Viszontlátjuk még a Days Gone világát

  • Írta: szlav
  • 2019. november 17.
  • Hír
A Bend Studio nem végzett még a Days Gone posztapokaliptikus világával, sőt kész arra, hogy új életet leheljen bele. Habár Deacon eredeti története nem folytatódott érdemlegesen a stáblista után, a második rész nagyon is valószínűnek tűnik.

A Bend Studio tavasszal az év egyik legjobb exkluzívját szállította a Sony konzoljára, a Days Gone képében. Személy szerint én meg voltam róla győződve, hogy a játék a kissé nyitott befejezése után mindenképpen kap legalább egy nagyobb történeti DLC-t, ez azonban sosem következett be - Deacon oregoni portyája csak néhány új kihívással és extra játékmóddal lett izgalmasabb.

A Gamesradar interjúja a stúdió rendezőjével azonban rávilágít arra, hogy a folytatás valószínűleg érkezik, de azt minden bizonnyal már csak a következő konzolgenerációban kaphatjuk kézhez. Chris Reese elárulta, hogy a csapat mindig is hosszú távra tervezett a Days Gone univerzumával, és továbbra is elkötelezettek aziránt, hogy új élettel töltsék meg a világvége által sújtott Amerikát. Reese utalt arra, hogy ez sokféleképp kivitelezhető, így hát ki tudja, elképzelhető az is, hogy nem Deacon St. John történetét folytatja majd a következő rész.

Chris Reese ambícióit egyébként tökéletesen alátámasztja az az októberi hír, miszerint a Bend Studio következő játéka már preprodukciós állapotban van.

48.
Oldman
Tegnap nekiestem, jò lesz ez! Igaz, pàr òra jàtszàs utàn mèg nem igazàn tudom beleèlni magam a főhősünk szerepèbe. Amit viszont negatìvumkènt megjegyeznèk:
- mèg a nagyobb felirat mèretezèst beàllìtva is kicsik a betűk, plusz nagyon hamar eltűnik a felirat szövege, szinte kèptelensèg időben elolvasni/èrtelmezni az elhangzottakat, főleg együttes pàrbeszèdeknèl.
- nincsen fedezèkrendszer, ìgy leguggolva elbùjàskor alig lehet kilàtni az adott pl fal mellől, a kamera nagyon ràközelìt a szereplőnkre, vagy èppen a falra.
- egyelőre bonyolultnak tűnik a feladatok kiìràsa, rengeteg katyvasz van feltüntetve mindenhol a kèpernyőn, ömlesztettek mindent mindenhovà. Ez idővel talàn letisztul majd a szàmomra.
- nagyon darabosak a mozgàsok, ez a RDR 2-utàn nagyon furcsa.
- nèha nem akarnak meghalni az ellenfelek, szinte csak fejlövèskor adjàk meg magukat, mèg az emberek is.
- sokszor van sokàig esti sötètsèg, a pàràs homàly miatt alig làtni valamit. Eddig nem jöttem rà, hogy az időt lehet e vàltoztatni/előre "pörgetni" ( tàborokban majd talàn ?)
Tipikusan az a jàtèk, amibe bele kell tolni kb 10-òràt, mire ràjön az ember az irànyìtàsba. ( ami tùlbonyolìtott egyes esetekben )
47.
Oldman
Na, megjött a Days gone, fel is telepìtettem. Inkàbb csak pròbàlgattam, este kezdődik a " műsor" :)
Az eleje kellemes csalòdàs, a grafi megfelelő, igaz a RDR 2-utàn nyilvànvalòan visszaesès, de jobb mint amire előzőleg szàmìtottam. Drop egyelőre nem tapasztalhatò, a kèpelmosòdàs is az elfogadhatò tartomànyban van, szèp simàn fut. ( ez elejèn )
Amit viszont nehezebben fogok megszokni, az a külső nèzet milyensège, szàmomra tùl nagy a karakter, tàvolabb jobb volna irànyìtani az emberünket. Ez van..
46.
Kawada
Golden joystick award, valaki? :) legjobb történetmesélés és legjobb ps cím 2019-ben Days Gone.

A legjobb stúdiónál hangosan felröhögtem és várom az itteni cikket és a kommentszekciót. :)
45.
Oldman
Nekem kolnap èrkezik ps4-re, most szòltak az előbb pont! :)
A kontroller nekem megfelelő, èn az asszimetrikus karokkal lennèk hadilàbon.
44.
godach
#43: Be kell. Nem egyforma az ízlésünk, de a jó játékokat szereted te is. Szóval, be kell.
43.
Kawada
#42: Én pont az xbox controller aszimmetrikus analóg rendszerétől kapok ínhüvely gyulladást. :) De ha még te is jókat fogsz mondani a Days Gone-ról, tényleg be kell szerezzem én is...
42.
frankdelgado
Szóval tegnap beröffentettem a BF-es PS4 slimet. A legtöbb tulajdonságában -amit eddig fikáztam - a kedvemre való. A szimmetrikus kontolleren sajnos továbbra is összegubancolódtak az ujjaim, de azt mondják meg kell szokni. :) A gépről talán majd egy másik helyen...szóval az élteünk napjai, gyorsan feltelepül, majd lehúzott 17 giga javítást. Beletettem 2 órát, bug, röcenés egy deka sem volt, eddig vajsimán futott. Tetszik benne a kis nehezítés, hogy figyelembe veszi, hogy a fegyvernek van szórása és a célzás is időbe telik. Van aki negatívumnak hozta fel, hogy "nehézkes " a harc. Nekem viszont bejön így. Szóval remélem jól szórakozok majd :)
41.
hajbel
#40: Csodákat azért nem kell tőle várni PS-en.
https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-ps4-pro-ssd-upgrade-does-sata-3-make-a-difference_9
40.
Kawada
#39: Sajnos egy ssd ma már kötelező kellék.
39.
Darksiders84
#25: Akkor az új Star Wars - t ki se próbáld a töltések ideje miatt.
38.
frankdelgado
#22: Közben befutott a gèp is, este akkor èletünk napja lesz teritèken...mèg a vègèn blogolok is....
37.
atroll1
#34: Téged is megvettek, hát nem olvastad, megjelenéskor, már a patchek előtt is hibátlan volt!! Az egészet a gonosz gamer sajtó találta ki!
Kérlek, ne keltsétek ennek a nagyszerű játéknak a rossz hírét :(
36.
Oldman
Hajbel!
Na, ez jò hìr!
35.
hajbel
#34: Egybként miután befejeztem, néha-néha patchek után elővettem, mentem pár kört ott, ahol régebben brutálisan szaggatott. Az általam tesztelt helyeken teljesen kigyomlálták a szaggatást.
34.
hajbel
Nekem nagyon tetszett, de még úgy is, hogy hónapokkal később vettem megjelenés után, tele volt bugokkal és folyamatos volt a stuttering, PS4 Pro. A hordák elleni harc és a történet kiemelkedő. Szerintem egyáltalán nem UC szerű a történet, annál sokkal brutálisabb, mélyebb, jobb.
33.
frankdelgado
#28: Kösz, csak azt sajnàlom, h a wicserre kevesebb időm marad.....persze kivànom mindenkinek h ez legyen a legnagyobb gondunk ;)
32.
Oldman
atroll1!
Nagy kiterjedèsű open world jàtèkot eddig mèg nem sikerült sùlyosabb technikai hibàk nèlkül piacra dobni ùgy tudom, ìgy az első napos/hetes vètelkor ezzel szàmolni kell. Àltalàban a boltokba kerülès utàn kb 1-2-hònap elteltèvel az adott javìtàsok megtörtènnek, ami hibàk maradnak, azok màr kevèsbè irritàlòak, nem rontjàk a jàtèkèlmènyt jelentősen.
Egy kivètelt tudnèk megemlìteni, ez pedig a Horizon z. d. Igaz open world jàtèk, de a tènylegesen bejàrhatò terep nem tùlzottan nagy, a hegyek a tèrkèp kb 30-35%-àt lefedik, nem bejàrhatòak, ahogy a hàzakba sem lehet bemenni, vagy alig. Tehàt a hibalehetősèg is kisebb. Ettől függetlenül ez a game futott nàlam a legsimàbban, bug alig volt felfedezhető, a framerate stabil 30 stb.
31.
godach
#30: Irigyellek, mikre van időd :D
30.
atroll1
#29: Tudom, szerintem a mikroszoft lefizetett mindenkit, hogy csúnyákat írjanak róla :( Vagy a Soros!
29.
godach
#23: Gúnyolódhatsz, de így van. Az első patch előtt végigtoltam és messze áll a borzalmastól.
Persze szórakozásra használtam és nem hibakeresésre :P
28.
godach
#21: Sok sikert a géphez és jó játékot :D
26.
Oldman
25#
Anno a Witcher 3 töltèsi deje...na az töltèsi idő volt. :/
Nem zavart, mert közben lehetett agyalni a törtèneten, volt ezt-azt mit feldolgozni/megemèszteni. Szàmomra hihetetlen, hogy a RDR 2 -ben egybefüggő a pàlya, nincsenek töltèsek, csupàn a gyorsutazàskor, de az is jò ha 30-40 mp.
25.
amadeusz gyermeke
A borzalmas töltésiidő nemlenne.
24.
Kawada
#23: Még szerencse, hogy itt vagy te, aki legalább olvasott róla, hogy milyen. Ezt én jobban elhiszem mint amit azok mondanak, akik játszottak is vele. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...