Dark Envoy - a körökre osztott, nonlineáris RPG

  • Írta: Shifty
  • 2019. augusztus 7.
  • Bejelentés
Link másolása
Bemutatkozott a Tower of Time-ot is készítő csapat legújabb játéka, a Dark Envoy, amely egy nonlineáris RPG lesz, körökre osztott harcrendszerrel és komoly stratégiai döntéshelyzetekkel vegyítve.

A Dark Envoyt olyan játékok ihlették, mint a Divinity-sorozat, az XCOM, a Dragon Age vagy a Mass Effect. Itt is szabadon bejárható és felfedezhető helyszíneket kapunk, komoly taktikával fűszerezett harcok, mély és tartalmas lore kíséretében. A játék stílusát tekintve igazi hibrid próbálkozásnak ígérkezik, hiszen a leírás szerint egy nonlineáris szerepjátékot takar a Dark Envoy, körökre osztott harcrendszerrel.

Kalandjaink során a Skyship nevű, főhadiszállásnak is tekinthető bázison tengetjük majd időnk egy részét. Innen kezdeményezhetünk utakat misztikus helyszínekre, amelyek procedurálisan generált dungeonök egész során kínálnak majd kihívást. Ráadásul a helyszínek véletlenszerűen respawnolnak, hogy aztán fokozatosan nehezebb és nehezebb kihívást kínáljanak, így kétszer is át kell gondolnunk, mikor és hova utazunk.

A játék története szerint totális háború zajlik az emberek birodalma és az Old Races megmaradt képviselői között, ahol a sötét technológia és a mágia használói csapnak majd össze. A vesztesnek nem jut kímélet, még a történelemkönyvek lapjairól is kitörlik őket. Ebben a kegyetlen háborúban ismerkedünk meg Kaelával és Kirosszal, akik szüleik űrhajóját megjavítva vágnak neki a világ felfedezésének, miközben szövetségeket kötnek, építkeznek, gyarapodnak, dungeonöket pucolnak ki.

Játékosként lehetőségünk lesz hatással lenni a világra, döntéseink markánsan befolyásolják majd annak alakulását. A történet társírója Michael Chatfield lesz, kalandorként pedig 15 teljesen egyedi karakterosztály közül válogathatunk majd, ráadásul a képességfán található képességek vegyíthetőek lesznek. Játszhatunk egyedül, de akár kétfős kooperatív módban is. Emellett kapunk egy Player-versus-World opciót, ahol az egyik játékos alakítja a főgonoszt, a másiknak pedig az a dolga, hogy elpusztítsa őt.

A Dark Envoy PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra jelenik majd meg, valamikor jövőre.

5.
5.
user101
Valahogy nekem a XCom / Mutant Year Zero féle megoldás jobban tetszik, amikor fix strory köré épített, rendesen megtervezett pályákon jutunk el a végkifejlethez... Ez olyan katyvasznak tűnik, egy kicsi innen, egy kicsi onnan... Nem tudom, meglássuk, bár a random mapos végtelen spawn már önmagában elég, hogy távol tartson magától. A "rouge-like" inkább szitokszó mára már.. :(
4.
4.
Jacktor
Izometrikus nézet körökre osztott harccal, ráadásul Actionpointos megoldással? Insta vétel lesz.
3.
3.
silkgoat
1.
1.
Perseus84
Azta kutyafajat. Ez igen. Szeretettel varjuk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...