E3 2019: Íme, a legizgalmasabb VR-bejelentések

  • Írta: sirdani
  • 2019. június 11.
  • Bejelentés
Link másolása
A tegnapi UploadVR Showcase során rengeteg kisebb-nagyobb VR-játékról rántották le a leplet, melyek közül az alábbi cikkben gyűjtöttük össze a legizgalmasabbakat.

Az egyik legnagyobb durranás kétségkívül az Arizona Sunshine miatt igazi VR-veteránnak számító Vertigo Games új alkotása volt, vagyis az After the Fall. Sajnos játékmeneti videó nem érkezett, csupán egy rövid teaser, viszont még így is több izgalmas részletet megtudtunk. A játék egy alternatív idősíkban játszódik, melyben a ’80-as évek hangulatát idéző posztapokaliptikus Los Angeles romjait járhatjuk be. A felszerelésünket és fegyvereinket lehetőségünk lesz majd fejleszteni, hogy egyáltalán labdába rúghassunk majd a hordákban támadó zombik ellen. Az After the Fall az Oculus Store és a Steam kínálatában lesz majd elérhető 2020-ban. Ha pedig felkeltette volna az érdeklődésed, és megfelelő hardverrel is rendelkezel a játék futtatásához, akkor az alábbi linken iratkozhatsz fel a bétatesztre.

Egy rövid ízelítő erejéig belekóstolhattunk a Beat Saber legújabb zenei kiegészítőjébe is, mely ezúttal 10 Imagine Dragons-számmal dobja fel a VR-os fényrkardozást. A song pack 12,99 dolláros nyitóáron a mai naptól lesz elérhető PlayStation VR, Oculus Rift, Oculus Quest és SteamVR platformokon.

A Pistol Whip elnevezésű alkotás is bemutatkozott az E3-as UploadVR Showcase során. Az Aperture Hand Labs játékon is dolgozó Cloudhead csapatának legújabb címe egy olyan világba kalauzolja el a játékosokat, ahol mindenki szabadon kibontakoztathatja a benne élő John Wicket. A Superhot VR-ra emlékeztető Pistol Whip az összes nagyobb VR-os platformon elérhető lesz még a 2019-es év során.

A VR-játékok piacán az Espire 1: VR Operative vadonatúj belépőként egy meglehetősen ambiciózus alkotásnak tűnik, melyben egyszerre keverednek az FPS-ek és a lopakodós játékok stílusjegyei. A hivatalos leírás szerint leginkább úgy érdemes elképzelni, mint a Goldeneye 007 és a Metal Gear Solid találkozását a VR-technológiák lenyűgöző világában. A játék még idén érkezik PS VR-ra, HTC Vive-ra és Oculus Riftre.

Rendkívül érdekes koncepcióval mutatkozott be az Acron: Attack of the Squirrels! is. Ez nem más, mint egy olyan aszimmetrikus multiplayer játék, ahol az egyik játékos egy mágikus fa szerepébe bújva küzd a rá támadó mókusok ellen. A dolog érdekessége, hogy míg a mókusokat a játékosok mobiltelefonokról irányíthatják, a tölgyfa védekező mechanizmusait viszont kizárólag VR-headsetünk segítségével izzíthatjuk be. A mókusoknak iOS-t vagy Androidot futtató eszközre lesz szükségük, míg a tölgyekkel rokonszenvezőknek egy Oculus Quest vagy egy Oculus Rift lesz nélkülözhetetlen a felhőtlen szórakozáshoz. Az Acron: Attack of the Squirrels! a jelenlegi tervek szerint még idén nyáron elrajtol.

The Angry Birds Movie 2: Under Pressure címen érkezik a Sony Pictures és a Rovio Entertainment összefogásában megszületett PlayStation VR-játék is. A korábbi Angry Birds VR-címekkel szemben ezúttal nagyobb teret hagytak a közösségi szórakozásnak, szóval a VR-játékos mellé három másik játékos is becsatlakozhat VR-szemüveg nélkül, akik saját karakterüket külön-külön kontrollerrel irányíthatják majd az offline co-op pályák során. Ez konkrétan úgy fog kinézni, hogy míg a VR-os játékos Leonard, a zöld disznó bőrébe fog bújni, hogy elvezesse a malacok szupertitkos tengeralattjáróját a régóta kutatott kincsekig, addig a VR nélküli játékosok Red, Chuck és a többi filmben is felbukkanó karakterrel próbálnak majd megálljt parancsolni az elvetemült röfinek. A The Angry Birds Movie 2: Under Pressure az film premierjével nagyjából egy időpontban még a nyár során jelenik meg PlayStation VR-ra.

A Budget Cuts 2 a Portal és a klasszikus lopakodós játékok hangulatát idéző 2018-as Budget Cuts továbbgondolt és felturbózott változata. A történet szerint egy olyan irodista bőrébe bújhatunk, aki megpróbál elmenekülni a dolgozókat robotokkal pótló gonosz vállalat karmai közül. Az Oculus és Vive támogatással érkező játék megjelenése még idén lesz esedékes.

Végül pedig érdemes pár szó erejéig megemlíteni az igencsak látványos kalandokkal kecsegtető ROGAN: The Thief in the Castle-t is. A kalandjátékban egy tolvajt irányíthatunk majd, akinek remek reflexeire és találékonyságára hagyatkozva kell túljárnia a középkori kastély őrzőinek az eszén. A történet szerint a Blackstone kastély ura, Lord Conrad hajdanán egy oroszlánszívű lovag volt, ám az idő múlásával megöregedett és sokat betegeskedett, míg egy nap váratlanul meg nem halt. Az őrség szerint egyértelmű, hogy gyilkosság történt, a fő gyanúsított pedig Victoria, a vár urának legfőbb bizalmasa. Victoria azonban sikeresen lerázta a rárontó katonákat, és menekülés közben belefutott az éppen betörni készülő Roganba. És itt jövünk mi a képbe! Victoria egyetlen esélye, ha mi segítünk neki, és igazságot szolgáltatunk a kastély népe számára. A kaland során lehetőségünk lesz majd az árnyak közt bujkálni, kizsebelni az őröket, csapdákat elhelyezni és különböző figyelemelterelőket is bevethetünk. A ROGAN: The Thief in the Castle a jelenlegi tervek szerint még júliusban elrajtol minden jelentősebb VR-platformon.

Az imént bemutatott játékok mellett még több kisebb alkotás is terítékre került - így például a középkori Undead Citadel, vagy a kooperatív űrhajó-irányítós Spaceteam. A teljes, egészen pontosan 60 perces show vágatlan verzióját az alábbi cikkünkben nézhetitek vissza.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...