Alien: Isolation - már VR-szemüveggel is játszható

  • Írta: Shifty
  • 2017. augusztus 1.
  • Letöltés
Link másolása
Egy lelkes rajongó jóvoltából most bárki számára előcsalható az Alien: Isolationben egyébként már eredetileg is elérhető VR-mód. A nagyon korai fázisban lévő, de már tölthető modifikáció csak az Oculus Rift-tulajdonosok számára használható.

Tavaly szeptemberben még úgy tűnt, a Segának valóban komoly tervei vannak a VR-ral. Akkor Jurgen Post, a Sega európai részlegének vezetője egy interjúban elárulta, hogy régebben készült már az Alien: Isolationhöz egy sikeres VR-demó, így nem kizárt, hogy a jövőben ezzel az új élménnyel bővüljön a horrorkaland.

Ebből végül nem lett semmi, ahogy a tavasszal belengetett közvetlen folytatásról is kiderült, hogy egy ideig felesleges rá várni, egyelőre egészen más feladatokkal van elfoglalva a The Creative Assembly csapata.

A VR-támogatás kapcsán azonban nemrég kiderült, hogy a nagy VR-őrület előtt boltokba került Alien: Isolation fájljaiban bizony kikapcsolt formában megtalálható az Oculus Rift-támogatás, amit egy Reddit-felhasználó modifikációjának köszönhetően most bármikor bekapcsolhatunk. Fontos azonban megjegyezni, hogy az így kapott élmény nem teljes, igazából csak ízelítőt ad abból, hogyan is festett volna VR-szemüveggel az idegen elöli menekülés.

7.
7.
Geribácsi
#6: Nem igazán foglalkoztam ezzel.
Leginkább Elite-el játszom ami ugye nativ VR támogatású és egy csomó retró shootert nyomok VorpX-el (DOOM, Quake 2, Half Life 2).
Ha nem is annyira durva a különbség mint a videón, de jóval szebb minden mint DK2-n.
6.
6.
Szabby999
#5: És neked sikerült ez a bütykölés, tudtál trackinget csinálni? A Nolo biztos, hogy működik a Pimax-szal, mert a Nolo hivatalos lapján is van hozzá útmutató. Csak sajnos ez akkor még plusz 200 dolcsi. Az Alien Isolationben nem számítanék ghostingra, mert a legtöbbször nem olyan pörgős a játékmenet. Amikor kipróbáltad a játékot VorpX-szel, mit tapasztaltál? Ütött a képminőség? Már DK2-n se volt gyenge, pedig az sehol se volt a 2x2K-hoz képest.
5.
5.
Geribácsi
#4: Én elégedett vagyok a Pimax-al.
A legnagyobb hátránya valóban a tracking hiánya de ha a Kinect-tel, Nolo-val vagy PS Move-al meg lehet oldani.
http://forum.pimaxvr.com/t/cv1-upgrade-to-pimax-4k-psmove-kinect-positional-tracking/2415
A legjobb megoldás a Kinect és Driver4VR:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=Qj9XL7E3e9U
Másik gond hogy 60hrz kevés kicsit, ezért előfordul ghosting.
(mondjuk ez elég játékfüggő, pl az Elite-ben semmi ilyet nem éreztem)
A képminőség viszont durván odaver a Vive-nek vagy az Oculusnak. (élőben én csak az oculussal tudtam összehasonlítani, de ott döbbenetes volt a különbség)
https://www.youtube.com/watch?v=5aHIsPSzmng&feature=youtu.be
Természetesen ez nem igazi 4K, "csak" 2x2K.
Ár/érték arányban a legjobb VR megoldás PC-re, de kell hozzá egy kis bütykölés ha trackingot akarsz.
4.
4.
Szabby999
#3: Ég és föld a különbség, meg fogod látni. Nem csak a valós 3D miatt, hanem még inkább a positional tracking miatt (amikor pl. ki tudsz nézni egy asztal mögül enyhén felállva, vagy a szekrényből a rácson keresztül).

Én viszont arra lennék nagyon kíváncsi, hogy Pimax-on milyen! Mert éppen az Alien Isolation az a játék, ami miatt képes lennék megvenni egy Pimaxot. Milyenek a tapasztalataid?

Egyetlen gond, hogy a Pimaxban alapból sajnos nincs positional tracking. Viszont a neten már több megoldás is szerepel ennek orvoslására.
3.
3.
Geribácsi
PimaxVR + VorpX kombóval toltam, kíváncsi leszek mennyivel jobb a "natív" támogatással.
2.
2.
Diabolis83
WC-papír tartó is jár a modhoz? :D
1.
1.
Szabby999
Nagyon örülök ennek, ugyanakkor rendkívül csalódott is vagyok. Örülök, mert az Alien Isolation DK2-n a legjobb VR élmény volt, amit valaha láttam és ez a mai napig igaz CV1 mellett is. Csalódott vagyok ugyanakkor azért, mert kb. fél évvel ezelőtt indítottunk el egy petíciót a SEGA-nak, melyet közben több ezren írtak alá, mégsem tettek semmit. Érthetetlen, mert az Oculus támogatás Crescent Bay-re már 85%-ban készen volt a megjelenéskor, tehát csak kevés munkát kellett volna befektetni, ellenben egy rakás pénzt kereshettek volna. Csak biztatni tudok mindenkit, akinek módja van CV1-et használni, mindenképpen nézzétek meg az Alien Isolationt VR-ban, mert leírhatatlan élmény! Persze kizárólag akkor, ha ez most már valóban natív támogatás, hiszen VorpX-szel eddig is működött, csak annak úgy - különösen positional tracking és valós 3D támogatás híján - nem sok értelme volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...