Lenyűgöző realizmust ígér az Nvidia PhysX 5.0

  • Írta: sirdani
  • 2019. december 19.
  • Hardver
És az új trailer alapján ebben nincs is okunk különösen kételkedni. A friss technológia 2020-tól lesz elérhető a játékfejlesztők számára, ám az igazán nagy kérdés az, hogy mikor találkozhatunk majd vele éles bevetésen is.

Úgy néz ki, hogy az Nvidia a valós idejű sugárkövetéssel felturbózott látvány mellett a játékok fizikáját érintő fejlesztésekkel sem hagyott alább. Érkezik ugyanis a PhysX 5.0, mely három fronton hoz majd igazán nagy előrelépést az elődjeihez képest.

Elsőként a FEM (Finite Element Model), vagyis a deformálható testek újfajta szimulációját érdemes megemlíteni, melyet az autóipari és a gyártóipari standard szimulációs technikákból vesznek át. Az újítás segítségével a grafikusmotorok képesek lesznek a valósághoz hűen lemodellezni azt, hogy két különböző keménységű anyag találkozásakor mi történik - mint ahogyan a videóban a homok és a nyugágy lába közti kölcsönhatás esetében láthattuk.

Emellett hatalmas fejlődésre számíthatunk a folyadékszimuláció és a diszkrét részecskék áramlási modelljében is. Végül pedig a hálóként kapcsolódó részecskék terén is jókora változást figyelhetünk meg; sok-sok évnyi fejlesztés után végre realisztikusan viselkedhetnek majd az olyan tárgyak, mint a kötelek és a ruhák, és a rájuk ható aerodinamikai erők sem fogják őket többé kímélni.

30.
hedzsooo
#24: Igen, ott kihozták a készítők azt belőle, amit lehetett, nagyo jó játék lett, + szép is. A gond csak az, hogy ez amit pl. a Metro Exodusban is láthattunk, már durván 15 évvel ezelőtti játékba is belerakhatták, ha akarták... Sajnos több mint 10 éve csak stagnál a physX az NVidia kezében, toporog egyhelyben, nem igazán fejlődött...
29.
GAMEROD
Emlékszek a 2003-as Hitman 2-re, mekkora látvány volt a lefüggönyzött ajtókon átmenni, pedig semmi hókuszpókusz hardver nem kellett hozzá. Ilyen totálisan valóságnak megfelelő számítások inkább fejlesztőknek, fizikusoknak való. Annak semmi értelme hogy felszálló Boeing 747-es hangját hallassa a kártya csak azért hogy egy zászló életszerűen lobogjon.
28.
Yanez
#27: A verda fizika nem is lehetne. Az eddigiek közül talán az RDR2 áll a legközelebb a jó fizikához, de attól függ pontosan mire gondolunk. Az ördög olykor a részletekben rejlik.
27.
Aborg
Az altalam jatszott jatekok kozul eddig a GTA4 viszi a "legjobb fizika" dijat. Nem csak a verdafizikara gondolok hanem foleg a kornyezetre. Ismertek jobbat?
26.
PS4jacksony
ha ezt a videót 10 évvel ezelőtt látom akkor ok....
25.
Darksiders84
#14: Ez jó gyere többször legalább lenne női véleményezés és talán megboritanád a szokásos elmélkedéseket ha lenne normális témához fűződő megnyílvánulásod.
24.
Ultimate
#23: Annyira nem tették kispályára hogy idén is volt physx-es játék (Metro Exodus).
23.
hedzsooo
Amúgy nekem is úgy rémlik ,hogy ezt az NVidia physX dolgot kispályára tették jó ideje, helyette most ugye az RTX volt a sláger az NVidia oldalán, hogy jobban vegyék az új karikat... Úgy látszik máris lefutott az RTX, elővették hát ismét a physX-"kártyát"! : XD :D Vicc, hogy cirka 10 éve (...vagy inkább cirjka 20 éve már???! XD), az Ageia korában jobb physX-es demókat mutattak be, ez a mostani még szódával is gyenge...
22.
hedzsooo
#14: Jajj. Neked is kellemes Karácsonyt! Egyébként meg mi is örülünk, hogy legalább jól szórakozol! :-)))
21.
Ultimate
#19: Nézd meg az adatlapját és keress rá az itteni kommentjeire majd megérted miért. :)
20.
Juha
#19: Jaja, és amúgy is Boldog 18. szülinapot Henicicának, bárki is legyen :)
19.
Ra1D3n
#18: Konkrétan leírta az igazat. Nyilván be kell neki szólni, mert nem tetszik a véleménye. Mindenesetre kurva alacsonyra tette a lécet ez a "mindenkinél okosabb keménymag"...
18.
Ultimate
#16: Hála az égnek itt van Heni cica aki szereti a kiskecskéket, a barbi filmet amellett hogy Barbie a beceneve, és abszolút nem klisés kamuleány aki néha benéz beszólogatni az oldalra.:)
16.
Ooorky
#14: Végre, egy aprócska fény a sötétségben :-P
15.
logic5
#14: Azaz... És tényleg.
14.
HeniCicaVagyok
Mindig mókás olvasgatni, hogy ugyan azok a rossz arcok ugyanazt a rossz dumát nyomják itt reggeltől estig. Az a max. 10 emberes egymással beszélgető hőbörgő karaván ami itt van, soha nem hazudtolja meg magát. Fapados okoskodók, és löttyedt hasú kanapéhuszárok roncsderbije lett ez az oldal.
13.
Ultimate
#12: Tele a net cáfoló videókkal még olyan oldalakról is amik inkább AMD irányba húznak.
Ez csak egy idióták által elterjesztett nettó faszság nem több. Seperc alatt kibukna aha lenne.
12.
Stranger
#4: Nincs nerf, mert túl sokan nézegetik a driverek teljesítményét. Nem lehetne megcsinálni. Max nincs több optimalizáció. Bár a Pascal ment vagy 3 évig aktívan, szóval nem tudom mit lehetne még belőle kihozni, a profilokat pedig úgyis megkapja.
11.
Ultimate
#8: Jaa arról nyilván az nvidia tehet és nem a fejlesztő.
10.
Ultimate
#6: Érdekesén semmi hasonlót nem tapasztaltam. Szar druliverek vannak néha. És ennyi.
Vígan elvoltam a 10es szériával és akinek adtam a régi kártyám máig vígan elvan gond nélkül. Ahogy klántárs is az agyonekézett 970-esével a mai napig....
9.
Nyarlako
#5: Az sajnos eleve fapados, de a dizájn elvitte a hátán.
8.
Nyarlako
#7: Azért a Crysis 2 föld alatti, tesztallált folyója nincs elfelejtve, the way meant to be played.
7.
Ultimate
#4: Ja mert eddig is megtették (nem és erről számtalan teszt van a neten, nettó faszság amit valami idióta terjesztett el)....
6.
Kawada
#4: Részben emiatt döntöttem a Paks 2-t igénylő AMD kártya mellett inkább. Nagyon elégedett voltam a 1070 ti-vel, de miután bekrepált és visszakaptam az árát, eszembe se volt Nvidiát venni mert nagyon tele lett a tököm azzal amit szoftveresen csinálnak. És bár rég volt ATI kártyám ezelőtt, itt érzek javulást most. Az nvidiánál pedig a tervezett elavulást és szoftveres szemétkedést tapasztalom egyre inkább, generációról generációra. Amíg aktuális generáció a kártya, rendben van, de amint jönnek az újak, egy száraz mélytorok hadjárat az egész...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...