Annihilation - új film az Ex Machina rendezőjétől

  • Írta: fojesz
  • 2017. szeptember 28.
  • Cooltúra
Link másolása
A jövő év elején kerül mozikba az Ex Machinát jegyző Alex Garland következő filmje, az Annihilation. Az azonos című Jeff VanderMeer-regény adaptációja a minap megkapta az első előzetesét is.

2018. február 22-én kerül mozikba az Oscar-díjas Ex Machinát jegyző Alex Garland következő filmje, az Annihilation. Az azonos című regény alapján készülő alkotás története szerint egy biológus egy kisebb csapat társaságában az eltűnt férje után ered, a kutatásuk során azonban olyan életformákkal találkoznak, amire ők sem számítottak.

Az eltűnt férjet egyébként Oscar Isaac alakítja, akit már a rendező előző mozijában is láthattunk, míg a biológusunk Natalie Portman lesz, akit Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson és Gina Rodriguez kísér el útjára. Íme, az első trailer:

11.
11.
ADMlN
#5: Sok jó sci-fi van: Children of Man, 12 Monkeys, Moon, Interstellar, vagy hasonló témakörben ott a The Machine ami ugyan nem egy ligában játszik az előbb említettekkel, de nekem még így is jobban tetszett mint az Ex Machina.
De amúgy nem vitatkozni akarok, csak véleményem írtam le. Engem nem zavar, hogy neked tetszik, téged sem kell, hogy zavarjon, hogy nekem meg nem.
10.
10.
hadzsime
#9: Hú, nem hangzik valami könnyű olvasmánynak. Inkább megvárom a filmet.
9.
9.
silkgoat
#8: Eleg erdekes konyv. En nem elveztem annyira az olvasast, viszont fent tudta tartani az erdeklodesemet, hogy vegul mind a harmat megvegyem es elolvassam. Az elso meg ugy-ahogy izgalmas volt. A masodik szerintem egy kicsit elszakadt az elso konyvtol, bar talan ezt elveztem a legjobban (az intezet bemutatas amiatt). A harmadik resz viszont egy katyvasz volt nekem. Uncsi es kisse ertelmezhetetlen lezarassal. Az elso 10% jo volt, a kozepso 80%-on at kellett szenvednem magam, az utolso 10%-ot meg feleslegesnek ereztem.

Ugyanakkor erdemes elolvasni, csak hat...ero kell hozza es onuralom. :D
8.
8.
hadzsime
#2: Nekem az Ex Machina bejött, de a Gravitációt én is rühelltem.

Ez a film viszont jónak tűnik. A könyvet amúgy olvasta valaki? Belekezdenék, csak elég vegyes értékelésekkel találkoztam a neten és nem tudom, hogy érdemes-e elolvasni.
7.
7.
Yanez
Az ExMachina egy nagyon jó, alkalomként mély értékekkel meghintett alkotás volt. Szerintem is zseniális. Viszont kissé megkésett az alapötlettel, ami olyan 15-20 éve ezerszer nagyobbat ütött volna. Mára már "csak" a nyilvánvalót mondta el nekünk. Ennek ellenére egyénien volt megrendezve, és a szereplők is tök hihetően adták az alakítást. Összességében egy sokatmondó, művészi alkotás lett belőle, de a története nem sok újat tudott mutatni. Ám ahhoz, hogy egy film jó legyen, nem feltétlenül kell rendelkeznie valami hihetetlen mélységgel, vagy kalappörgető sztorival. Gyakran van, hogy valamit pont az egyszerűség varázsa emel az átlag fölé. Na az ExMachina nem csak ilyen "egyszerű", de értelmes és érdekes is!

Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy ezt is várom már! :D Mellesleg ne essék félreértés, nem lettem elájulva az ExMasinától, csak, mint film igenis tetszett, sőt! Egyszeri megtekintése viszont elegendő volt számomra.
6.
6.
user101
Gravitáció szinten nagyon elfogult ( Clooney és Bullock ) párti vagyok. Az "üresjáratokat" én sem annyira szeretem benne, de amikor megszólal a zene és elkezdenek pusztulni a dolgok az nagyon ott van...

De az Ex-machina-t én sem igazán értem miért utálja valaki ?! Szerintem is zseniális !
5.
5.
Dresa
#2: Ex machina üres és öncélú? Huh ez azért szerintem elég kemény megállapítás! Mondj egy szerinted jó sci-fit kérlek.
3.
3.
Dante946
Nagyon szeretem Jeff VanderMee ezen könyveit remélem sikeres lesz, ezzel utat engedve annak, hogy a másik 2 rész is mozivászonra vigyék.
2.
2.
ADMlN
Az Ex Machina számomra egy pont olyan film volt mint a Gravitáció. Mind a rajongók, mind a kritikusuk által túlértékelt, üres, öncélú alkotások.
1.
1.
Perseus84
Nah ez jonak tunik. Remelem kapunk megegy jo komoly filmet
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...