Erősödött a Microsoft Xbox-részlege

  • Írta: fojesz
  • 2018. február 1.
  • Biznisz
Link másolása
Befutott a Microsoft pénzügyi helyzetjelentése, és bár a redmondiak ezúttal sem osztottak meg túl sok konkrétumot az Xbox-üzletág teljesítményéről, az Xbox One X boltokba kerülése éreztette a hatását a számokon.

A Microsoft helyzetjelentése szerint 8 százalékkal, 3,92 milliárd dollárra nőtt az Xbox-részlegének forgalma a december 31-én véget ért negyedévben, a konzoleladásai pedig 14 százalékkal erősödtek az Xbox One X boltokba kerülése után. A játékokból és a kapcsolódó szolgáltatásokból származó bevétele 4 százalékkal gyarapodott, míg az aktív Xbox Live-felhasználók száma 59 millió fő volt - ez 7 százalékos növekedés éves szinten.

Az Xboxot is magába foglaló More Personal Computing divízió 2 százalékot erősödött, a forgalom 12,17 milliárd dollár volt, míg az üzemi nyereség 2 százalékkal csökkent, 2,51 milliárd dollár volt - a nyereségességet értelemszerűen az Xbox One X rajtjával járó költségek is befolyásolták. A teljes Microsoft bevétele 12 százalékkal nőtt éves szinten, a 28,9 milliárd dollárra 8,7 milliárd dolláros üzemi nyereség jutott - 10 százalékkal több, mint tavaly.

27.
27.
zozo76hun
#17: en ps-fanboy szagot erzek nalad...
26.
26.
zozo76hun
ossze sem lehet hasonlitani a ps supportot az ms supporttal. ja es igen! amikor 3 ledes lett az xbox 360-om, support felhiv (magyarul), masnap jott a futar vitte a gepet, majd kb 4 nap mulva (ugy hogy a gep elhagyta kozben az orszagot) jott a futar a javitott geppel. ennyi! ezt csinald utana a ps supporttal.

es annyit meg hozzatennek hogy amikor hullottak a 360-as gepek a 3 ledes hiba miatt, akkor a ps3-bol is kihullott eleg sok a sarga ledes hiba miatt (igaz nem akkora volt a halal mint az xbox-nal). szoval ott a sony sem volt toppon, csak meg a support is szarabb (volt).
22.
22.
Yami
Falcon most még tiszta visszafogott. A 360-as időkben még az volt a mese, hogy 2 év alatt 5 új Xboxot kellett vennie, mert mind szar volt és egyiket se tudta garanciáztatni.
20.
20.
supair
#17: Egy random Wapor Chambert kéne szerelni a fejedre..........lehűtene kicsit-))
18.
18.
LexerTheFirst
#17: Ez a szoftver hibája, nem a konzolé. Valószínűleg egy-két patch után megoldódik
17.
17.
Falcon
random kilépked a játékbol a főmenübe
hibásan szedi le a játékot textúra nélkül
mentés eltűnik és ilyeneket hogy egy internet böngészőt elindítsak vagy youtubot arról ne is álmodjak csak egy hibaüzetet dob
és ez a legerősebb konzol....
16.
16.
Falcon
#12: köszönöm próbálkozom ott is
15.
15.
Falcon
remélem te is így jársz és megtapasztalhatod :D azt a hú de jó magyar termék támogatást
3 nap alatt nem sikerül elintézni
remélem belebukik a ms ebbe a x box bizniszbe ezzel a hozzá állással
állításuk szerint csak 4 lépés és kész ...ennyi utánjárással amit itt kínlódni kell a ms el meg a jps futár szolgálattal már Amerikába lenne zöldkártyám
azt tanácsolom várjatok a vételel egy 3 évet mire kifutnak a hibás szériák és megtanulnak konzolt gyártani mert úgy látszik nem tanultak a 360 as piros led
des hibákból 60% meghibásodási arányt ott is sikerült villantani
14.
14.
codehook
En 2x is kihasznaltam a 200ftos liveot valahogy :D egyszer feketepentekkor egyszer meg januar salenel :D
12.
12.
Gaboo77
#8: Ezt próbáltad? Itt elvileg magyar: https://support.xbox.com/hu-HU/contact-us
10.
10.
delphijos
#8: "szivok az ANGOL szuportal mert nem hajlandoak MAGYARUL válaszolni"

Mekkora szemetek ezek ! :D

Amúgy ha veszel egy Bentley-t, és pont abban elromlik valami ( olyan nincs hogy soha semmi nem romlik el ) akkor szar a Bentley?
9.
9.
PaprikaJancsi
#8: Ekkora kamut te jó ég :D
8.
8.
Falcon
nálam egy honapot sem birt az x box x most meg szivok az angol szuportal mert nem hajlandoak magyarul válaszolni amint kész eladom és soha tőbbet MS
7.
7.
kopic
Sok folosleges info, mint mindig. Meh...
6.
6.
Gaboo77
#4: Akkor az meg lehet az is, hogy valaki regisztrált egy családtagot, vagy az új barátnőjét, haverját, vagy akárkit. Ez nem feltétlenül jelent bevételt is, de kétség kívül laikus szemmel jól néz ki a diagramon. De nem akarom bántani az MS-t, csak várom, hogy győzzenek meg, hogy érdemes frissítenem a "síma" Xbox One konzolomat. Én őrülnék neki, ha ez összejönne!
5.
5.
LexerTheFirst
Nah, ez jó. Várható volt, de kellemes ezt hallani.
4.
4.
Carbong
Gaboo77: "Az új Gold előfizetés meg szintén statisztikai szépítés a 200Ft-os 1 havi Gold-dal."
Gold előfizetésről nincs szó a cikkben, csak Xbox Live felhasználókról. Ebbe beletartozik mindenki az összes regisztrált profiljával, nem csak a Goldért előfizetők.

"a konzoleladásai pedig 14 százalékkal erősödtek az Xbox One X boltokba kerülése után"
Érdekesebb lenne, ha a tavalyi azonos időszakhoz mért számokat adják meg.
A megjelenés előtti kivárás alatt ugyanennyit zuhanhattak is az eladások...
1.
1.
Gaboo77
Hát ez a részvényeseknek egy jól megkreált statisztika, érdemi tartalom nélkül. Stagnált ill. lehet, hogy csökkenőben volt a bevétel és egy új konzol miatt emelkedésnek indult, ergo nőtt a bevétel. A kérdés az, hogy csak többen lecserélték a régi Xbox One-t, vagy inkább új ügyfelet szereztek? De várható is amúgy egy új konzol bemutatásakor. Aztán 4% bevétel játékokból, ezt szintén hozhatja az új konzol, vagy akár a tavalyi, szokottnál nagyobb év végi akció. Az új Gold előfizetés meg szintén statisztikai szépítés a 200Ft-os 1 havi Gold-dal. Kérdés, hogy mennyien fizetik tovább? Így, hogy soha nem közölnek érdemi adatokat ez komolytalan. Ha jól menne minden, ők hirdetnék először a számokat. De semmi gond ezzel, majd kívánom, hogy jöjjön be az idei év a nagy bejelentésekkel, mert kell a kiélezett verseny és bődületes potenciál van az Xbox One X-ben, csak könyörgöm ne hagyják ki ezt a ziccert! Ezt a hírt meg tudni kell a helyén kezelni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...