármazottjaik" vannak ps4-en.Az igazán új és egyedi a horizon.Tehát ne csináljunk úgy,mintha a ps3 korban nem lett volna ex cím,sokkal jobbak is én szerintem és több.

Nem állítom,hogy nem fontos az e cím.De ahhoz tartom magam,hogy a ps4 sikeréhez ez most keveset rakott,főleg,hogy 2 évig szinte nem is volt semmi és akkor is kétszer háromszor annyi fogyott,mint boxból.

Szeretem az exclusiveokat,(1-2őt)(hú de hülyén hangzott most ez) de én nem képzelem azt,hogy ennyire döntő szerepük van.Én a tényeknek hiszek,a múltnak és a jelennek,amit látok.
99.
madSci
#96: Minden fórumon erről vitáznak (külföldieken is, hogy exkluzív vagy nem az exkluzív az oka, a PS4 előnyének, és annak, hogy kb. fele annyi idő alatt éri el a PS3 teljes életciklusának eladási számait.
Már ez önmagában eléggé egyértelmű válasz arra, hogy mit érnek ezek a játékok.
- Nem CSAK az exkluzív játékkínálat az oka, azonban ez egy olyan marketing, amivel mindenki találkozik, amikor döntési érveket keres, hogy melyik konzol legyen (a márkafanok itt nem számítanak).
- Számok: egy Uncharted 4-ből majdnem kétszer annyi fogyott, mint az összes platrofmra együtt a legutóbbi Assassin's Creedből, 20-25%-kal több, mint a Unityből. De a Rise of Tomb Raider összes platformos számainál is két és félszer többen. Pedig ezek nagyon komoly, filmmel, könyvekkel támogatott franchise-ok. A Horizon a semmiből jött, és csak a PS4-re jóval többet fognak eladni belőle, mint minden platformra a Rise of TR-ből vagy az AC: Syndicate-ből. Azt ne mondja senki, hogy az exkluzív nem számít.
- Van a mutiplayer gamer, aki a Fifa-COD-BF-Destiny tengelyen mozog, de a jelentős részük is játszik single player játékokkal, mert mindenki szereti a minőségi játékokat, és a Sony több mint egy évtizede építi ezt a minőségi imidzset, UC-sorozat, GOW-sorozat, Last of Us, ezek most érnek be igazán. Nem véletlenül csinálta össze magát sokmillió gamer a GOW vagy a Last of Us 2 bejelentése után.
- Továbbra sem állítja senki, hogy minden egyes gamer az exkluzívok miatt vesz PS4-et, de mint exmárkahű XB-s, pontosan tudom, hogy hol lett elég abból, hogy hányadik olyan nyálcsorgató címet mutatták meg, ami után azt mondtam, hogy kösz, nyertetek, én játszani szeretek, nem érdekel, min. A Sony pedig erre tudatosan épít. Ez kőkemény imidzsépítés és marketing.
- Az hab a tortán, hogy a Sony 4 évig egy kicsivel erősebb dobozt kínált, ez megint csak egy érv, de szolgáltatásban pl. az MS-nek is vannak ellenérvei, csak ez nem biztos, hogy annyit számít (lásd nem rohantak az emberek XO-t venni a visszafele kompatibilitás miatt, mert egy elhanyagolható réteget érdekli. A gamerek többsége az újat, az innovációt várja.)
- Aki nem vakon vesz egy random konzolt, az megnézi mit tud, mivel lehet rajta játszani, és még ha nem is érdekli annyira az exkluzívok többsége, azért jónéhány fogja annyira, hogy na jó, akkor inkább ez. A Sony ezt érti, az MS sajnos nem, de tartok tőle, hogy középszinten ott is pontosan tudják, csak senki nem mer szólni a felsővezetésnek.
98.
cod40
#95: "Ha ezek nincsenek, a fejemet rá, hogy max feleannyi PS3 kelt volna el, mint X360."

Nem produkált rossz eladásokat a ps3 egyébként,akkori mércével nézve.(mi is szaporodunk mint a disznó)csak a box-tól maradt el,de nem sokkal.Akkor sem volt sokkal lemaradva,mikor mégcsak god of war 3 vagy uc2 mgs4 nem is volt.Tehát nem állja meg a helyét a nézeted,miszerint fele annyi sem kelt volna el,ha nem jön 3-4 cím.Pont azután hozta fel magát,mikor jött 3-4 ütős cím.Mikor jött még 3 és még 3...(mert ugye lehetne sorolni az ex címeket,szerintem a ps4 4 év távlatából nem tart ott mint a ps3 tartott ex ügyileg.) már nem sok vizet zavart,pedig "aztán akkor most rákellett volna vernie a boxra vagy 40 milliót)
97.
cod40
#95: Nem indult olyan szarul egyébként a ps3 mint az xo.Ezt nem mondanám azért.Ott nem volt meg az "elrettentő marketing" és ehhez mért koncepció.
96.
cod40
#95: Kedves yanez.Én úgy gondolom nem felejtettem ki semmit(egyébként tényleg volt 2 cím ami ps2 szint volt,a lair és volt még egy fps játék)

Pont arról van szó,hogy csak a hátrányt tudta behozni,mert ugyebár most a 30-40 milliós különbséget sokan az exclusive-okban látják.

Minden kezdet nehézkesebb egyébként,de itt most a sony-nak sokkal könnyebb helyzete volt,főleg hogy az ms is kiröhögtette magát az elején.
95.
Yanez
#93: Azért azt kifelejtetted, hogy a PS3 pont olyan szarul indult, mint az XO, hála a nehéz programozási bakinak. Multiplatformok rosszabbul futottak, az online valóságos katasztrófa volt, exek szinte nem voltak, amelyek pedig jöttek, állítólag csúnyábbak voltak, mint a PS2 játékok, és már így is volt 1 év hátránya. Aztán pont az exclusive kínálat az, ami idővel beelőzte a boxot! Máig emlékszem hogyan kapkodták itt a konzolokat, amikor kijött a MGS4, GoW3, UC2-3, TLoU, stb. Rengeteg system seller cím jelent meg akkoribban. Ha ezek nincsenek, a fejemet rá, hogy max feleannyi PS3 kelt volna el, mint X360.
94.
Parázs
#93: Szerintem ezt a fanboyok úgysem fogják felfogni, hiába magyarázod el értelmesen.
93.
cod40
#91: Már az előző genben is ott kellett volna hagyni a ps-nek a boxot,mint eb a trutymóját,ha az eclusive-ok akkora isteni hatalommal rendelkeznének.Ehelyett azt a pár milliós különbséget(6-7) is alig tudta felhozni.Hány hír egyébkként arról is,hogy mentek becserélni a ps-t xboxra,mert szart nem ér az online....
92.
Parázs
#88: A DriveClub tényleg nagyon jó, az Alienationnél szerintem jobb a Helldivers. Ratchet and Clank és Knack is a jobb címek közé tartozik, a többit meg max ps plus ajándékként tölteném le, semmi sem motivál a vételre.
91.
cod40
Én is kifejtettem már ezzel az exclusive-os dologgal kapcsolatban a meglátásaimat.Ezek a kiadók nem hiába készülnek hónapokig egy expóra,ölnek bele annyi pénzt.A marketingnek borzalmas nagy hatalma van és az xbox részleg meg úgy az ms jól befürdött vele.Nem hiába már az elején 2-szer 3 szor több ps fogyott,ne felejtsük hogy horizon meg uc4 sem régen jött.

Ez most olyan,hogy versenyt futok egy törött lábúval,ebből kifolyólag ugye jóval nagyobb az előnyöm,azt engem éltet a közönség milyen jó vagyok.Az ms baklövéseit ne keverjük a ps címekkel.Természetesen hogyne vennének sony konzolt az exclusive-okért,de ezek a számok eltörpülnek a potenciális mainstream játékokkal foglalkozó vásárlóktól.
90.
Skinner
#88: A többség nem az exkluzívok miatt veszi a ps-t.
89.
Heldengeist
#88: Egyeseknek egyszerűbb leejteni az állát, mint másoknak. Egyébként nem írtam sehol, hogy nem jók a játékok, de azért nem egy másik dimenzió, mint ahogy a fanboyok beállítják.
88.
kamgecam
#86: Bloodborne, Nioh, Persona5, Last of Us, Ratchet and Clank az államat keresgéltem annyira gyönyörû és jó ,HZD, Uncharted 4 most már a Driveclub is mind-mind system seller cím. A kollegám pl a Last Guardian miatt vett ps4et és oda vissza van tõle. Mellette még olyan exkluzív címek vanak mint a SF5, Yakuza 0 kibszott jó game, Order 1886 se rossz, Gravity Rush Dragon Quest, Alienation stb. Lehet neked ebbõl csak az Uc4 tetszik de ez nem jelent semmit a többség számára.A lényeg hogy van mibõl válogatni. A Horizonal meg kezdjél el gyorsan játszani. ;)
87.
madSci
#86: Szerintem a negyede az a szám, aki az exkluzívok miatt jött át más platformról. Van egy erős márkahű réteg minden platformon, ők megingathatatlanok. A többieket lehet csábítani. Ez java részt marketing, de a marketing része az exkluzív imidzs is, mert továbbra is, a játékosok többsége a játékokat keresi, és nem érdekli a doboz, amin elfutnak, csak az, hogy melyik dobozon megy az Uncsártid, a Horájzon, vagy a Spájderman.

"révén a Gerilla szerintem egy nokedli csapat, akiktől eddig csak a nagyon gyenge és harmatos KZ-kat próbáltam eddig."
Csak közben öt szintet léptek feljebb a Horizonnal, ami tényleg hihetetlen és meglepő. de nézd meg a Bend Studio Days Gone-ját, elvoltak a Vitára fejlesztgetésekkel, sok vizet nem zavartak, erre amit eddig láttam a Days Gone-ból, attól csak pislogtam, hogy ez meg honnan, hogy.
Az exkluzivitás most érik be igazán 2018-ban. Az, hogy az Uncharted 4-ből egy platformra annyit adtak el, mint a Witcher 3-ra, és dupla annyit, mint az előző részre, önmagában elég sokat elmond. Az, hogy a Guerrilla letette a Horizont, amiből kb. 3-szor annyit fognak eladni, mint az eddig legjobban fogyó játékukból, megint magáért beszél. Az, hogy a God of War egy sima PS4-en így néz ki, és meg fogja duplázni a legjobban fogyó GOW eladásait, megint csak elég valószínű.
Ezek tendenciák.
És akkor még nem beszéltünk a Spider-Manról, ami ha idén kijött volna, kasszát robbant a filmmel együtt, de jövőre se kell tartania attól, hogy ne venne sok ember PS4-et miatta.
86.
Ra1D3n
#82: Én úgy gondolom, hogy az össz eladott gép max negyede-ötöde lehet az a valós szám ami megmutatja azt a réteget aki az exkluzívok miatt vett gépet, mert a ti gondolkodásotok szerint egy eladott exkluzív egyenlő egy eladott PS4-el, holott van egy szűk réteg aki tudatosan(!!!) megvesz mindent, aztán egyre nagyobb rétegek jönnek akik az összes exkluzív csak 90%-át, és így tovább amíg el nem jutunk ahhoz a réteghez aki konkrétan évről-évre csak Fifa-Cod, vagy valami mással játszik csak és kizárólag. Szerintem elég jól végiggondoltam a rendelkezésre álló adatokat, tény, nem számoltam a remaster címekkel, mert nem néztem ki belőlük ekkora eladási számokat. A tudatos vásárlók akik a PS4-et választják nincsenek annyian mint gondoljátok, mert sok olyan van, aki nem is hallott az exkluzívokról, mert nagyon jól elvan pl a GTA-val és egyéb multiplatform címekkel, de látja őket és akkor azt mondja, hogy hát akkor megveszem, mert tetszik. Rengeteg ilyen játékos van.

#80: Kár beléd a szó, úgysem lehet téged normális érvekkel felvilágosítani.

#74: Ebben is van valami Norbi, aláírom. Én pl abba a rétegbe tartozom, aki pár exkluzív miatt beruházott egy PS4 proba. Jelenleg az Uncharted 4-el játszottam, az Infamous Second Son-nal és az Until Dawn-nal. Ebből csak az Uncharted 4 volt az ami besza-behu, tényleg kurva jó, a többi egynek jó volt. Most itt vár a frissen megvett Horizon amit még mindig kétkedve hiszek, hogy olyan jó játék mint amilyennek ajnározzák, révén a Gerilla szerintem egy nokedli csapat, akiktől eddig csak a nagyon gyenge és harmatos KZ-kat próbáltam eddig.
85.
Norbiii
Srácok lehet véleményt formálni személyeskedés nélkül is, erre ügyeljetek! Köszönöm!
84.
Heldengeist
#83: Haver, le vagy te szarva. Akkora konzolutáló PC-s vagyok, hogy egy asztalon van nálam Xbox, PS és PC.
83.
madSci
#76: Ja, és az kimaradt, hogy a véleményed pc-fanként, konzolutálattól fűtve mondhatni nem igazán mérvadó. Leginkább savanyú szőlő.
Én is voltam pc-s, sőt, Xboxos is, de ezek csak dobozok, amelyeken a lényeg, a játék fut. Én nem utasítom el a jó játékokat, sőt, oda megyek, ahol azt látom, hogy parasztvakítás helyett játékot és élményt kínálnak, nem fps-t és felbontást, és ezzel mossák az emberek agyát, hogy ez fontosabb mindennél.:)
82.
madSci
#77: Ra1D3n:
Én nem egészen ezt írtam. Hanem azt, hogy az exkluzívok legalább ugyanannyira okozzák, mint az, amit Te írtál.:) Itt több, különböző igényű játékosréteg van egymás mellett, nem szabad őket egy masszaként kezelni, mert mások az igényei a Fifa és COD fannak, meg egy Uncharted/God of War/Assassin's Creed fannak.
81.
madSci
#76: Aki azt mondja, hogy nem veszít sokat, aki kihagyja az exkluzívokat, az vagy hazudik, vagy hülye, vagy nem is szeret játszani.;) Vagy csak megszállott multiplayeres, aki gyűlöli a történetvezérelte játékokat.
Az exkluzívok bája az, hogy az adott év legjobbjai közé tartoznak, számos évben a legtöbb GOTY-t be is gyűjtik, de a TOP5-ben mindig ott van néhány közülük, márpedig sok gamer nem szereti kihagyni az év legjobb játékait csak azért, mert "Hate the console, hate the Sony!".
A Sony főleg felnőtteknek szóló, történetközpontú játékokat készít, tudván, hogy a gamerek jelentős része 30-40-es, akik még nagyon régen kezdték, és komplexebb élményre is vágynak egy faék egyszerű adrenalinpumpa multiplayernél, ezért ebben a történetközpontú kategóriában nem nagyon van vetélytársuk. Bár, lenne több történetközpontú, egyedi singleplayer, mint amelyekre ezek az exkluzívok fókuszálnak.
Egyébként egy Uncharted, egy Last of Us és Horizon leiskolázta technológiailag és polírozottságban is a mezőnyt, de a Bloodborne pl. egyediségben mutatott maradandót, és lehetne még sorolni, és nem beszélve a közelgő God of Warról, amely mindig is olyan magas szinten nyúlt a mitológiákhoz, hogy ennek nem nagyon akadt párja. Ez nem jelenti azt, hogy nincs más jó történetű játék, csak nem túl sok, és közülük is egyedül a CDPR az, ami erre az igényességre garancia.
80.
Firsttime
#72: Ja csak a te gondolkodasod szerint minden ps4 tulaj ugyanazokkal játszik. Pedig ahogy most Norbi is irja, nem mindegyik ex tetszik neki. Amivel a vilagon nagyjából mindenki ugyanigy van. Bármilyen hihetetlen is a számodra, de valaki képes csak egy uncharted folytatasert pst venni, és pl leszarja a többi exet. Amugymeg a családod tagjait emlegesd pöcsömtudja gyereknek. Csak úgy mellékesen megjegyzem... Gusztustalan majom vagy.
79.
Norbiii
#77: Egyébként életem során nem igen foglalkoztam azzal, hogy mi exkluzív és mi nem, ami tetszett azzal játszottam. Sőt...szerintem sokkal több multis játékkal játszottam, mint exkluzívval. A Sony exkluzívai közül is sok nem tetszik. Nioh nem az én műfajom, God of War szintén, de pl az Uncharted tetszik, Heavy rain bejött, Beyond Two Souls bejött, és sorozatban játszottam ezekkel az exekkel, felfigyeltem ezekre a külön Ps-re megjelenő játékokra is. :)
78.
Norbiii
#77: Köszönöm válaszod! Értelek természetesen. Ahogy értelmezem, Te azt mondod, hogy "többnyire nem az exkluzívok" okozzák ezt a nagy különbséget, és azt, hogy az exkluzívokból is származik bevétel, ami természetes.

Az én álláspontom pedig az, hogy ezek az exkluzívok jóval többet nyomnak a lapba, mint ahogy gondolod, de teljesen igazad van, nem csak ennek köszönhető ez a különbség, ebben egyetértek. Én többek közt 3 okot soroltam fel a 74-es hozzászólásomban, nem tudom egyetértesz-e velük?
77.
Ra1D3n
#74: Norbiii, ha értelmezed soraimat, akkor nem azt írtam, hogy az exkluzív eladásokból nem származik semmi plusz, hanem azt, hogy a tiszta több mint 40milliós eladási különbséget többnyire nem az exkluzívok okozzák elsősorban, hanem amit madSci is ír, meg én is írtam a kommentemben. Sokaknak pont ez az üzenet nem jön át, hiába mondom folyamatosan, és ahogy elnézem, neked sem jött le elsőre, no offense. Amúgy aki mondjuk csak exkluzívok miatt vesz PS4-et tábor, az jelenleg úgy kb 5-10millió közötti játékos lehet szerintem.
76.
Heldengeist
Szerintem a PS exkluzívjai azért elég erőteljesen túl van lihegve. Általában jó, vagy legalább az átlagot felülről súroló játékok, de aki kimarad belőlük, az nem veszít sokat, mert azt a színvonalat általában multiplatformok terén is meg lehet kapni. Vagyis az exkluzívok igazi bája maga az exkluzivitás, nem pedig hogy saját jogon leiskolázzák a játékipart vagy hogy különösebben hiánypótlóak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...
Advertisement