Ridge Racer 6 és Ridge Racer 7 - Melyik a jobb?

  • Írta: fojesz
  • 2006. november 15.
  • Érdekesség
Már előre vártuk a következőkben olvasható összehasonlításokat, mely a PlayStation 3 és az Xbox 360 erejét mérik össze egy-egy játékon keresztül...
Már előre vártuk a következőkben olvasható összehasonlításokat, mely a PlayStation 3 és az Xbox 360 erejét mérik össze egy-egy játékon keresztül...Mielőtt belevágunk a tesztbe, egy-két fontos információt hadd említsünk meg: az X360-ra megjelent Ridge Racer 6 és a PS3-exkluzív Ridge Racer 7 összehasonlítása folyik majd alant - míg előbbi cím már körülbelül egy éves, addig utóbbi még csak a napokban került a boltokba. A próba során az X360 korábbi adottságaira optimalizált Ridge Racer 6 720p-, a Ridge Racer 7 1080p-felbontáson futott.


Első ránézésre a baloldalon látható - ismétlem, egy évet megért - Ridge Racer 6 kicsit sötétebbnek tűnik külsőre, s való igaz: a fényeffektekkel jobban bánik a PlayStation 3. Mindenesetre a sötétebb külcsín részletgazdagabb modelleket, textúrákat és profibb árnyékokat rejt. Nem hiszitek? Lássuk, a képeket felnagyítva...


Ugye, hogy ugye? Nézzük meg csak a részleteket: az út, az épület, a víz - mind-mind szebb a PS3-as változatnál. Külön kiemelnénk a vizet: komolyan mondom, arcon kéne vágni azt, aki Műjégpályát varázsolt az egyébként hullámzó, szépen fodrozódó X360-as vízből. Szimplán hab a tortán az a bug, hogy híd mögött látható hajó nemes egyszerűséggel eltűnt a PS3-as képernyőről - lehet elvitte a kiscica, mindenesetre a feljárót ott felejtette. Végül álljon itt két kép, a totális megdöbbenés eléréséhez. Nesze neked erős hardware, nesze neked PlayStation 3.

19.
19.
Graphitman
Ember te milyen tesztet csináltál?!

Jó hogy nem azt mondod, meg se vegyék a PS3-mast, mert az szar.

Nem két évre vesszük a konzolokat. Nézd meg 10-év múlva milyen játékok lesznek PS3-ra (nem pici adat fér a Blue Ray discre).

Mennyél a Tesco-ba ,van dolgozó felvétel! Pancser!!!!
18.
18.
ps3
az x360-nak volt egy éve hogy a most polcokra kerülő ps3 -t "megközelítse"............ :)))

17.
17.
Ati898
Erre csak annyit mondok hogy NE EGY JÁTÉK alapján itéljük meg a PS3-mat és az XBOX 360 !Mert lehet egy másik Gameval a PS 3 nyerne !

De mindenki maga dönt szerintem!
16.
16.
Guppi
Szerintem az xbox360 első játékai nem voltak ilyen szépek.
15.
15.
amd33
m@
nekem abszolte nem élethűbb a ps3-om nézd csak meg az aszfaltot az uccsó képen melyik élethübb szerinted?
14.
14.
Utys
Nem semmi. Bár nagyítom azért kilehet hajtani a Xbox360 grafot a PS3-ből is. Mondjuk én tökéletesen megelégednék egy rosszabb PS3 graffal is, főleg hogy még egy PS2-re sincs pénzem :P
13.
13.
amd33
fojesz pontosan igazad is van az x360 mind modellek textúrák résuletességébe is szebb már csak az uccsó képen meg is nézed a két aszfaltot jóval szebb x360-on!
12.
12.
fojesz
Meg igazság szerint a kommenteket elnézve nagyon úgy nézünk itt mindent, hogy kinek mi tetszik. A tetszés kérdés pedig hangulat-, pártfüggő, stb. Nézzük inkább reálisabban a dolgokat, mint írtam: modellek, textúrák részletessége. Technikai szempontok alapján határozzunk.
11.
11.
fojesz
Fanboy heater: A cikkben is megvan említve a felbontás, épp ezért is a döbbenet. Kisebb felbontáson (a többség szerint legalábbis) szebb az X360as játék...
10.
10.
Dajin
rossz minőségű kép, és ez nemaz a game ami kihozza az xbox-bol vagy a ps-ből a maxot, mideggyik tud sokkal szebbet is...
9.
9.
amd33
Mi szebb komyolyan röhögnöm kell sokkal részletesebb az x360 a kocsi is kontrasztosabb a sz uccsó képen a távoli tály is részletesebb még tesómat is idehívtam mellém pedig az se tudja mi az hogy x360 meg ps3-om mégis az x360-as képeket látta szebbnek!
8.
8.
Madd Dogg
tuti Xbox. Nem keménykedés meg bizonygatás. viszont az ingame képeken a 2 versenyautónál a ps3-as a szebb. szóval nem tom eldönteni. De a 6 akkor is már 1 éves. ezt az egy évet szerintem a Sony még vagy 10-ig szívni fogja.
7.
7.
fojesz
Drago: a dobozon világosan látszik h ugyanaz csinálta a kettőt. Egyébként nem hiszem hogy portolás, mivel elég sok új fícsör van a hetedik a részben. (Bár azok nem grafikaiak...)
4.
4.
fojesz
Mint azt írtam, az csak a hab volt a tortán. A lényeg itt nem ezen volt, ez Te is beismerheted.
4.
4.
Halfer
No igen, valljuk be ég és föld :) viszont a kommentek nem egyértelműen, legalábbis én kissé összezavarodtam :D attól függetlenül az x360 mellé teszem a voksom..
4.
4.
skiz0
látványvilág...hát itt abszolút nem jön le, itt a játék grafikája olyan PS3-on, amit gyanítom hogy, még egy mai átlag PC is lazán elbírna szerintem...

persze ettől még lehet jó a PS3, nem is azt mondom...meg lehet, hogy képes büntető grafika megjelenítésére is...de itt ezeken a képeken egyáltalán nem ez látszódik...
3.
3.
Drago
Azt mondja már meg valaki, hogy egyszerű portolásról van-e szó, vagy újraírták, egyáltalán ugyanaz csinálta a két játékot?
2.
2.
skiz0
kétségtelenül jobb az X360-as verzió, nincs is mit vitatni rajta...

ebből is az jön le, hogy Xbox 360 rula :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...