PUBG - adathalász hackereket tartóztattak le

  • Írta: szlav
  • 2018. április 30.
  • Hír
Link másolása
Nem érdemes a PlayerUnknown's Battlegroundsban csalni. A Bluehole anti-cheat rendszere segítségével több olyan kínai adathalászt sikerült letartóztatni, akik a csalóprogramokon keresztül lopták el a játékosok adatait.

Könnyen rosszul járhatnak azok, akik a PlayerUnknown's Battlegroundsban próbálnak illegális módon előnyhöz jutni. Némelyik csaló program ugyanis elég masszív biztonsági réseket nyithat fel a felhasználó számítógépén, így jutottak hozzá a játékosok adataihoz a szóban forgó kínai adathalászok is.

Most azonban a Bluehole legújabb anti-cheat rendszere segítségével sikerült előállítani 15 főbb, s több másodlagos gyanúsítottat, akik egy trójai vírussal terjesztették a programjukat, s így fértek hozzá illegálisan a felhasználók adataihoz, sok esetben pedig képesek is voltak átvenni az irányítást a fertőzött számítógépek felett.

Az eljárást követően összesen 30 millió jüanos bírságot (~1,23 milliárd forint!) szabtak ki összesen a hackerekre, amit egész biztos, hogy nem fognak tudni egykönnyen kifizetni az uzsipénzből. Ha kíváncsiak vagytok a PUBG Corp. hivatalos bejegyzésére az üggyel kapcsolatban, akkor kattintsatok ide!

Kijelenthetjük tehát, hogy PUBG-s csalásokat használni, vagy azokat terjeszteni nem egy kifizetődő móka. Mindenki jobban jár, ha inkább gyakorlással szerzi meg azt a Chicken Dinnert. 

10.
10.
CitromH
#6: Miért lenne az? Ha egy kommandós bemegy egy ismeretlen szobába akkor bedob előtte egy gracsit, hátha van ott valaki :)
8.
8.
golyofogo84
Majd ha a játékok valójában stream-ek lesznek, azaz a lényeg egy szerveren fut, eltűnnek a csalók. Addig csak versenyfutás van.

Egy félmegoldás lehetne, ha a szerverek több mindent számolnának. Így legalább nem lehetne átlátni a falon.
6.
6.
Necreon
Tegnap felraktam újra. Tudni kell hogy az early access verzióban volt kb. 4 órám, és még 1 a megjelenés után ami kb. ugyanaz a siralmas állapot volt.

Játszogatok, lopakodok, egyszer csak felrobbanok. Jön a killcam ami immár legalább működik nem úgy mint release-kor: a tag besprintel a házba amiben esélye nem volt hogy tudja hogy van valaki - én fent hasalok a második szinten a lépcsőt figyelve - gondolkodás nélkül feldob egy gránátot a lépcsőn pontosan oda ahol én vagyok, és meghaltam.

Mondja nekem valaki hogy ez nem cheat.
5.
5.
Thor Vath
#2: Nem többet írt, csak rosszul. A billion az magyarul milliárd :)
4.
4.
carbon based
#3: ott a pont..., bár elég lenne "hozzátenni" a felfedezett progikhoz, hogy futtatás alatt felezi-harmadolja a gép teljesítményét
3.
3.
markoci555
minek letartóztatni őket? ez jobb büntetés a csalóknak mint egy sima ban a játékból :D titokban minden csalásba kéne rakni ilyesmiket
2.
2.
mestermagyar
1000x több forintot írtál. Csak 1,3 milliárd 30 milla yüan.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...