CES 2018: Önálló VR-headsetet mutatott a Google

  • Írta: zoenn
  • 2018. január 12.
  • Hardver
Az idei CES trendje a vezeték nélküli VR-headsetek térnyerése. A Google is beáll a sorba, a Lenovóval közösen készíti el a Daydream VR-platformra épülő Mirage Solót, amihez PC és okostelefon sem kell.

A Las Vegas-i kiállításon a Google is bejelentette saját standalone VR-szemüvegét, A Mirage Solo vezeték nélküli, nem szükséges hozzá számítógép és mobiltelefon sem - a gyártásért a Lenovo felel.

A headset 110 fokos látószöggel bír, amit más mobilos VR-kütyük is megirigyelnek, s így a Rifthez, a Vive-hoz és a PS VR-hoz áll közelebb. A burkolat alatt egy Qualcomm mobilprocesszort és 4 GB RAM-ot találunk, a Lenovo pedig saját kamerákkal és szenzorokkal látja el a Mirage Solót a pontosabb fejkövetés érdekében. A készülék képernyője 1440p felbontású és 64 GB-os belső tárolóval rendelkezik.

A Mirage Solo tehát az Oculus Góval versenyez, igaz, a Facebook megoldásához jóval olcsóbban, 200 dollárért juthatunk hozzá, míg a Google 400 zöldhasút kér a saját headsetéért.

A Mirage Solo 2018 második negyedévében kerül a boltokba.

Junior projektvezetőt keres a HWSW
Építsük együtt a Birodalmat! Egyetemistákat várunk részmunkaidőre, rugalmas munkabeosztással.
10.
LexerTheFirst
#7: Nem szinonim fogalmak, de a képfrissítési frekvencia, a számítógép és a GPU kimeneti aljazata határozza meg, hogy egy játékban másodpercenként hányszor frissíti a képet. Egyszer nézz rá egy játékban, hogy hogyan menne 24 FpS-sel, ráadásul egy VR játékban sokkal magasabb natív felbontással kell dolgoznia egy fejlesztőnek, mint egy GTA-ban, tekintve hogy azt a játékot átlagosan 25-30 centiről nézed, egy VR játékot pedig 4-5 centiről. Amit pedig mondtál utoljára az lehetséges, csak nem nagyon gazdaságos filmet nézni 500000-600000 forint értékben. Egyébként milyen alkalmazásról beszélsz? Mert arra inkább az AR a reális megoldás...
8.
cod4O
#7: Nem szinonim fogalmak,de ezt senki nem is írta.Ugyanakkor próbálj már meg egy 60hz-es monitoron 120fps-el játszani.Nem lesz belőle semmi.......


" A folyamatossághoz minimum 24-25 képkocka szükséges másodpercenként. Ennél fogva a 60 FPS már kielégítő, nem kell 90-nek lennie."

Meséld ezt az autoszim "bolondoknak" akik 120hz-es monitoron nyomják 120 fps-el.24 fps?Az még nekem sem folyamatos,pedig nem vagyok fps buzi.
7.
Szabby999
#6: Több ok miatt sem értek egyet az általad leírtakkal, ha nem bánod, ezeket röviden vázolnám:
1. Nem értem, miért írsz 90 FPS-t? Ugyanis -a közhiedelemmel ellentétben - az FPS és a képfrissítési frekvencia nem szinonim fogalmak (különben a monitoroknál is FPS-ben adnák meg ezt az értéket és nem Hz-ben). A folyamatossághoz minimum 24-25 képkocka szükséges másodpercenként. Ennél fogva a 60 FPS már kielégítő, nem kell 90-nek lennie.
2. A 2 x 4K 60 FPS olyannyira nincs messze, hogy konkrétan ma is lehet építeni olyan hardvert, ami képes rá, számtalan játék esetén. A GTA 5-öt ultra beállításokkal valószínűleg nem vinné, de egyrészt nagyon sok játék van, amit fullon is lehetséges így futtatni, másrészt hol van az előírva, hogy minden játékot kötelező maximum részletességre állítani?
3. Az sincs sehol előírva, hogy kizárólag játékokra lehetne használni a VR-t. Rengeteg egyéb felhasználási területe van még (filmek, desktop alkalmazások stb.), amelyeknél a 2 x 4K teljesen vállalható ma is.
6.
Fakjee
#5: Hát ha az nvidia össze is kapja magát a 2 x 4k 90fps még baromi messze van pláne az átlag pénztárcákhoz mérve. A 1080ti sem tud minden játékban kompromisszumok nélkül 4k-ban 60 fps-t, nemhogy 90-et...És akkor ez még csak 1 x 4k....
5.
Szabby999
#2: Yanez, javasolom, hogy figyeld a Pimax 8KX-et. 200 fokos látószög, szemenként 4K felbontás, 90Hz (saját fejlesztésű kijelzővel). Jelenleg a V5-ös prototípusnál járnak, még sok csiszolni való van rajta, de roppant ígéretes! Nem minden gagyi, ami kínai és kifejezetten jó úton haladnak. Noha szemenként 4K jelenleg még csak interpolációval érhető el, de már nincs olyan messze a natív működés sem, különösen, ha az nVidia összekapja magát a márciusban esedékes új GeForce-szal.
4.
crytek
#2: Már haladgatunk... a kábelnélküliség már az első lépés volt.

Jöhet a kisebb méret a 4K felbontás és a 120 fps szerintem 2020-ban már lesz 1-2 jó cucc....
3.
shatterhand
Én meg azt várom ami a korulottunk levo elrendezest alakitja at. Pl utca,haz, butor, stb kap mas skint. Na, annak latnam ertelmet es fejlidni is tudna.
2.
Yanez
Egy újabb "minek?" kategória. Én már azokat a vr kütyüket várom, amelyek érezhetően komoly előrelépést fognak felmutatni. Ha megélem.
1.
Unravel
Ha jól tudom, a legújabb Star Wars filmben, Han Solo-nak, Mirage Solo-ja lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...