CES 2018: Önálló VR-headsetet mutatott a Google

  • Írta: zoenn
  • 2018. január 12.
  • Hardver
Az idei CES trendje a vezeték nélküli VR-headsetek térnyerése. A Google is beáll a sorba, a Lenovóval közösen készíti el a Daydream VR-platformra épülő Mirage Solót, amihez PC és okostelefon sem kell.

A Las Vegas-i kiállításon a Google is bejelentette saját standalone VR-szemüvegét, A Mirage Solo vezeték nélküli, nem szükséges hozzá számítógép és mobiltelefon sem - a gyártásért a Lenovo felel.

A headset 110 fokos látószöggel bír, amit más mobilos VR-kütyük is megirigyelnek, s így a Rifthez, a Vive-hoz és a PS VR-hoz áll közelebb. A burkolat alatt egy Qualcomm mobilprocesszort és 4 GB RAM-ot találunk, a Lenovo pedig saját kamerákkal és szenzorokkal látja el a Mirage Solót a pontosabb fejkövetés érdekében. A készülék képernyője 1440p felbontású és 64 GB-os belső tárolóval rendelkezik.

A Mirage Solo tehát az Oculus Góval versenyez, igaz, a Facebook megoldásához jóval olcsóbban, 200 dollárért juthatunk hozzá, míg a Google 400 zöldhasút kér a saját headsetéért.

A Mirage Solo 2018 második negyedévében kerül a boltokba.

10.
LexerTheFirst
#7: Nem szinonim fogalmak, de a képfrissítési frekvencia, a számítógép és a GPU kimeneti aljazata határozza meg, hogy egy játékban másodpercenként hányszor frissíti a képet. Egyszer nézz rá egy játékban, hogy hogyan menne 24 FpS-sel, ráadásul egy VR játékban sokkal magasabb natív felbontással kell dolgoznia egy fejlesztőnek, mint egy GTA-ban, tekintve hogy azt a játékot átlagosan 25-30 centiről nézed, egy VR játékot pedig 4-5 centiről. Amit pedig mondtál utoljára az lehetséges, csak nem nagyon gazdaságos filmet nézni 500000-600000 forint értékben. Egyébként milyen alkalmazásról beszélsz? Mert arra inkább az AR a reális megoldás...
5.
Szabby999
#2: Yanez, javasolom, hogy figyeld a Pimax 8KX-et. 200 fokos látószög, szemenként 4K felbontás, 90Hz (saját fejlesztésű kijelzővel). Jelenleg a V5-ös prototípusnál járnak, még sok csiszolni való van rajta, de roppant ígéretes! Nem minden gagyi, ami kínai és kifejezetten jó úton haladnak. Noha szemenként 4K jelenleg még csak interpolációval érhető el, de már nincs olyan messze a natív működés sem, különösen, ha az nVidia összekapja magát a márciusban esedékes új GeForce-szal.
4.
crytek
#2: Már haladgatunk... a kábelnélküliség már az első lépés volt.

Jöhet a kisebb méret a 4K felbontás és a 120 fps szerintem 2020-ban már lesz 1-2 jó cucc....
3.
shatterhand
Én meg azt várom ami a korulottunk levo elrendezest alakitja at. Pl utca,haz, butor, stb kap mas skint. Na, annak latnam ertelmet es fejlidni is tudna.
2.
Yanez
Egy újabb "minek?" kategória. Én már azokat a vr kütyüket várom, amelyek érezhetően komoly előrelépést fognak felmutatni. Ha megélem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...