A sorozat legjobb startját produkálta a Far Cry 5

  • Írta: zoenn
  • 2018. április 5.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisoft bejelentette, hogy a frencsájz legjobban fogyó címe lett a Far Cry 5 időarányosan. A játék egy hét alatt már 310 millió dollárt termelt, és kétszer annyit adtak el belőle ezen időszak alatt, mint a Far Cry 4-ből.

A Far Cry 5 a múlt héten landolt a boltokban, de máris a sorozat történetének legjobban fogyó darabja lett. A játék eddig 310 millió dollárt termelt a Ubisoftnak, amely a kétszerese a legutóbbi számozott rész, a Far Cry 4 első heti teljesítményének. A kiadónál csak egyetlen játék csinált ennél jobb rajtot: a The Division.

Az örömhír mellé a Ubisoft néhány érdekes statisztikát is megosztott velünk (a továbbiakról ez az infografika ad tájékoztatást): eddig 55 ezer órát streamelték a shootert, 8,6 ezer játékos került összetűzésbe egy borzzal, 5,1 millió halat fogtak ki és 1,1 millió órát töltöttek mindenki kedvenc medvéjével, Sajtburgerrel. Kiderült az is, hogy a legnépszerűbb társ a pilóta, Nick Rye lett, míg Boomerrel, a kutyával kalandoztunk a legtöbbet az állati kísérők közül.

A játék első live eventje, a Well Done a minap vette kezdetét. Ha teljesítjük a konkrét célokat, jutalomban részesülünk. Az egyik kihívást Hurk adja: a feladat az, hogy tűzzel öljünk állatokat, igen ám, de nem használhatunk sem Molotov-koktélt, sem lángszórót. Ehelyett tüzes nyilakat kell készítenünk a piros hordók felrobbantása után.

Az esemény során Silver Barokat kapunk, 20 ölés után egy különleges lángszóró, a Flamebearer üti a markunkat, ám ha közösség 150 ezer killt ér el, egy tematikus ruhával gazdagodik mindenki. A Well Done április 10-ig tart.

Apró érdekesség: szemfüles játékosok észrevették, hogy a 10 éves Far Cry 2 fejlettebb fizikával rendelkezik, mint a sorozat legújabb darabja. Íme, a bizonyíték:

7.
7.
DeKor
Van a videóban jó pár dolog, ami egyszerűen abból adódik, hogy a videó készítője nem ért hozzá, így olyasmiket is bemutat, ami sokkal inkább a Far Cry 5-nél előny, nem a Far Cry 2-nél. Néhányról viszont még laikus szemmel is megállapítható, hogy a FC5-ben jobb.
Vannak viszont olyanok is benne, amiben valóban többet tud a második rész, ám ezek között is akad jónéhány dolog, aminek bőségesen megvan az oka, hogy miért lett egyszerűsítve.
5.
5.
kopic
#2: Hát igen sajnos.:/
Az Instinct evolution brutál jó volt anno.
3.
3.
crytek
#2: Mivel azt egy teljesen más csapat csinálta sőt még az engine is más volt, így nem csoda hogy semmi közük hozzá....
2.
2.
GAMEROD
Köze viszont egyiknek sincs az eredeti Crytek féle Far Cry-hoz. Már csak azért se, mert abban esténként megjelentek szörnyek is.
1.
1.
FrankBlack
Nem véletlenül játszottam én sokat még az utóbbi években is (tavaly is pl.) a 2. résszel. Sajnos igaz (más játékra is) hogy egy korábbi részben fejlettebb a fizika.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...