Crackdown 3 - lessünk bele a multiba!

  • Írta: szlav
  • 2018. november 14.
  • Videó
Link másolása
Mégis csak elkészül egyszer az a Crackdown 3! Az X018-on megmutatott előzetesek után azonban itt az ideje, hogy megnézzünk egy kis vágatlan játékmenetet a Wrecking Zone-ból.

Úgy tűnik, hogy lassan révbe ér a hányattatott sorsú Crackdown 3, az X018 bemutatója alkalmával végre megtudhattunk néhány újabb nyalánkságot a nyílt világú lövöldéről - köztük azt is, hogy a Wrecking Zone névre keresztelt többjátékos mód önálló programként lát majd napvilágot.


A francia JvTV-nek hála azonban mélyebben is beleáshatjuk magunkat a multiplayer rejtelmeibe. Gyors pillantást vethetünk a játék karakter- és loadout-választó rendszerére, valamint hősünk testreszabhatóságára. Néhány fegyvert is lecsekkolhatunk, valamint láthatjuk a játék különös célzómechanikáját, amely teljes egészében ráfixál minket a kijelölt ellenfélre. Vajon mennyire működik ez majd a többjátékos módban?

A Crackdown 3 2019. február 15-én érkezik Xbox One-ra és PC-re.

27.
27.
frankdelgado
#16: Ps3 jailbreak, meg utàna a szoftveres modosítàs az megvan? Gow ig, vagyis az 5.05 fw-ig a ps4 et is lehet warezolni simàn.....
26.
26.
kopic
Metacritic: 55-60 pont
Mar elore latom
25.
25.
Yanez
#24: Akkor bocsánat, engedd meg, hogy helyesbítsek! A szolgáltatások is számítanak, de továbbra is azt vallom, hogy exek nélkül egy konzol sem lesz sikeres. Itt van neked elő példának az előző és a jelenlegi gen.

Végy egy konzolt, pakold teli extra szolgáltatásokkal, de ne legyenek rá exek. Majd végy mégegy konzolt, extra szolgáltatások nélkül, de legyen rá vagy 10 ütős ex cím. Szerinted melyik lesz kelendőbb? Esküszöm haver, hogy amit itt irkáltam, az nem az agyam szüleménye, hanem színtiszta logikai következetés az elmúlt évtizedek tartályából. Vagy hogy még pontosabb legyek: tények. Ha pedig véletlen nem voltál jelen az előző 7 videójáték generációban, akkor ott a gugli, olvass egy kis "történelmet".

Bocsánat, ha néhol nyersen fogalmaztam, nem volt szándékos!
24.
24.
RebornSoul
#23: Ellentmondasz magadnak és hiteltelnné válsz ezáltal. Pont, hogy azt állítottad, hogy csak és kizárólag csak az exek számítanak, és a teljesítmény, szolgáltatások, stb. semmit nem jelentenek.

"Amíg konzolokról beszélünk, addig mindig az ex címek fogják sikeressé tenni az adott masinát. Nem a műanyag és nem a szolgáltatások. Ez mindigis így volt és jelenleg is így van. Ahhoz, hogy valóban ne az ex játékok tegyenek népszerűvé egy konzolt, ott már nagyon-nagyon fostalicska minőségű kell legyen a konkurencia masinája és az egész velejárója. "
23.
23.
Yanez
#22: Nem állítottam, hogy mindent kizárólag csakis az exek számítanak. Azt sem állítottam be, hogy minden ember így gondolkodna. Csupán annyit mondtam, hogy egy konzol sikerességét a jó exclusive játék felhozatal viszi előre. Nem mindenki, de mint azt az elmúlt évtizedek statisztikája mutatja, a többség számára igenis számít! Főleg, ha nem csak 1-2 címről van szó.

Az pedig, hogy te milyen platformokkal rendelkezel, meg melyik a főplatform számodra, na meg hogy mit részesítel előnyben, az csakis kizárólag a te dolgod és egyáltalán nem értem hogyan kapcsolódik ahhoz, amiről én beszéltem.
22.
22.
RebornSoul
#18: #12

A 18-as kommentelővel kell ,hogy egyet értsek.

Eléggé nagy butaság megpróbálni ennyire leegyszerűsíteni a témát és egyetlen egy tényező alapján eldönteni, hogy melyik konzol mellett teszed le a voksodat, illetve ezt a gondolatmenetet megpróbálni ráhúzni minden más emberre. Az rendben van, ha az exkluzívok befolyásolnak a döntésben, de az szerintem felelőtlenségre vall, ha ez az egyetlen egy tényező, amit figyelembe veszel egy konzol vásárlásakor a döntésed meghozatala végett. Illetve nem tudom elhinni, hogy minden ember így gondolkodna, mint ahogy te azt állítod.

Nekem volt 360-am, használtam PS3-mat, jelenleg van PC-m, gyakran szokott nálam lenni PS4 és Switch (most mindkettő van épp nálam), illetve van jelenleg egy Xbox One X-em is (a Red Dead 2 miatt).

Ha választanom kellene az összes platform közül, akkor egyértelműen a PC mellett tenném le a voksom - ami amúgy is a fő platformom. Pedig PC-re nem kifejezetten készülnek hagyományos értelemben vett exkluzív címek. De ott a 60+ FPS, az ultrawide, a régi játékok futtatásának és az emulálásnak a lehetősége, a komolyabb szintű multitasking, meg még ezernyi más dolog, ami a felhasználói élménnyel kapcsolatos. Számos tényező, melyek összeadva egy kedvezőbb platformként hozzák ki a PC-t a szememben, mint mondjuk a PS-t, dacára annak, hogy PS4-re tényleg van pár nagyon magas színvonalú exkluzív.

Ha a PS4 és Xbox One közül kellene választanom, a PS4-et választanám, de nem csak azért, mert jobb és több exkluzívval rendelkezik, hanem mert általában véve is nagyobb a támogatottsága a fejlesztők részéről, illetve hardveresen is veri a sima PS4 a sima One-t. A felerősített konzolok meg nem kifejezetten érdekelnek.

21.
21.
Hunszi
#18: "még soha nem volt ennyire olcsó a konzolozás mint most:"

Ezzel a sorral tökéletese egyetértek, manapság a konzol lett a "budget" opció, ami nem is baj, személy szerint ezért hagytam magam mögött a PC-t, pedig én aztán törzsgyökeres PC-s volt, az életben nem hittem, hogy egy nap konzolon fogok játszani, ebben a generációban viszont annyira a részemmé vált, hogy egyszerűen nem is tudok elképzelni per pill mást, mint a konzolon játszást. Amióta elindult ez a generáció, azóta a PC-mhez még 1gb ramot se vettem s valószínű nem is fogok. Pedig ha belegondolok...anno olyan szinten PC fanatikus voltam, hogy amikor a GTX 290 volt a legjobb kártya a piacon, akkor épp eggyel alatta levő GTX 280-am volt. Konzol árakért vettem videókártyákot...most meg, valahogy tökéletesen elég nekem egy egyszerű konzol.
20.
20.
#17: Ugyanez jelen volt masnal a ps eseteben, konkretan atvertek a move-val, pedig azt hittem a house of the dead 3-4 lesz majd ps4-re is, de nem, szoval ugyanaz, mint teged a kinecttel, raadasul az elso ket evben a jatekfelhozatal szo szerint nulla volt, kar volt akkor ps3-rol atvaltanom, megtanultam egy eletre hogy megjeleneskor soha tobbet :-)
19.
19.
Yanez
#18: Hmm... ezzel a kommenttel teljesen egyetértek. Valóban más tényezők is nagyon fontosak, mint ahogyan azt az előző két gen is megmutatta, hogy pl sok dől el egy sikeres rajtnál, de ha már megvan az a rajt, minimum tartani kell azt a szintet.
18.
18.
Moqs74
#12: Szerintem nem szabad soha egy tényezőt kiemelni egy konzol sikerességére vonatkozóan.Lehet pl egy jó koncepcióval/ Nintendo Wii/ jó rajttal és olcsóbb árral/x360/ sikerre vinni egy terméket.Az exkluzívok nagyon fontosak egy konzol életciklusában de nem csak ezek a döntőek/Nintendo Wiiu only exkluzív konzol mégis bukott/.A konzolvásárlók nagyon árérzékenyek/ha belegondolsz a mostani csúcskonzolok kb. egy közepes okostelefon árszintjén mozognak/ ezért az ár is nagyon fontos tényező/ ps4 a megjelenése után 2-3 évig semmivel se tudott több exkluzívot felvonultatni mint az xone, de olcsóbb és erősebb is volt annál, ezért már a generáció elejétől fogva jobban fogy/. Ne feljtsük el azt az óriási mozgó tömeget sem, akik tényleg csak azért vásárolnak az adott termékből,mert a "havernak" is az van..../ itt az xbox360 ..ps3 érára gondolok: xbox classic kb 25 millióról több mint 80 millióra dagadt az x360-nak köszönhetően, míg a ps2 több mint 155 milliója 80+ millióra apadt a ps3 révén/ .A ps4 pont ezért kiváló konzol..mindenből ad: multi játékok,kiváló exkluzivok és még a szolgáltatások terén is a ps now-val...Hozzátenném még hogy ezek a bukdácsolások mindkét nagy konzolgyártó részéről azért hoznak jó dolgokat nekünk/ajándék játékok az előfizetésekhez,jó szolgáltatások mint a gamepass, ea acces, ps now,profilmegosztás/...még soha nem volt ennyire olcsó a konzolozás mint most:)
17.
17.
Gaboo77
#16: Az Xbox 360, ettől föggetlenül egy marha jó konzol volt, imádtam és ezért vettem Xbox One-t, ami viszont nekem egy pofára esés a Fable kinyírása és a sorozatos bénázások miatt. Persze ízlések és pofonok... én becsapva érzem magam és tuti, hogy nem veszek még egyszer Microsoft konzolt. Kicsesztek velem a Kinecttel, cserben hagytak a Windows Phone esetén, a Windows RT-s tablettel is megszívtam (ez mind volt nekem, mielőtt Sony fanboy lennék). Szóval én annyira nem tudom magasztalni ezt a lúzer bandát...ja és milyen jó lett a Win 10 októberi frissítés.... ja az sem.... Na ez az én szubjektív véleményem. Akinek más a tapasztalata, megértem, elfogadom és tiszteletben tartom.
16.
16.
Gaboo77
#12: Még valamit elfelejtetek hozzáadni az Xbox 360 sikeréhez: Szénné lehetett warezolni!
A Sonyt meg nem! Ez volt az egyik nagy "exkluzív" tulajdonsága, ami sikeressé tette a jó játékfelhozatal és Kinect mellett. Nem biztos ám, hogy warez nélkül is olyan sok darab kelt volna el... kb. pariban voltak, ez billentette feléjük a mérleg nyelvét és emiatt a mennyiség miatt bízták el magukat tévesen a jelen generáció bejelentésekor.
15.
15.
McDuff
Kicsit úgy érzem, hogy egy nagyon fontos tényezőt elengedtek itt többen, ami pedig nagyon vastagon hozzájárult az Xbox 360 felfutásához. Ne legyünk álszentek, a warezről beszélek. Én bevallom, 2008-ban, diákként, PC-ről átköltözve (ohh hát az volt a fellegvára!) én aztán k.rvára nem néztem online szolgáltatást(miért is néztem volna kalózként?), se kontrollert, se exkluzívot (azt se tudtam mik azok), ezek mind akkor alakultak ki nálam, akkor váltak fontossá amikor már használtam. Egy dolgot néztem csak, hosszútávon melyik az olcsóbb! Anyaghasználat? Ugyan, hagyjuk már, kopogós fehér műanyagban megsülő doboz vs zongora lakkos érintőgombos minőség csúcsa? Persze...
14.
14.
Hunszi
#13: Ezt már anno is kifejtették...a Sony azért szúrta el a PS3-at, mert ők eleve 1 évvel később akartak kiadni, mint ahogy kijött, szorongatott helyzetben voltak, aminek sajnos meglett a következménye, de ahogy Yanez is kifejtette, képesek voltak felemelkedni alaposan, amint kicsit össze tudták magukat kapni a kezdeti sokk után. Az exklúzívoknak pedig hatalmas szerepe volt, mert a PS3 az egyik legcsapnivalóbb konzol volt, ami a modernebb időkben létezett, nehezen írható rá játék, gyenge controller stb, mégis ha a teljes ciklust vesszük, a kezdeti Xbox kirobbanás ellenére döntetlen lett.

Ezt a felzárkozó erő, ami hiányzik az MS-ből jelenleg...kihoztak az X-et, de ez még nem egyenlő a felzárkózással, ez a generáció már semmi eshetőségben sem lesz döntetlen olyan szinten főlényesen vezet a Sony s sajnos ennek mi játékosok is megittük a levét, mert a Sony kicsit hátradőlt a kezdeti lendület után, viszont hiába a vita eltelik 2 év, jön a PS5 s mivel jobb hardwere lesz, mint az X-nek akkor Sony szopkodás lesz...ilyenek az emberek.

A konzolok mindig is a plusz kinálat miatt lesznek népszerűek, vagy éppen annak nem léte miatt ellenszenvesek, ez soha nem fog változni, ameddig a hardver közti különbség az esetek döntő többségében alig mérhető. Az X is már kint van 1 éve és csak most kezd kezd valami különbség látszani, de ez még mindig nem system seller különbség szerintem. Én pl. tisztában voltam az erőviszonyokkal, mégis PRO-t vettem és egy percig sem bántam meg, mert megannyi plusz tartalmat kapok cserébe. Persze nincs Forza...de azt letudom nyelni.

Ami az árakat illeti, nem ismerem a Game Pass-t, biztos jó, de ameddig 3000 forintért tudok venni egy Last of Us-t vagy egy Tomb Raider Anniversary Editiont leárazáskor, addig nem nagyon tudok panaszkodni az árakra. Jövő héten jönnek a black friday akciók, biztosan nem lesz rájuk panasz.
13.
13.
Back2U
#10: Az Xbox 360 is példa is hogy lehet gyengébb lineuppal előnyt szerezni elég hamar, csak a másik töketlensége kell hozzá. Most a Micro volt töketlen, de gen közepére megtalálták, és letették a game pass-t ami az eddigi legjobb ajánlatbármely konzolnál. PS4 prom, és PC-m van. Mióta megvettem a gépet, be se kapcsoltam a konzolt, egyszerűen annyival olcsóbbak a játékok akciókor hogy meg tudom tenni hogy havi egy játékot kitolok, gyakorlatilag 400-500 forintért. PS-en drágább, sokkal. Most már PC lett a fő platformom. És még ha a PS-t az Xbox mellé tesszük akkor is kijönnek olyan hátrányok, mint a kontroller, az anyaghasználat, a hűtés, a PSN néha téli álmot alszik. A Sonynak jól jött a Microsoft elesése, és ki tudott hozni rengeteg jó játékot. A Microsoft pedig kiadta a játékait PC-re. Ők más politikát folytatnak, ami szerintem nem kifejezetten jó az One-nak, mert egy középkategóriás gép mellé így nem sok ok van xboxot venni, hacsak nem a visszafelé portolás.
12.
12.
Yanez
#11: Márpedig a faktuális tévedés pont a te meglátásod. Mondom is miért. Az hogy az X360 ennyire befutott, bizony a széles ex kínálatnak köszönhető, ergo pontosan azoknak a játékoknak, amelyeket felsoroltál! Akkoriban Xbox exek voltak, nem MS exek! Plusz előbb jött, mint a PS3 és barátibb áron! A PS3 pedig csak később kezdte el okádni magából az exeket, aminek láss "csodát", meg is lett az eredménye: egy jó nagy hátrányos helyzetből mégis beérte az Xbox360-at. Pedig úgyanúgy drágább volt és úgyanúgy szarabbul futottak rajta a multiplatform játékok. A förtelmes store-ról és folyton problémás online rendszerről már szót sem ejtek! Mégis láthatod, hogy mindennek ellenére, ahogyan az egyre ütősebb exek jöttek (UC, MGS4,GoW3, Heavy Rain, TLoU), vitték, mint a cukrot. Tehát megint győzött az ex kínálat ereje! Pontosan az ilyen kínálatok miatt végzett fej-fej mellett a két konzol.

Meg kell értened, hogy egy dolog amit állítasz:

" Ha valaki vesz egyet magának, akkor azt feltehetően játékok százai miatt teszi..."

Mert játékok százaival mindegyik korhű konzol rendelkezik, de úgyis az lesz a kelendőbb, amelyik ezek mellé még desszertet is kínál! Nem egy-két tortaszeletet, hanem egy egész tortát, ráadásul a legjobb pékségből!

Viszont ezt mesélnem sem kell, mert az elmúlt kb 7 generáció önmagáért beszél. NES, Snes, Sega, N64, PS1, PS2, X360 stb. Egészen mostanáig. Tényleg olyan mintha a kézenfekvő dolgokat kéne itt magyaráznom...
11.
11.
RebornSoul
#10: Faktuális tévedés, gyakorlati példa van arra, hogy az állításod nem igaz. Az előző konzolérában az Xbox 360 volt messzemenően a domináns konzol a PS és az Xbox közül, dacára annak, hogy a Sony messzemenően több és átlagosan véve magasabb színvonalú exkluzívokat vonultatott fel a konzolja mögött. A Nintendo-t most szándékosan nem említetem, mert ugyan tudom, hogy az eladásai a Wii-nek voltak a legjobbak, az a konzol teljesen más ligában indult és teljesen más közönséget célzott meg, mint a másik kettő.

Nos, Xbox-os vonalon ott voltak a Forza, a Gears of War, a Halo részek, illetve a Fable részek, meg egy-két nagyon-nagyon réteg JRPG (pl. a Lost Odyssey). Ellenben PS-en ott voltak az Uncharted, a Motorstorm, a Killzone, a Gran Turismo, a Ratchet and Clank, a Sly Cooper, a God of War, a Yakuza, a Kingdom Hearts, valamint a Persona részek, továbbá a Metal Gear Solid 4, a The Last of Us, meg még számos más nagyobb cím, illetve JRPG, amik hirtelen nem jutnak eszembe.

A Microsoft konzolja mégis magasan diadalmaskodott a PlayStation 3 felett, dacára annak, hogy jóval kisebb múltjuk és kultuszuk volt, mint a Sony gépének, emellett még beárnyékolta az Xbox 360 kezdeti éveit a hírhedt RRoD hiba is. A Sony-nak mégis a generáció végéig kellett keményen küzdeni, hogy az Xbox 360 mellé feltornásszák magukat.

De mi is adta el az Xboxot? Főként a sokkal kedvezőbb ár és az, hogy a Sony tökönlőtte magát a 2006-os E3 konferencia alatt. Aztán persze az Xbox részéről ott volt még a sokkal ergonomikusabb és jobb anyagminőségű kontroller, a messzemenően stabilabb és kifejlettebb felhasználói felület, illetve online rendszer, na meg a fejlesztőbarátabb hardver a PS3 agyonbonyolított Cell CPU-jával ellentétben... így kvázi minden multiplatform cím (azaz a játékok 99%-a) jobban nézett ki 360-on.

Az a helyzet, hogy az, hogy mindenki az exkluzívok miatt vesz meg egy adott konzolt, az csak egy hiú ábránd. Ha valaki vesz egyet magának, akkor azt feltehetően játékok százai miatt teszi, amikkel majd az elkövetkező években játszani fog... nem pedig 10 exkluzív cím miatt. Nem racionális döntés egyszerűen 10 jó exkluzív miatt megvenni egy konzolt pl, ha a másik konzol a többi 100-200-300 multiplatform cím esetében messzemenően jobb élményt nyújt és mondjuk jobb árral is rendelkezik mellette, meg jobb a felhasználói élménye, stb.

Az exkluzívokra inkább csak afféle jutalomfalatokként kell tekinteni, amik megerősítenek abban, hogy jól döntöttél, hogy az X-Y konzolt választottad - de nem jó úgy gondolni rájuk, mint elsődleges döntésmódosító tényezőkre.
10.
10.
Yanez
#8: Amíg konzolokról beszélünk, addig mindig az ex címek fogják sikeressé tenni az adott masinát. Nem a műanyag és nem a szolgáltatások. Ez mindigis így volt és jelenleg is így van. Ahhoz, hogy valóban ne az ex játékok tegyenek népszerűvé egy konzolt, ott már nagyon-nagyon fostalicska minőségű kell legyen a konkurencia masinája és az egész velejárója.

Én azt kívánom, hogy exek terén mindegyik konzol tegye oda magát a következő generációban!
9.
9.
Back2U
#7: Ez sehol se volt leírva, se gondolva, tett egy személyes véleményt, annak ellenére hogy szerinte mások is így gondolkoznak, attól ez csak a személyes véleménye.
8.
8.
Back2U
#5: Ott játszol ahol akarsz. Mindenki férjen meg a saját platformján szerintem, úgy lenne a jobb mindenkinek. És bár valóban van system seller játék xboxra, példa itt a Forza, amiért én is vennék egy xboxot ha nem lenne PC-m, és a state of decay se olyan rossz, haverokkal elmegy, de a Sony játékai igényesebbek, még ha anyaghasználatban, szolgáltatásban, és kontrollerben elmaradnak az Xboxtól. Azonban gyakorlatilag piacvezető helyzetben van a Sony, így semmi oka újítani, amíg a Microsoftnak nem ártana, ha szeretné gen végére legalább az X360 szintjén lenni, ami szerintem a világ egyik legjobb konzolja, de hát a One rosszul indított, és látszólag nincs sok esély behozni a Sonyt, és még az előző generációs számokat se szerintem, bár ez az én véleményem, nem kell vele egyet érteni. Eltelt több mint a generáció fele, és olyan 45-50 millió felé járnak, és már lassul az eladás..

Ezt a gent a Sony nyerte. Ha a Microsoft legközelebb nem baltázza el a startot akkor a szolgáltatások és a minőség oda fogja verni a japókat, gondolok itt a konzol jobb kidolgozására, kontrollerre, a régi játékok portolására, a game passre, és személyes álmom hogy a Kinect is visszajöjjön, rengeteg boldog órát adott nekem X360-on.
7.
7.
Chrysh
#6: Ja jó, akkor aki xboxot mer venni a microsoft exkulzívok miatt annak a k*rva anyját, tényleg nem alakítasz ki vitát.
6.
6.
kastorhun
#5: Csupán csak annyi hogy nem szeretnék felesleges vitát kialakítani, és az aki nem elvakult rajongó nem kezd el vitatkozni, mert észre veszi hogy igazam van.
5.
5.
frankdelgado
#4: Igen. Igazad van. Ès mit szeretnèl? Sajnos ennek ellenère boxon fogom jàtszani az RDR-t. Mèg ha rosszul esik is.
4.
4.
kastorhun
#3: Az aki nem elvakult xbox rajongó észre veszi hogy igazam van.
Idén rengeteg jobbnál jobb ps4 exkluzív címet adtak ki, xboxra pedig jött Forza, és State of Decay 2 (ami talán elment volna az előző generációban).
3.
3.
A Pulyka
#2: Na most ezert mit kapsz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...