Lehet még újra 2D-s a Contra

  • Írta: szlav
  • 2019. szeptember 23.
  • Hír
Ehhez azonban komoly innovációra van szükség. Legalábbis így véli Nobuya Nakazato, a héten megjelenő Contra: Rogue Corps vezető producere, aki nem szeretné az unalomig ismételni a sorozat klasszikus formuláját.

Első ránézésre nem biztos, hogy megmondanánk, hogy az izometrikus nézetbe átültetett Rogue Corps valóban egy Contra-játék, pláne ha a négyfős kooperatív módját figyeljük. Ez a jókora perspektívaváltás némileg megfeküdte a tősgyökeres rajongók gyomrát, mondván, hogy a 2D-s akciójáték egy jellegtelen twin-stick shooter érzetét kelti. 

Érdemes persze kivárni a végét, hiszen csak holnap, a megjelenés napján tapasztalhatjuk meg, hogy milyenre sikerült valójában a Konami üdvöskéje, az viszont némi reményt adhat a kételkedőknek, hogy a sorozat a jövőben még visszatérhet a kétdimenziós gyökereihez. A játék producere, Nobuya Nakazato a DualShockers csapatának adott interjút, ahol elárulta, hogy csupán néhány jó új ötletre lenne szükség ahhoz, hogy a következő Contra újra a régi formula szerint mozogjon.

"Imádom a régebbi 2D-s játékokat, és szeretnék még ilyeneket készíteni, de szerintem a szebb, modernebb látványvilágba ültetés önmagában nem elég. Ki kell találni valami újdonságot, innovációra van szükség ahhoz, hogy újra ezzel foglalkozzak - talán még zsánert is lehetne váltani."

Egyelőre tehát nem érdemes fél lábon állni a következő 2D-s Contra megjelenéséig, de a veteránok mindenképpen örülhetnek annak, hogy az ötletet nem söpörték le teljesen az asztalról. Addig is ott lesz a Contra: Rogue Corps, ami szeptember 24-én érkezik PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre.

7.
kexiaxel
#5: Doom így jó ahogy van nagyon eltalálták végre a stílust!
Alig várom az enternalt...
2.
FekaFOB
Az idézett urat szívesen megkérném arra, hogy mutassa már meg hol az innováció ebben a perspektívában.
1.
GAMEROD
Én még fps-ként is el tudom képzelni, de ez az irány ahova haladnak sehogy se jó.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...