WoW Classic - visszatér a The Burning Crusade?

  • Írta: szlav
  • 2020. március 30.
  • Pletyka
Link másolása
Hatalmas siker lett a World of Warcraft Classic, de friss tartalom szempontjából előbb-utóbb a végére érnek a vanilla-szerverek. A Blizzard egy kérdőívben már a The Burning Crusade-szerverekről érdeklődik a rajongók közt.

Nem csak a nosztalgiázni vágyó játékosoknak tett jót a World of Warcraft Classic -  a Blizzard anyagi szempontból is nagy húzásnak könyvelhette el a több mint 15 éves MMORPG felújított változatát. Egyszer azonban minden jó véget ér, s habár jelenleg még csak Blackwing Lair kapuit döngetik a játékosok, előbb utóbb megkongatják Ahn'Qiraj gongját is, és Naxxramas lebegő citadellája is elbukik majd.

A Blizzard azonban hosszú távra tervez a Classic élménnyel, így el is kezdtek puhatolódzni a játékosok közt, hogy megtudják: mi lenne a helyes lépés, hogyan lehetne megfelelően implementálni a játék első expanziójának újjáélesztett változatát. A rajongók közt szétküldött kérdőívből kiderül, hogy a fejlesztők több lehetséges módot is látnak erre.

Az első lehetőség igazán kézenfekvő: a jelenlegi Classic-szerverek idővel átállnának a The Burning Crusade expanzióra, a játékosok pedig opcionálisan átköltöztethetnék a karaktereiket egy 60-as szintsapkás Classic realmra. Felvetették az 58-as szintű kezdőkarakterek ötletét is, amivel a TBC-szervereken gyakorlatilag átugorhatnánk a vanilla tartalmakat. A harmadik opció szimpla The Burning Crusade-szerverekről szól, ahol 1-es szintről kellene új karaktert készítenünk - itt bizony hosszas fejlődés várna újból mindenkire. A legutolsó ötlet szerint pedig a Classic-szervereken játszó, 60-as szintet elérő játékosok előtt megnyílna egy opció, amellyel a már meglévő, maximum szintű karaktereinket vihetnénk át az expanziót futtató új szerverekre.

Nyilvánvaló, hogy a Blizzard érdeke, hogy minél előbb megtalálják a megfelelő (és hosszabb távon is fenntartható) megoldást, hiszen komoly az érdeklődés nem csupán a The Burning Crusade-szerverekre, de a sorban azt követő Wrath of the Lich Kingre is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...