Brit toplista: visszaestek az eladások

  • Írta: szlav
  • 2020. április 23.
  • Toplista
Link másolása
A koronavírus és az ezzel járó karantén kimondottan jót tett a játékeladásoknak, a kezdeti lendület azonban most megtört. A komolyabb megjelenések és a Switch-konzolok hiánya látványos visszaesést eredményeztek.

Az elmúlt egy hónapban több mint másfél millió dobozos játék talált gazdára az Egyesült Királyságban, ez pedig minden tekintetben felülmúlta a korábbi, átlagos hónapok statisztikáit. Emögött természetesen a COVID-19 és a tömeges otthonlét áll, az első igazi nagy karanténhónap kezdeti lendülete azonban most megtört. Az elmúlt héten mindössze 200 ezer fizikai kópia fogyott, ami normál helyzetben tisztességes szám lenne, de mégis 43 százalékos esést jelent az azt megelőző hét 350 ezres összesítéséhez képest.

Érdemes természetesen megemlíteni, hogy az előző héten nem érkezett olyan hatalmas blockbuster cím, ami  megrengethette volna a piacot - a legutóbbi nagy befutó, a Final Fantasy VII Remake is egészen a toplista negyedik helyére csúszott vissza, alig két héttel a premierje után.

A stagnáló helyzetet az sem segíti, hogy a Nintendo Switch gyakorlatilag hiánycikké vált a szigetországban. Ennek eredménye meg is látszik az exkluzívok eladásain, hiszen az Animal Crossing: New Horizons 42 százalékkal, a Mario Kart 8 Deluxe 62 százalékkal, a Luigi's Mansion 3 pedig 9 százalékkal kevesebb példányt mozgatott meg az előző héthez képest. De ha már szóba jött a mozgás: érdemes kiemelni, hogy a Ring Fit Adventure ismét felkerült a tízes listára, miután néhány nagyobb áruház újabb készleteket kapott belőle - nem hiába, sokak számára otthon is fontos a fitnesz.

  1. FIFA 20
  2. Animal Crossing: New Horizons
  3. Call of Duty: Modern Warfare
  4. Final Fantasy VII Remake
  5. Star Wars Jedi: Fallen Order
  6. Grand Theft Auto V
  7. Mario Kart 8 Deluxe
  8. Resident Evil 3
  9. Luigi's Mansion 3
  10. Ring Fit Adventure
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...