E3 2019: Izgalmas lesz a Microsoft konferenciája?

  • Írta: Shifty
  • 2019. május 20.
  • Pletyka
Link másolása
Már csak hetek vannak hátra az idei E3 rajtjáig, és ahogy az lenni szokott, a következő hetekben a pletykák is megszaporodnak. A NeoGAF fórumán most egy masszív Microsoft-bejegyzés jelent meg.

Természetesen nem szabad készpénznek venni a NeoGAF fórumán megjelent bejegyzésben írtakat, de a mai napig tartja magát a tény, hogy minden Microsoft-pletyka később megerősítést nyer. Viszont hacsak a töredéke is valósul meg ezeknek, talán akkor sem nagyon panaszkodhatunk majd a redmondiak idei E3-as műsorára, ráadásul ők lesznek idén az egyetlenek, akik a nagy hármasból klasszikus értelemben vett sajtókonferenciát tartanak, így talán érzik ők is, most kell nagyot robbantani. Egyelőre úgy tűnik, mindent meg is tesznek ennek érdekében.

A fórumon olvasható információk szerint a Los Angeles-i show szereplője lesz a Halo Infinite, amiről végre megkapjuk az első információkat, illetve friss előzetest mutat és egy 2020-as megjelenést is bejelent majd a Microsoft. A játék ráadásul cross-gennek ígérkezik. Szintén ott lesz a Gears 5, ami állítólag szeptemberben jelenik meg és a bemutató során ízelítőt kapunk a játékmenetből, illetve a sorozatnak mindig erős szekciójából, a multiplayer módból is. A korábban beharangozott Gears Tactics is információdömpinggel, új előzetessel jelentkezik, a játék pedig a tervek szerint PC-re az év végétől lesz megvásárolható. Szintén előzetest és év végi megjelenési dátumot kap az Ori and the Will of the Wisps. A konferencián tartalmas bemutatót kap a The Outer Worlds, továbbá a Cyberpunk 2077 friss előzetesét is itt vetítik le, ráadásul állítólag az is kiderül, mikor jelenik meg a játék.

Kisebb hallgatás után ismét téma lesz az Age of Empires IV, ami 2020-ban jelenhet meg, illetve bemutatkozik a Ninja Theory vadonatúj játéka, a Bleeding Edge, ami állítólag egy kooperatív módra kihegyezett, sci-fi témájú shooter lesz, idegen lényekkel, hordaszerű játékmechanikával, bossfightokkal, különböző bolygókkal, továbbá arénaszerű PvP-alapú multiplayer móddal.

Ott lesz a helyszínen a Sea of Thieves, ahol valószínűleg a játék újdonságai jutnak szerephez, de végre ismét trailert és jó eséllyel megjelenési dátumot kap a Battleloads is. A fórumon olvasható bejegyzés szerint a Fable is visszatér, méghozzá tényleg a Forza Horizon-sorozatot készítő Playgrounds csapata jóvoltából. A fejlesztést még 2017-ben kezdte a stúdió, és ha hinni lehet a forrásnak, akkor 2021-nél előbb nem jelenik meg. Most is csak egy teaser trailert kaphatunk, a nagy bemutatkozásra 2020-ban kerülhet sor.

A játékbejelentések sora pedig jó eséllyel nem ér véget itt. Szinte biztos, hogy a Turn 10 is a színpadra lép és lerántják a leplet az új Forza Motorsport-epizódról, ami jó eséllyel a következő generációs Xbox-konzol egyik nyitócíme lesz. Érdekes pletyka, de állítólag egy új MechAssault-játékot is kapnak a rajongók, illetve a forrás szerint még több japán stúdió is csatlakozik majd a színpadon a bemutatókhoz.

Ahogy a Perfect Dark is, méghozzá reboot formájában. A munkálatokat nem a Rare végzi, de állítólag a stúdió felügyelete mellett készül a renoválás, ráadásul a belső nézet helyett valamiért külső nézetet fogunk kapni. És ha már szóba került a Rare csapata, akkor ők egy tejesen új játékon dolgoznak, amit már kifejezetten a következő generációs Xboxra szánnak. Állítólag a Capcom is ott lesz a színpadon, méghozzá egy nagy bejelentéssel. Resident Evil 8? Esetleg felújított Resident Evil 3? Vagy visszatér a Dead Rising, ne adj isten a Dino Crisis? Egyelőre rejtély!

A konferencián természetesen téma lesz a Project xCloud, így az új részletek mellett megtudjuk mikor indul a tesztkör, illetve mikor indítják el élesben a szolgáltatást. Természetesen szó esik majd az Xbox következő generációs gépeiről, a Lockhartról és az Anacondáról is. Állítólag ugyanúgy leplezik le, mint anno az Xbox One-t, vagyis kapunk egy csomó adatot, de a gépet fizikailag még nem mutatják be.

A Microsoft állítólag folytatja a stúdiók felvásárlását is. Ha igazak a pletykák, akkor bekebelezik az IO Interactive-ot, az Asobo csapatát, illetve a Relic Entertainment stúdióját, de arról is lehet hallani, hogy a Sonynak bedolgozó Bluepoint, a Platinum Games és a Metro-sorozatért felelős 4A Games is célkeresztben van.

28.
28.
kopic
Mindig ezzel jonnek, hogy 'jajj, most aztan egetrengeto konfot fogunk bemutatni' ehhez kepest pofaraeses a vege, szoval en szkeptikus vagyok.

Ezek kozul csak a Fable, Halo Infinite erdekel meg talan a NT uj jateka ( Hellblade 2 jobb lett volna pedig, nem pedig egy lovoldozos baromsag), GeoW 5.
27.
27.
kopic
#22: Akkor gyerunk bepotolni! Zsenialis jatek minden szempontbol, nekem hatalmas elmeny volt anno. Kb 5x vegigvittem. 3. sajnos alig kozeliti meg, irtozatosan le lett butitva az egesz.
26.
26.
kastorhun
#25: Sajnos pc-s vagyok, így kimaradt a 2. rész. De fel nem fogom hogy miért pont a harmadikat adták ki pc-re, a második rész jobb kritikákat kapott, jobban fogyott, a rajongók jobban szerették, erre kiadják a leggyengébb Fablet. Sajnos rettentően nehéz dolguk van a Forzásoknak. El kell találniuk a mesébe illő dizájnt, a mesébe illő zenét, a színes színvilágot, és az öregedést sem kellen elfelejteni. Nagyon tartok attól hogy ez nekik nem fog menni.
25.
25.
Ra1D3n
#22: Legjobb Fable epizód pedig. A 3. részt a 2. után hatalmas arconköpésként éltem meg. Nem volt rossz, de a 2 után kurva gyenge és kevés volt...
23.
23.
crytek
#22: A 2 egész jó lett és most kapott nemrég felpimpelt grafikát
18.
18.
Darksiders84
#17: Lelépett a nagy mester ha lesz Fable az már csak a név szerint lesz az. Amúgy tényleg érdekes lehet az idei nem csak az új gépek miatt.
17.
17.
kastorhun
A Ninja Theory új játékában hatalmasat csalódtam, de ettől az E3-tól leginkább egy új Fablet várok el.
15.
15.
Darksiders84
#14: Kérdés hogy mennyire fognak vagy akarnak egyáltalán beleszólni mivel már egy ideje csesztetik a Huaweit ugyebár ezért lehetséges hogy készültek már valamivel. A mobil részlegen meg hiába van b terv ez így nagyon nem lelkesítő már felhasználóként sajnos.
14.
14.
crytek
#13: Kína megtilthatna az USA számára a ritkaföldfémek vásárlását kínai forrásból, esetleg az iphone-okhoz szükséges alkatrészekre vethetne ki export tilalmat. A nyugati világban gyakorlatilag leállna a chipgyártás es az amerikaiak iphone-t is csak kinai belpiacra gyárthatna.
13.
13.
Darksiders84
#12: Igen és szerinted hogyan? Ez így erről a mobilos oldalról elég egyoldalúan lehangoló még ha valójában nem is erről szól a háttérben ez a ledarálós megnyílvánulás.
12.
12.
crytek
#11: Majd amikor Kína is megszívatja az usat trámp apó visszavesz az arcából
11.
11.
Darksiders84
Tuti izgalmas lesz de most ez a Huawei mizéria nem semmi ami kialakult.
10.
10.
Bnecne
Erős E3-ja lesz az Xbox-nak az biztos.Lehet mondani,hogy megint a Gears/Forza/Halo szent hármassal jönnek,de mellé most lesz 5 vagonnyi extra hír. Szerintem 1-2 Studiot biztos,hogy felvásároltak azóta,szóval erre tuti lehet számítani,de a PlatinumGames-t,én már most kihúznám a listáról(nagyon jól elvannak a Nintendo-val)
9.
9.
crytek
#8: Ez így van. A 300ft-os havi game passot senki nem veheti el a MS-tól :)
8.
8.
godach
Szolgáltatásokban no1. Lehet vergódni, lehet picsogni de így van
4.
4.
FURY380
#3: Nem csalódtam benned, Peti. :D
3.
3.
crytek
Nézzük majd mixeren hátha adnak érte megint ingyen játékot :)
1.
1.
Kovbaj
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...