HWSW: A Google veheti meg a HTC-t

  • Írta: Shifty
  • 2017. szeptember 12.
  • Pletyka
Link másolása
A Motorola után újabb telefongyártót szemelt ki magának a keresőóriás. Ha igazak a hírek, akkor küszöbön a felvásárlás, amivel saját kezébe veheti a Google a Pixelek gyártását - írja nagytestvérünk, a HWSW.

A Google karjaiban kötheti ki az okostelefonjairól elhíresült HTC. Egybefüggő hírek szerint a két fél előrehaladott tárgyalásokat folytat egy esetleges akvizícióról, amivel a Google fejlett gyártókapacitáshoz juthat, így a Pixel-telefonok házon belül készülhetnének, a vállalat 100 százalékos kontrollja alatt. A felvásárlás a HTC számára is jól jönne, a tajvani vállalat ugyanis évek óta meredek lejtmenetben van, a pénzügyi problémák jelentette gödörből pedig a virtuális valóság sem húzta ki a céget.

Az akvizíció kézenfekvő lenne a Google részéről, az első androidos készüléket legyártó HTC-vel ugyanis többéves közös múltra tekinthetnek vissza, a tajvani cég több Nexus-modellt is tervezett és gyártott, utóbbi tevékenység pedig a tavaly bemutatott Pixel-szériánál is megmaradt, a készülékeket ugyanis a HTC üzemeiben állítják össze. Utóbbi jól mutatja a tajvani vállalat bérgyártói képességét, a Google ugyanis meglehetősen szigorú feltételek mellett ad ki hasonló jellegű megbízást, pláne akkor, ha saját operációs rendszerének zászlóvivőjéről van szó.

Ha kíváncsi vagy a részletekre, olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...