Kingdom Come: Deliverance - jön a modtámogatás

  • Írta: szlav
  • 2019. augusztus 26.
  • Hír
Link másolása
A modderközösség természetesen eddig sem henyélt, hiszen rengeteg életminőségi javítást hoztak a Warhorse szerepjátékába. Hamarosan azonban hivatalos toolkitet és a fejlesztők által támogatott felületet kapnak a munkához.

A Kingdom Come: Deliverance, habár remek szerepjáték lett, a megjelenésekor mégis két dologról volt híres: a temérdek mennyiségű bugról, illetve a furcsa, sokak számára frusztráló játékmechanikákról. A Warhorse Studios csapata idővel szerencsére orvosolta a legtöbb problémát, de így is akadt bőven tennivaló a modderek számára - és akkor még nem is beszéltünk a házilag összedobott tartalmi újdonságokról.

A játék bütykölése tehát eddig is lehetséges volt, habár ehhez a modderek közössége nem kapott semmiféle segédletet. Ez hamarosan megváltozik, ugyanis a Warhorse PR-menedzsere, Tobias Stolz-Zwilling elárulta, hogy a cseh csapat jelenleg azon dolgozik, hogy fejlesztői eszközöket adhassanak a felhasználók kezébe. Ezzel megnyílik a hivatalos modtámogatás, ami a Steam Workshop felületén kelhet szárnyra.

A Warhorse képviselője szerint ez lesz a fejlesztőcsapat utolsó komolyabb projektje a 2018-as játékot illetően - ezek után minden erőforrásukat a második résznek szentelik majd. Az interjúból megtudhattuk azt is, hogy a folytatás követi az első rész példáját, így az is a CryEngine motorján készül majd. "Nem tervezünk ezen a téren változtatást, szimplán azért, mert rengeteg eszközt fejlesztettünk a motorra és alaposan személyre szabtuk azt. Előttünk egy RPG sem használta a CryEngine-t. Rengeteg munkánk volt vele, így egy másik motorra költözés olyan lenne, mintha mindent a legelejéről kezdenénk."

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...