The Witcher 3 - túl a 20 millión

  • Írta: sirdani
  • 2019. június 12.
  • Biznisz
Az senkinek sem újdonság, hogy Ríviai Geralt a játéktörténelem egyik legnépszerűbb alakja, szóval abban sincs semmi meglepő, hogy a The Witcher 3 hivatalosan is átlépte a 20 millió értékesített példányt.

Nem csak Keanu Reeves és a remekül sikerült E3-as Cyberpunk 2077-prezentáció miatt van oka ünnepelni a CD Projekt RED munkatársainak, hanem azért is, mert a The Witcher 3 eladásaival egy újabb mérföldkövet tudhatnak maguk mögött.

A 2007-ben útjának indított The Witcher-franchise eddig összesen 40 millió értékesített példánnyal rendelkezik, szóval ez azt jelenti, hogy az eladások felét a harmadik rész egymaga hozta össze. A 20 milliós eladás egyébként tényleg egy csillagászati szám a videojátékiparban, noha azért akadnak olyan nagyágyúk, amik a többszörösével is túllépték ezt a szintet, gondoljunk csak a Grand Theft Auto V 110 milliójára, vagy a Minecraft és a PUBG sikereire. Egy történet-orientált single player alkotásnál ugyanakkor ez mindenképpen lehengerlő teljesítmény.

A The Witcher: Wild Hunt 2015 óta érhető el PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en, és hamarosan érkezik a Nintendo Switchre szánt verzió is.

15.
NemecsekErno
#6: Ez igy igaz.
Mert pl. a magyar futbal is kap állami támogatást, mégis képtelen felmutatni bármit is a csilliárdokból.

A CD-n legalább senki sem siránkozhat, hogy egy tehetségtelen, lusta csürhe, akik csak a pénzt nyúlják le.
14.
Ooorky
#13: Holnap előkotrom ha nem felejtem el, telefonon nem állok neki keresgélni.

Fun fact: top 500 amerikai cégből 57 fizet adót, az összes többi "veszteséges", ezt akarja Trump megszüntetni, a leányvállalatok után is adózniuk kellene függetlenül attól, hogy hol vannak.
10.
Kawada
#9: Félreértés ne essék, nem "neked szól", hanem a "hírnek". :) Lehet én vagyok nagyon leragadva, de tudtommal az EA-nek kb. minden 4-5. eladott játéka gyakorlatilag tiszta profit, és talán a Nintendo profitábilisabb szereplője a piacnak csak. Az Activision-t nem tudom, azt leszarom. Számomra kb. 10-15 éve halottak (kedvenc c64-es kiadóm volt...).
9.
Kawada
#8: Ez mondjuk büdös f*szságnak tűnik, szívesen olvasnék linket ezzel kapcsolatban.
8.
Ooorky
#6: Activision és EA is kap állami támogatást mivel papíron veszteségesek, EA pl. több száz millió dollárért bérli a frostbite engine-t a saját holland leánycégétől...
6.
Juha
#5: Szerintem nem, itt az óriási, viszonylag gyors fejlődés a lényeg, hogy egy kis stúdió hova jutott 12 év alatt (ez persze a Bethesda/Bioware-re is igaz, csak fordítva). Egészen elképesztő, hogy ma már az AAA fejlesztők tekintenek rájuk etalonként, állami támogatás ide, vagy oda. Ez még "lelkesedésből" született, remélem nem qrvulnak el sem a CP2077, sem a további játékaik készítése során
5.
patka21991
A W3 eladásait inkább a Skyrimhez vagy DA-hoz kellene hasonlítani, még akkor is, ha kiemeljük, hogy pl a GTA V multis játék is.
1.
kastorhun
Gratulálok nekik! Ez a fejlesztő csapat valóban megérdemli. A Cyberpunk 2077 a legvárósabb játék számomra, van bennem egy kis félsz, de a W3-ban sem bíztam annyira.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...