Lelőtték a Knights of the Old Republic-remake-et

  • Írta: szlav
  • 2018. október 12.
  • Gyászhír
Link másolása
A Lucasfilm lecsapott az Apeiron néven futó fanprojektre, amely az Unreal Engine 4-ben építette volna újra a Star Wars: KotOR világát. Az önkéntesekből álló Poem Studios 2015 óta dolgozott a játékon.

Nem állnak túl rózsásan mostanában a Star Wars-videojátékok és ez sajnos nincs másképp a fanprojektekkel sem. Legyen szó a Battlefront II körüli balhékról, a Visceral törölt játékáról, vagy a sok mobilos töltelékcímről, nem túlzás, ha azt mondjuk: láttak már szebb napokat a messzi-messzi galaxis játékai. A fandom márpedig igényli a minőségi Star Wars-játékokat, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a nagy kaliberű rajongói projektek, amelyek a LucasArts égisze alatt megjelent címekbe szeretnének új életet lehelni.

A 2005-ös Battlefront II folytatását a független Frontwire Studios hozta volna el, de a Lucasfilm elkapta a grabancukat. Ők viszonylag jól megúszták, hiszen egy névváltoztatás és egy jó adag audiovizuális átalakítás elég volt ahhoz, hogy Galaxy in Turmoil néven folytathassák a fejlesztést. A ma szóban forgó Poem Studios azonban nem járt ilyen szerencsével.

Az Apeiron projekttel hatalmas fába vágta a fejszéjét a független önkéntesekből álló Poem Studios. A tervük az volt, hogy minden idők egyik legnépszerűbb Star Wars-játékát, a 2003-ban megjelent Knights of the Old Republicot átköltöztessék Unreal Engine 4-re. A látványos grafika pedig csupán a kezdet, az Apeiron a tervek szerint modernizálta és kibővítette volna a klasszikus szerepjáték lassúbb, archaikusabb mechanikáit.

Mindez azonban már a múlté, ugyanis a projektet vezető Taylor Trotter megkapta a Lucasfilmtől azt a levelet, amitől valószínűleg mindig is rettegett - a Star Wars-licencet birtokló vállalat felszólította a stúdiót a fejlesztés beszüntetésére. Trotter és csapata kénytelen lesz eltávolítani minden olyan anyagot, amely sérti a Lucasfilm szerzői jogait, emellett pedig arra utasítják Poem Studios csapatát, hogy véglegesen töröljenek minden kódot és egyéb anyagot, amelyet az Aperion projekt fejlesztésekor használtak.

Hatalmas, impozáns vállalkozás volt az Aperion, kétséges az is, hogy valaha elkészült volna. Bárhogy is legyen, mi szomorúan látjuk, hogy a fejlesztőstúdió és a Lucasfilm nem jutott közös nevezőre, kiváltképp, ha csak ránézünk az eddig közzétett képekre, videókra.

12.
12.
Ooorky
#10: Mert akkor nem tudnák eladni majd a kotor:enhanced edition-t - _-
11.
11.
CreelienDareigeo
#10: Az Apeiron technikailag egy mod lett volna a KotOR-hoz, így akkor ennyi erővel a KotOR2-höz készült Restored Content mod is hasonló sorsra kéne jusson, vagy nem? :D
10.
10.
CreelienDareigeo
Tekintve, hogy kellett az Apeiron működéséhez rendelkezni az eredeti SWKotOR játékkal és a csapat nem termelt volna ebből anyagi hasznot, akkor mi itt a probléma, hogy le kell lőne a projektet?
7.
7.
patka21991
#6: Egyetértek. A RE 2 rajongói remake fejlesztőinek bejött az akciója. A Capcom lelőtte a projektet, és közben bejelentette, hogy meg csinálják/már fejlesztés alatt áll a játék. Plusz az is szuper volt, hogy nem egy egyszerű HD remastert gyártottak belőle, hanem egy remakeket.
6.
6.
Chrysh
#5: Szerintem már csak azért is belevágnak ilyen projektekbe, mert unja a rajongótábor azt az impotens hozzáállást, amit a kiadó az SW címek felé tanúsít.
5.
5.
zsocc-nrg
Én azt nem értem hogy ezek a fejlesztőcsapatok nem tudják hogy a jogbirtokos engedélye nélküli tartalmak felhasználásakor szinte 100% hogy lelövik az épp aktuális projektet (még akkor is ha ingyenes)? Szerintem mindenki tisztában van vele hogy a Nintendo, EA, Activision, Blizzard, stb hírhedten allergiásak az ilyesmire és ezek a kis csapatok mégis belevágnak hogy aztán több év után megszivassák őket. Sajnálatosak az ehhez hasonló esetek de talán informálódni kéne.
4.
4.
adamsfamily
Értem én,hogy az EA birtokolja a játék jogokat,de akkor mégis miért nem kezdenek velük végre valamit?!
Kaptunk 2 Star wars battlefront címet és ennyi.Hozzáteszem,hogy az eredeti SW battlefront-okkal szívesebben ülök le játszani,mint az újjal.
Ott az SW k.o.t.o.r.,a Jedi Knight,Sw racer és még lehetne sorolni.Adott a recept,csak át kell húzni mostani köntösbe és máris van egy aranybányájuk.
3.
3.
Heldengeist
Ez a baj az ilyen rajongói projektekkel. Ha titokban fejlesztik, akkor nem kapnak (anyagi és egyéb) támogatást a közösségtől és így jó eséllyel sosem készül el, ha meg túl korán nyilvánosságra hozzák, jön a C&D.
2.
2.
Macifasz
Óóó, hogy az a bü..................... :-/ Annyira féltem, hogy ez lesz. Pedig elképesztően vártam. :-/
1.
1.
kastorhun
Elképesztően szomorú vagyok.
Innét is lehet látni hogy az EA sz*rik a játékosokra, valószínűleg soha nem fog méltó folytatást kapni, de még csak egy összecsapott remaster kiadással se fáradoznának.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...