Guinness-rekordot döntött Mario szinkronhangja

  • Írta: szlav
  • 2018. december 16.
  • Érdekesség
Link másolása
Charles Martinet hangját már 1990 óta hallhatjuk minden olyan játékban, ahol Mario is felüti a fejét. Az amerikai szinkronszínész összesen 100 alkalommal játszotta el az ikonikus Nintendo-karaktert, ezzel pedig bekerült a rekordok könyvébe is.

Aki valamilyen formában játszott már mindenki kedvenc olasz vízvezeték-szerelőjével, az egész biztosan halhatta Charles Martinet hangját is.

A 63 éves amerikai színész az elmúlt 28 évben rengeteg videojátékban szerepelt szinkronszínészként, a Super Smash Bros. Ultimate megjelenésével pedig már kereken 100 alkalommal játszotta el Mario szerepét, így ő a világon az egyetlen ember, aki ilyen sokszor alakított egy bizonyos videojáték-karaktert, ezzel pedig bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. 

Martinet Instagramon osztott meg egy rövid videót, ahol nagy lelkesedéssel mesél a rekordról. A Guinness egyik bemutatókabinetjében még egy saját apró emléktáblát is kapott. Reméljük, hogy még rengeteg játékban hallhatjuk Martinet szinkronmunkáját, legyen szó akár Marióról vagy egyéb karakterekről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...