Takaréklángra került a PC-s Halo Online

  • Írta: szlav
  • 2018. április 26.
  • Gyászhír
Link másolása
Leállt az egyik legimpozánsabb rajongói Halo-projekt. A Halo 3 többjátékos módját PC-re hozó ElDewrito fejlesztése most parkolyópályára került, miután a Microsoft erre szólította fel a modot építgető fejlesztőcsapatot.

Ez már a második "Halo Online", amely szomorú sorsra jut. A Microsoft eredetileg kizárólag az orosz piacra tervezte a free-to-play PC-játékot, de ez a kezdeményezés még 2016-ban befuccsolt. Nem veszett el minden remény, ugyanis egy független csapat belekezdett egy ElDewrito nevezetű kliens fejlesztésébe, amely a Halo 3 multiplayer módját hozta volna el számítógépre.

Sajnos most leáll ennek a projektnek a fejlesztése is, miután a 343 Industries és a Microsoft kapcsolatba lépett az ElDewrito fejlesztőivel; eszerint a Halo címet és a játékhoz tartozó asseteket jogtalanul használó csapat nem bővítheti tovább PC-s klienst. Hivatalos jogi lépésre egyelőre nem került sor, s a Halo Online jelenlegi 0.6-os változata továbbra is elérhető. Az erről szóló blogposztban a moddercsapat egyik tagja elárulta azt is, hogy a kéréseknek eleget téve egy ideiglenes szünetről van szó, de ők is teljesen bizonytalanok a projekt jövőjét illetően.

Hogy ez mit jelent a Halo-széria PC-s jövőjét illetően, azt egyelőre nehéz megmondani. Az mindenesetre világos, hogy még ma is létezik egy kitartó játékosbázis, akik örömmel fogadnának egy újabb Halo-játékot a platformon. Természetesen mi sem ellenkeznénk, hiszen számítógépen az első két rész óta nem jelent meg a sorozat egyik epizódja sem.

5.
5.
user101
Hát az online klienst nem próbáltam, de az 3-4-et már végigjátszottam a gyerekkel coopban és nem értem ezt a nagy felhajtást... Pedig a cooptol még jobbnak is érződik, mint amilyen ... :)
3.
3.
supair
A képen látható map a High Ground.......Halo három egyik legszebb pályája.
2.
2.
supair
Hát öcskös ez most pont nem ezt jelenti.
Amúgy maga a Halo Online is ingyenesen játszható volt.
Ha trollkodnál ott tedd ahol van mögötte minimális tudásalap is......
1.
1.
crytek
Ez azt jelenti, hogy lesz halo pcre csak nem nézik jó szemmel hogy a népek ingyen jàtszhatnak holott ők ebből pénzt akarnak...
Szegény nyomorék m$
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...