Részletek az Uncharted-filmről

  • Írta: gabeee
  • 2017. augusztus 21.
  • Cooltúra
Link másolása
A film rendezője, Shawn Levy beszélt arról egy interjúban, hogy milyen szokásos buktatókat szeretne elkerülni, amelyek a legtöbbször megpecsételik a játékadaptációk mozis sikereit.

A napokban az Éjszaka a múzeumban és a Stranger Things rendezője, Shawn Levy nyilatkozott a Nerdistnek arról, hogy mik a legfontosabb tervei a Nathan Drake kalandjait elmesélő játék filmes feldolgozásával. Az első és legfontosabb dolog, amely hatással van a munkamenetre, az Tom Holland (Pókember) főszerepe. A 21 éves színész viszi vászonra ugyanis a játékban megismert főszereplőt, azaz Drake-et. Ez már önmagában érdekes kérdéseket vet fel, ugyanis a film forgatókönyvírója, Joe Carnahan eddigi elképzelései egy felnőtteknek szóló, komoly, kemény kalandot vetítettek előre, azonban Tom Holland fiatal korának köszönhetően ez a terv valószínűsíthetően valamelyest módosulni fog. 

Shawn Levy nyilatkozata szerint elsősorban olyan franchise-t szeretnének létrehozni, amely a jelen generáció Indiana Jones-a lesz, így aki nem a kultikus kincsvadász-filmeken nőtt fel, annak most elhoznának egy egészen hasonló élményt, modernebb köntösben. A rendező elmondta, hogy a Tom Hollanddal történt találkozása egyből rávilágított arra, hogy szeretnének egy olyan filmet vászonra vinni, amely csak részben tartalmaz szigorúan a játékból átvett jeleneteket, sokkal inkább Drake egy olyan oldalát szeretnék megismertetni a közönséggel, amellyel a játék négy része alatt még nem találkozhattak. Arra is kitért továbbá, hogy a remek akciójelenetek és izgalmas helyszínek, amelyek egyébként a játék fontos alappillérei voltak, mindenképpen részei lesznek a mozinak is, tehát a kaland semmit nem fog veszíteni abból a fantasztikus látványvilágából, amihez hozzászokhattunk.

A rendező elárulta, hogy milyen szokásos buktatókat kell elkerülniük a játék vászonra vitelénél. Elárulta, hogy ezekben az esetekben talán legfontosabbnak a karakterek felerősítése számít a játékokban szereplőkéhez képest. Állítása szerint nagyon sok játékadaptáció azért nem vált sikeressé, mert egy az egyben ültették át az egészet a filmbe, ami azonban ebben a műfajban nem mindig elég a sikerhez. Levy elmondása szerint a moziban legalább olyan kőkemény akciójelenetekre számíthatunk, mint a játékokban, azonban nem egészen ugyanolyan tálalásban. 

Annyit már biztosan tudunk, hogy a film készül, a terv megvan, egyelőre a megjelenés várható időpontjáról nem esett még szó. Mindenesetre kíváncsian várjuk.

Ti adtok egy esélyt az Unchartednek a moziban is?

31.
31.
Macifasz
#30: Ámen. Nagyon kritikusan állok amúgy hozzá annak ellenére, hogy örülök a fiatalkori felfogásnak. :-D Ízekre fogom szedni minden percét már látom előre. :-D
30.
30.
Gykrizsi
#28: A sármos dolgot Tom Holland ellenébe értem, hogy nem elég markáns egy ilyen szerephez a kisugárzása. Másrészt szerintem egy JÓ filmben igenis meg lehetne csinálni azt, hogy megismerjük a karaktert és egyszerre egy szórakoztató filmet is kapunk. Félreértés ne essék, nem egy agyatlan akciót szeretnék, csak egy jó forgatókönyvvel és egy jó rendezővel szerintem mindkettő megoldható lenne. Az AC filmet mellőzném, mert a sorozat nagy rajongója vagyok, Unity kivételével mindegyikkel játszottam, több könyvet is olvastam, de a film pocsék volt önmagában is, a rajongókhoz meg végkép nem szólt. Az éden darabkán kívül, ami meg teljesen más volt mint a játékban, egy két szinte alig észrevehető kikacsintás volt, semmi több. De végeredményben úgy is mindegy, az lesz amit ők akarnak. Téged mint rajongót szerintem jobban ki fognak szolgálni, mint az átlag nézőt, de ne legyen igazam, talán még jól is elsülhet. Reméljük.
29.
29.
A Fénybenjáró
Scott Adkins tökéletes lenne!
28.
28.
Macifasz
#18: Pedig pont, hogy az Uncharted van akkora széria, hogy a néző, főleg ha nem játszott vele, igen is tudja meg ki az a Nathan Drake, és ne csak dobjuk be egy tucat akciófilmbe, ahol a jelenlétét, a humorát, a viszonyát a karakterekkel csak és kizárólag az érti, aki ismeri és játszott a játékokkal (akár csak egyet is). A néző pont, hogy nem azt akarja, hogy egy egylövetű akciófilmet kapjon, ami senki mást nem fog érdekelni és értékelni, csak a fanok. Tökéletes példa erre az Assassin"'s Creed film. AZt csak és kizárólag azok értik és tudták értékelni, akik játszottak a játékokkal? Miért? Mert a készítők magasból szartak arra, hogy megismertessék normálisan a nézővel, mi is az AC.
Ezt a sárm dolgot se értem, persze Nathan az, hiszen két nő is beleszeretett a szériában (Chloe és Elena ugye), és néha henceg is a nőügyeivel, de ez nála sosem volt olyan hangsúlyos, és létfontos elem, mint pl. a 007-esnél. Én mint a széria rajongója szomorú voltam, amikor megtudtam, hogy lesz élőszereplős változat...de amióta tudom, hogy ez a fiatalkorára fog koncentrálni, amiről a semminél csak egy hajszállal tudunk többet, kimondottan bizakodó vagyok. Persze nem vagyunk egyformák.
27.
27.
Anonymus11234
#26: Azért, mert Nolan North elsősorban szinkronszinész és nem vásznas. Mellesleg a kutya se ismeri filmes körökben és ilyenkor, mikor új címet próbálnak csinálni szükség van a nagy nevekre.
26.
26.
PGab
Miert nem lehet Nolan North?
O nem csak olyan, mint Drake, hanem o az!
Hangjat es karakteret is O adja es a korban is benne van es hat ugye szinesz. Miert nem kezenfekvo?
24.
24.
n_csacsi
A stúdiók túl kapzsik ahhoz, hogy csak egy darab egy estés mozit készítsenek...nekik rögvest 3 kéne egyszerre...kicsit sokat akar a szarka érzésem van ezzel a filmmel kapcsolatban. Kár, hogy nem bírnak rájönni, hogy először 1et kéne készíteni, aztán, ha az akkora kasszasiker lesz, mint ahogy ők gondolták, akkor jöhet a 2. rész. De itt is meg kéne állniuk és nem elbízni magukat, hogy ha az 1. rész kasszasiker volt, akkor a következő 2-3 is az lesz, mert itt szúrják el és ezért lesznek a folytatások bukták.

Szerintem ők úgy gondolkodnak, hogy csinálnak egy star wars-hoz hasonló hármas trilógiát, az első 3 Drake fiatalon, a középső 3 Drake a játékban megismert korban és az utolsó 3 pedig idős Drake és lánya -ha követik egyáltalán a játék szálát.
23.
23.
Yanez
#22: "... fontos pontja volt, hogy a főszereplő a nőknek szívdöglesztő legyen, a férfiaknak amolyan példakép..."

Szerintem ehhez nem feltétlenül kell 40 körül lennie a főszereplőnek. Persze ne legyen gyerek sem, de ha 20-nál idősebb, onnan már csak teljesítmény kérdése a dolog. Legalábbis sok sportoló is van, akik szívdöglesztőek a nőknek és példaképe a férfiaknak, pedig messze vannak még a 30-tól is! A kínézet és a színészi játék az, ami a kornál is sokkal fontosabb, már akkor is, ha azt nézzük, amiket írtál. Ja és mellesleg ma már teljesen más a helyzet, ami a példakép és a nők bálványa ízlést illeti.
22.
22.
Gykrizsi
#21: Ezt a végén azért említem, mert szerintem ezeknek a filmekben fontos pontja volt, hogy a főszereplő a nőknek szívdöglesztő legyen, a férfiaknak amolyan példakép. Holland ezt szerintem semmi módon nem hozza.
21.
21.
Gykrizsi
#19: Ja, az lesz a gond. Bár tény, hogy én már kezdem unni ezt a sok folytatásos filmet, hogy semmi nem élvezhető önmagában. Amúgy szerintem egy Indi ma is élvezhető lenne, de fene tudja, maga a kalandfilm igen ritka manapság. De szerintem egy Ford kaliberű fickó csibészes Indi, Han karaktere univerzálisan befogadható, szimpatikus karakter. Egy Tom Holland nem ilyen. Nem vitatkozom a tehetségével kapcsolatban, de nem tudja szerintem hozni azt a sármot. Ezt egy idősebb fickó tudná, amivel önmagában eladhatóvá tud tenni egy filmet.
20.
20.
Magyarul, helyesen írva: Uncharted-filmről
19.
19.
Yanez
#18: Szóval akkor csak nem értünk egyet, ennyi az egész. :) Szerintem egy Indie recept ma már nem működne túl rózsásan. Max egy egyestés popcorn mozi lenne a vége, amire pár nap múlva már nem is emlékeznének a legtöbben. Ha viszont minimum egy trilógiáról beszélünk, igenis jobb felépíteni a karaktereket, és megértetni a nézővel az adott világot. Gondolj bele, ha ma csinálják meg előszőr az Indie filmeket, fejemet rá, hogy már nem ütne akkorát! Sok függ persze a rendezőtől és a színészektől is, de néha a só sem ment meg egy sótlan kaját.
18.
18.
Gykrizsi
#17: Szerintem nem értjük egymást Yanez :). Úgy értem, hogy egy átlag nézőnek nem is kell tudnia ki az a Nathan, csak simán legyen egy faszi, aki kincseket keres. Ezért lenne értelmesebb, ha nem akarnák beleerőszakolni a történetet a játékok (és a könyv?, bár erről végkép semmit nem tudok, miről szól) világába. Ha ezt akarják megtenni, akkor vagy kapunk egy sefüle-sefarka sztorit, vagy egy olyan előzményt, ami szerintem keveseket érdekel.

Mondjuk úgy, és talán így a legérthetőbb. Szeretnék egy kalandfilmet, ami amolyan Indi film 2018-ban. Ehelyett kapok valamit, ami el vezet ahhoz talán. Amit meg akarok, azt majd játékban átélhetem. Mert lássuk be, a Sony filmes stúdiója közel sem muzsikál túl fényesen, egyenlőre ennek a filmnek sem túl erő a fogadtatása. Megint az lesz, a Csodálatos Pókembernél. Nyolc filmmel előre gondolkodnak, csak éppenséggel már a kettő is gáz volt, aztán nem lett belőle semmi. A Ratchet is akkora bukta volt mint a ház.

És végeredményben szerintem egy ilyen előzmény film pont hogy csak a fanoknak lenne érdekes, mert kapunk egy olyan aspektust, ami az átlag nézőt nem érdekli. UC nem egy univerzum, az UC egy karakter pár mellékszereplővel, nem kell bemutatnia egy világot, egy izgalmas akciót kell nyújtania azzal a karakterrel, amit az emberek várnak.
17.
17.
Yanez
#15: Erre most hirtelen csak azt tudom mondani, hogy az általad említett filmek nem hódítottak előtte több, mint egy évtizede videójáték formában. Esetünkben viszont nem csak a PS fanoknak kell filmet készíteni, hanem egy szélesebb réteget megcélozni. Ha játékot viszik vászonra, akkor ugyanaz lesz, mint az eddigi silány próbálkozásokból, ami a game - movie dolgot illeti.
16.
16.
Gykrizsi
#13: Nem filmszakértő mindenki, csak mondjuk ha egy negyven éves kalandorról készítenek filmet, jobban szeretnék, ha nem egy nyikhaj 20 éves gyerek játszaná. Tisztára úgy érződik, mintha csak azért erőltetnék a dolgot, hogy Hollandé legyen a szerep.
Ha már itt tartunk, remélem az én zseniális filmötletem is napvilágot lát egyszer. Gears of War előzmény film. Marcus iskolás éveit mutatja majd be, hogyan illeszkedik be egy gazdag srác az állami iskolába. Olyan fontos dolgokkal kell majd megküzdenie, mint a pubertás és a kémia dolgozat. Főszerepben Ezra Miller. Ez Marcus Fenix egy olyan oldalát mutatná be végre, amit minden igazi rajongó régóta várt. Hogyan vált ez az érző fiatal srác azzá a rideg, érzéketlen katonává, akit már a játékokból jól ismerhetünk.
15.
15.
Gykrizsi
#11: De miért van erre szükség. Az első Indi filmben sem érdekelt senkit, hogy bezzeg régen még milyen kis gyökér volt, de 43. epizód múlva ide jutott. Ott volt Ford, laza volt, menő és elhittük. Ennyi. Másrészt meg szükségünk van egy UC univerzumra? Csináljanak egy jó filmet. Ha sikerül, jöjjön egy 2. rész és ok. Miért kell rögtön folytatásokban gondolkozni. Szerintem senkit nem érdekel a fiatal John McClane, Indiana Jones, Ellen Ripley, Darth Vad....na látod, ezért nem érdekel senkit a fiatalkora :) . Az nélkül is elhiszem hogy vagány.
11.
11.
Yanez
#8: Pedig épp arra törekednek, hogy ne csak egy game copy-t adjanak a nézőknek, ami kizárólag a rajongóknak szól. Itt egy UC "univerzumot" akarnak fölhúzni, s az alapokkal kezdik, hogy Magdi néni is megismerje Drake karakterét, ne pedig csak pislogjon, hogy ki a rák ez az egyemmegamáját betyár, aki csak úgy szarja a humoros szövegeket, miközben heredarálók suhannak el a mütyürkéje mellett.
8.
8.
Gykrizsi
A Sony megszerezte ezt a kölyköt és nem ereszti. Már csak azért is beleerőszakoljuk ebbe is, és akkor van egy pókemberünk/nathanunk is egyszerre. Szólni kéne nekik, hogy az Indi filmek nem a "fantasztikus látványvilág" és a 21 éves főhős miatt lettek kultikusak. Talán olyan filmet is érdemes lenne tervezni, ami nem egy "rajongóknak jó lesz" kategória. Kultikus kincsvadász-filmet sokan szívesen vesznek, és nem ismerem a Uncharted sorozatot túlságosan, de vevő lennék rá.

Megint nem értik a készítők, hogy mi a gond. "Állítása szerint nagyon sok játékadaptáció azért nem vált sikeressé, mert egy az egyben ültették át az egészet a filmbe, ami azonban ebben a műfajban nem mindig elég a sikerhez." Pont az a baj, hogy kb. egyik sem ilyen. A 90% csak neveket, vagy még annyit sem vesz át, leforgat egy teljesen más filmet és rá írják, hogy Resident Evil, Doom, Alone in the dark, stb. Az Uncharted pont az a játék, amit szinte egy az egyben adaptálni lehetne, mert tele van látványos akcióval, klassz helyszínekkel, (hallásból) jó karakterekkel és történettel. Nem most ők mást akarnak csinálni.

Másrészt meg miért kell erőltetni, hogy történetben kapcsolódjon. Lehetne két külön álló dolog. Egy Metró könyvet sem lehetett játékként adaptálni egy az egyben, ezért átdolgozták úgy, hogy játékként is megállta a helyét, így viszont két külön "univerzum" jött létre. Ha ragaszkodnak ehhez a felépítéshez, vélhetően csak egy újabb bukta lesz a játékadaptációk listáján. Pedig abban igazuk van, hogy szükség lenne egy jó kincsvadász-filmre. Olyan érzésem van, hogy azért készül el a film, hogy lássuk az előzményeket, ami meg utána van, azt szépen meg lehet venni egy ps-vel együtt és lejátszani. Filmet csináljanak, ne reklámot.
1.
1.
ollie92
Szerintem Tom Holland korrekt választás a szerepre, kezdik Nathan fiatal éveitől, és mivel maga karakter is vicces, Tomnak jól fog állni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...