Google Ads - hamarosan a játékpiacon

  • Írta: Daks
  • 2007. február 20.
  • Érdekesség
Link másolása
A Google óriásvállalat in-game reklámokkal készül betörni a játékpiacra - jelentette be ma Red Herring, a The Wall Street Journal egy múlt havi cikkére válaszolva.
A Google óriásvállalat in-game reklámokkal készül betörni a játékpiacra - jelentette be ma Red Herring, a The Wall Street Journal egy múlt havi cikkére válaszolva.


A keresőmotorjával igen nagy hírnévre szert tett amerikai cég pár hete fel is vásárolta a játékok virtuális reklámfelületeinek értékesítésére szakosodott Adscape Media-t. A Google nem kis üzletet lát a in-game reklámokban, ugyanis nem kevesebb, mint 23 millió dollárt költött a fejlesztőkkel és a kiadókkal is többnyire igen jó kapcsolatot ápoló Adscape-re. Reméljük nem a fenti képen látható advertising megoldást választják a szakemberek! :)
13.
13.
CULO
Igazatok van! A reklámokért fizetnek és ebből is dől nekik a lóvé! De amit mondtál Thomas, hogy italok stb...és ez feldobja a hangulatot....nem hiszem, hogy ha látnék egy Coca Cola-s reklámot akkor szaladok a sarki boltba és veszek egyet!!!:))))))
12.
12.
General Thomas
Egyetértek veled, és igazad is van, csak elsőnek furcsa tud lenni, mert mindeki úgy képzeli el hogy majd nagyon feltünő lesz.



Meg van egy-két kiadó ami inkább megtartja a plusz pénzt minthogy olcsóbban adja ki. Ált. ilyenkor legfeljebb gyorsabban megy le az ára nem elhanyahgolható :)
11.
11.
Drago
Érdekes, hogy úgy senki nem gondolkozik, hogy ha van benne reklám, akkor talán olcsóbban is tudják majd adni a játékot. Pl.: Mint a papír és offline újságoknál. Ott is nagyrészt a reklám tartja el a stábot.

Nem tudom miért viszolyog itt mindenki ettől. A hétköznapi életünkben biztos vagyok benne, hogy több száz reklám zúdul ránk. Ennyi idő alatt a egy bizonyos fokú ellenállás már biztos kifejlődött mindenkiben.

No mind1. Lehet én vagyok csak így vele....
10.
10.
fojesz
Az a felvetés szerintem is jogos, hogyha már drága egy játék, akkor ne legyen benne reklám. Az életszerű helyzet megint más, néha az is jó. De alapvetően az első tény a fontosabb.
9.
9.
General Thomas
Most azért nem olyanokra kell gondolni mint ami a képen van, hanem pl. a kocsmákban levő italok neve Coca Cola lesz, meg ilyen poszterek a városkban...néha még a hangulatot is megdobja :)
8.
8.
CULO
Mondjuk ez ésszerűbb, hogy aki fizet azt reklámozza!!!
7.
7.
skiz0
pf menjenek már a reklámmal... :D

már ebbe is belepofátlankodnak, szégyeljék magukat :P
6.
6.
General Thomas
"A Google nem kis üzletet lát a in-game reklámokban"

Értem, nyugi, csak konkrétabb dolgokra gondoltam, pölö: PC-s cuccok lesznek vajon vagy aki fizet az kap.

Bár úgyis az utóbbi :)
5.
5.
Daks
ne butáskodjatok már, culo és thomas... :S
4.
4.
CULO
Télleg! Mit fognak reklámozni???
3.
3.
General Thomas
Egy kérdés: mit fognak reklámozni? magukat (minek, ismeri mindenki csak nem nem használja) vagy jó pénzért megveszik más üzletek a helyet? hmmmm :)



Daks: ez nagy volt :DDDDD
2.
2.
Daks
kifogy a stukkeredből a lőszer, és bejön ilyen kis fehér kockában: "Need guns and ammo? Visit xxxxx.com and save 20%"
1.
1.
Utys
Elég erős lenne :D. Zeldában találsz Google márkájú kardot. Megfordítod a hercegnőt és rálesz írva: made in taiwan.

Akinek van egy kis esze az úgyis csak akkor tesz be reklámot, ha beleillik. GTA: SA-ba temérdek felület van, de egy Oblivionba nem nézne ki jól egy Coca Cola. Esetleg a Tokai Aszu :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...