Itt nézhetitek vissza az Xbox Games Showcase-t

  • Írta: gorien
  • 2020. július 23.
  • Videó
Lefutott a júliusi Xbox Games Showcase, amelynek a főszereplői a Microsoft ernyője alatt készülő játékok voltak. A Halo Infinite-et előre beharangozták, de bőven fért még más is az egyórás műsorba.

Este 18 órakor veszi kezdetét az Xbox Games Showcase, ami az ígéretek szerint kizárólagosan a játékokra fog koncentrálni, méghozzá olyanokra, amelyek a Microsoft által felvásárolt stúdióktól származnak. Előre nem lőtték el, hogy mikre számíthatunk, de az biztos, hogy a Halo Infinite képviselteti magát a kampányával, és az Xbox feje, Phil Spencer szerint az Xbox japán ágától is számíthatunk valamire.

Update! Véget ért az Xbox Games Showcase. Az alábbi videókon keresztül visszanézhetitek a Geoff Keighley vezetésével tartott elő- és utóműsort, valamint magát az egyórás bemutatógyűjteményt is.66.
SLi
nem láttam hogy említve lett volna és eléggé nem gyenge, és az MS javára kell írni ,hogy minden itt bemutatott játék day one érkezik a game pass előfizetésbe ami 10 vagy 15 dolláros díj mellett több mint baráti főleg abban a közegben ahol úgy néz ki hogy ár emelés lesz 70 dollárra játékonként
64.
ABorealis27
Ez a felhozatal erős volt. A nagyágyúkkal, a Stalker 2-vel, a Fable-vel és az Avoweddal a nem lebecsülendő nosztalgiafaktorral megcélozták a fiatalok mellett a régi, 25 vagy 30+ életkorú játékosokat, Hellblade II-vel jött egy ultra grafikás cucc, Forzával az autósok kapnak valamit, gyerekeknek jön a rajzfilm grafikás Everwild vagy a The Gunk, ugyanez multiban a Grounded, koopnak ott a State of Decay 3, a Crossfire X kampánnyal évig bevonzhatnak 650 millió regisztrált/8 millió konkurrens játékost (wtf), lehet, hogy ez utóbbi lesz a legjobb húzásuk profit szempontból :D. Szóval lesz itt minden, mint a vurstliban.
Engem az zavart a legjobban (a ratyi Halo mellett), hogy a fent felsorolt első 6 játék, amik közül a Forzát leszámítva mindet nagyon várom, egyike sem kapott gameplay-t, csak egy kis teasert. Ez nálam a "két év múlva talán" kategória. De azért vegyél karácsonyra egy szipiszupi konzolt. Na persze. PS-en legalább lesz egy Spiderman-MM, Gran Turismo vagy egy elképesztően dinamikus Ratchet and Clank, itt meg Medium, Everwild meg ez a Halo. És még lesz egy PS Event...
63.
kryszisz
#55: Veled azért kivételt teszek ha nem baj;)
62.
Ps fanboy
#60: Csak úgy süt rólad az objektívizmus. :D
61.
Kawada
#60: Ja, sokan tudják miért. Mert Sony. És tudjuk, hogy onnan semmi jó sem kerülhet ki. :) Na hagyjuk itt most abba, ebbe a mélységbe nem tudlak követni. :)
60.
Neotechtr
#58: Én az Obsidian-ra vagyok nagyon kíváncsi. Egyelőre szimpatikus, hogy több, kisebb(?), de fantáziadús címbe kezdenek bele rendes háttérrel, mint hogy azt mondaná nekik a Microsoft, hogy jó Ubi módra csináljál RPG Halo-t. A jelenlegi recept alapján kötve hiszem, hogy Bioware sztori lesz belőle. Jó játékoknak viszont kinéz. Amúgy a Santa Monica-t nem emelném piedesztrálra, és szerintem sokan tudják, hogy miért. A nóti meg egy faszfejek gyülekezete. Barátom.
58.
Kawada
#57: Ez megint más téma, és ha árnyalatokban nem értek egyet, nagyvonalaiban igen. :)

Szerintem azonban nagy Micro Sony összeborulás azért olyan szinten, amit írtál, nem lesz. Bár nyilván "mindenkinek jobb" (mármint kettejüök közül), ha a piac őket érintő része 2-3 szereplős és nem 4-5-6. És ott a Now. Amit a rendelkezésünkre álló infók alapján (nem sok és nem friss) jövedelmezőbb a Sony-nak, mint a Game pass a micronak. Viszont egyértelműen hiányzik a mögöttes infrastruktúra, ami viszont a Micronak van.

A játékeladásokba sem igen kell beleélni magunkat, mert kurvára limitáltak azok is, amik eljutnak hozzánk. Amúgy a game pass (nem is beszélve a now-ról) messze nem képvisel jelentős penetrációt... 2 millió Now felhasználóról és 10 millió game pass felhasználóról beszélünk, nagyjából 160 milliós konzoleladásoknál, plussz a pc. Ez picsafüst összzességében, pláne úgy, hogy elég sok xbox usernél a game pass annyit számít a döntésnél, mint 2-3 rendes ex a Sony-s táborban.

Abban, hogy a Google-t és az Amazont nevezi meg versenytársnak, szerintem több szempont is van:
- ezekkel szemben lépéselőnyben van. Jól működő fasza rendszerrel, szolgáltatásokkal, stb. Tehát egy olyan front, ahol már eleve ő áll nyerésre
- a micro szép lassan elengedi ezt a konzol témát, bárhogy is alakuljon a streaming vagy a klasszikus géming. Amúgy szerintem is a streaming szerű dolgok felé fogunk haladni. De ha megáll a fizikai konzol, akkor a játékok fognak dönteni... És ott is meg fog maradni szerintem ez a felosztás. Hogy az egyik megy a hardcore-abb réteg fele, geci drága és minőségi exekkel, a micro pedig egy cost effektívebb rendszert tart majd fent, több indie-vel, kevesebb AAA-s játékkal, fenntartva a "csúcsteljesítmény" kommunikációját (ami a hardcore-t is vonzhatja) azzal, hogy arányéag family friendly. A game pass-ben is szerintem több a gyerek-családi cím, mint az echte hardcore cucc. A micro ha vért hugyozik se fog tudsni soha felmutatni egy Santa Monica Studio vagy egy Naughty Dog szintű csapatot. És ez szerintem tény, és ők is tudják.
57.
Neotechtr
#49: Azért én sem azt akartam mondani (vagy talán nem is mondtam), hogy a Microsoft-nak tökmindegy az egész konzol parádé hardver izé. Látszólag most egész jól boldogulnak a rajttal és azért lesz rajta pénzük. Azt meg ők akarják teljes szívből. Viszont valamiért úgy van és én sem tudom, hogy miért, hogy hiába pakol bele első nap mindent a gamepass-be, egy rakás ember elmegy a boltba és megveszi a játékot és toplistás lesz a játék és Phil Spencernek könnyeket csal a szemébe az öröm.

Viszont a fejlődés sebességét nézve, ami a mostani gen elején volt, az egy kökorszak a mostanihoz képest. Phil és az ismerősei a vállalatnál pedig olyan okosak, hogy arra gondolnak, hogy a jövő az inkább a stream lesz. Na persze ez nem ma lesz és szerintem a most megjelenő PS5 és X az utolsó előtti hardveres konzolgeneráció. Viszont a Phil és a titkárnője úgy vannak vele, hogy nem lenne az sem baj, ha ez már az utolsó lenne. Annyira, hogy kijelentették, hogy nem a Sony-t tartják az ellenfeleiknek, hanem az Amazon-t és a Stadia-t.

Jó nagyképű kijelentésnek tűnik, pedig szerintem a háttérben nagyon rendesen lepacsizott a Micro és a Sony. Ugye együtt készítik a streaming platformot (ami egyébként 100% kompatibilis + költségcsökkentés szoftver és infrastruktúrafejlesztés téren) és szerintem ők együtt fognak menni az Amazon és a Google ellen. Közben pedig tuti lejátsszák a nagy meccseket, mint mindig, exek, bármik, mi kinyírhatjuk egymást a komment szekcióban... Csak közben az ő közös szolgáltatásukon megy az egész Xbox és PlayStation brand, azt meg azért fogják sokan használni. Lehet fizetni egy zöld havidíjat meg egy kéket, meg ha már erre jársz, akkor lehetőleg mind a kettőt, kösziheló. A filmes oldalakkal is ezt csinálják a népek, aztán nem is nagyon néznek rajta semmit. Ha ez beválik, akkor 8-9 év múlva lehet, hogy már nem bajlódnak nagyon a hardverrel. Max eladnak egy 20 centis xbox minit, amire streamelni lehet.
56.
adamsfamily
Nézegettem pár helyen,hogy milyen fogadtatást kapott ez a műsor,de nem tudom megérteni a fikaáradatot.
Szerintem több érdekes címet mutattak,mint a Sony.Ott a Fable,Avowed,Exomecha,Warhammer,Stalker,Hellblade 2.A State of decay 3 ha ilyesmi grafikával jön,akkor akár jó is lehet.
A Ps bemutatón meg ami érdekes volt az a Horizon, a Pókember,a Ratchet és a Gran Turismo.
Remélem azért még mutogatnak pár érdekességet mindkét oldalról.
55.
crytek
#54: "utolsó gyökér lennék, ha költenék játékra"

vs

A te belemegyarázásod: "Ami - cifrázhatod napestig - tükörfordításban kb. annyit tesz, hogy mindenkit utolsó gyökérnek tartasz"

Szóval ne gyökerezz kérlek senkit
54.
kryszisz
#53: Őőő...téged idéztelek valamelyik cikk alól drága, ne hazudtold már meg önmagad;)
53.
crytek
#52: Ezt te írtad. Én konkrétan leszarom ki mire költ. Ha te kiadsz 20k-egy olyan címért amit letolhatsz 300ft-os game passban, lelked rajta a te pénzed nem az enyém.

Én fellőttem magamnak ezt a mércét ,hogy game-et már csak ingyenre kihozva ,ehhez tartom magam.. Szóval köszi nem kell a nevemben másokat gyökerezni.. Aki szerintem gyökér azt majd le fogom írni , szóval nyugodj meg.
52.
kryszisz
#46: Hááát....azért elhagyták már párszor a pici ujjacskáidat az "utolsó gyökér lennék, ha költenék játékra" és hasonló jellegű kommentek. Ami - cifrázhatod napestig - tükörfordításban kb. annyit tesz, hogy mindenkit utolsó gyökérnek tartasz, aki norm...akarom mondani aki mer pénzt áldozni a hobbijára. Ezek után azért ne csodálkozz, ha páran ezt kikérik maguknak, amúgy teljes joggal. Teccikéteni?
51.
kamgecam
Érdekes hogy erről senki sem beszél! Nàlam a szolgáltatások másodlagosak de le a kalappal:
https://youtu.be/AW19yY-vxcY
50.
adamsfamily
#47: Mintha a Sony nem csinált volna még ilyet.
A legutolsó Cod-nál konkrétan megvettek egy módot exkluzívnak.
49.
Kawada
#48: Te viszont szerintem nagyon rosszul látod... Egy konzol kifejlesztése kibaszott sok pénz. Főleg kettőé... Ezeket nagy számban éri meg legyártatni. Külön gyártósor van rengeteg alkatrésznek, ezeket meg kell tervezni, meg kell építeni. Ezek több 10 milliós eladott példánynál kezdenek el megtérülni. Persze, fontos a szoftver és a szolgáltatás eladás, de a darabszám is, mert ha nem érik el, buknak, illetve adott mennyiség után nyernek is. És a gyártási költség is csökken.

A game pass tök jó dolog. De azért az sem úgy van, hogy "folyamatos bevétel oszt jóvan". Nem kis lóvé, amikor a Micronak eszébe jut, hogy "bele kéne pattintatni egy Red Dead Redemtion 2-t". Az, hogy ebből saját stúdiókat fenntartson, játékot fejlesszen, és megvegyen külsős címeket a pass-ba, nem olcsó mulatság. És továbbra is ott van az a rém egyszerű matek, hogy többen vesznek biztosan igénybe "1st party szolgáltatást", ha több konzolt adok el. Tessék már elfelejteni ezt a "micrónak mindegy mennyi konzolt ad el, nem abban van a lóvé" szerű hülyeségeket, mert kurvára senkinek nem mindegy mennyi konzol van kint. Egy időleges exkluzivitást is ha megveszel, minél nagyobb a piac, minél több darabszámú konzolra veszed meg, annál olcsóbb, mert annál inkább be van biztosítva annak a kiadónak a piaca még az exkluzivitás esetén is.
48.
Neotechtr
#42: Pont erről van szó, jól látod. A játékot kell sokszor eladni, míg a konzol gyártás tetemes pénz és logisztika. Adjanak el kétszer annyi PS-t, azt le is kell gyártani. Ugyan így a gamepass szerű disztribúció is stabil jövedelmet jelent akkor is, ha abban a hónapban nincs benne semmi brutál nagy AAA megjelenés.
47.
delphijos
#38: Hát, amúgy no offense de ha a Sony vásárolna be nem saját címekből időleges exkluzivitást, még a legutolsó portásuk is elszégyellné magát attól amit kapnának.
45.
Nyarlako
#38: Nekem az rémlik nem volt dlc, hanem bővített volt a ps3mas, meg nem volt japán szinkron a 360asban.
Amúgy jo kis game volt,jöhetne egy remastered
43.
crytek
#41: Ez a konzolharc kb olyan totál felesleges egymás "***ztatása" mint ahogy engem ekéznek mert nem akarok játékért pénzt adni és bundlekba ügyeskedek hogy ingyen lehet.

Láthatjuk mindkét oldalnak megvannak a maga játékaik. Aztán vagy tetszik vagy nem akinek tetszik minden annak úgyis lesz xboxa és ps-e is sőt ha úgy van nintendója is.
Láthatjuk azt is hogy a sony is és a ms is full ellentétesen áll a dolgokhoz. A sony only konzolt és szoftvert akar eladni minden áron, a Ms pedig szolgáltatás akart eljuttatni ahova csak tudja xbox + pc user mivel pc világszinten milliárd számra van sokkal több ember lehet megnyerni mint rákényszeríteni arra hogy konzolt vegyenek.

Állítom ez is kb olyan hogy szar a Wtach Dogs 2 ingyen se kell azt a sok ingyen se kell emberke bedöntötte az ubi szervereit mert annyian akarták behúzni. Szóval itt a sok ps tulaj állítom csak kamuból fröcsög miközben lazán tolna xy gamet ha lenne psre..

42.
bluefish
Bravó xbox ez már nagyon kellett. Nagyon király játékokat mutattak be. De annyira azért nem elsöprő a lineup, hogy xboxot vegyek és így lemondjak a Horizon2-ről és a többi PS5 exkluzívról. Marad a PC+PS5, mint legoptimálisabb megoldás. De a Microsoft nagyot fog kaszálni az biztos, mert nekik mindegy, hogy PC-n vagy xboxon veszed meg a játékukat. Ők sokkal több játékost elérnek azzal, hogy egy PC-s is megveheti a játékaikat, így jobb eladásokat produkálhatnak, mint a Sony exkluzívjai. Szóval üzletileg ezek a klassz játékok igen szép sikert fognak elérni, még akkor is ha kevesebb xbox fog fogyni, mint PS5.
41.
Neotechtr
#40: Értem. Hát akkor maradjunk annyiban, hogy nincsenek exek, csak a játékok fele nem jön PS-re. De ha jönne is, akkor is fizetni kéne értük.
40.
crytek
#39: De a ps tábornak az nem ex cím ami jön pc-re is nem fogod fel!!!!NÉGY444
39.
Neotechtr
#38: De jó neked, mert annak is örülsz, ha valami ex és annak is, ha valami nem az. De nem rossz, hogy a kb 15 játékból, amit bemutattak kb 13 Micro ex és odaírod, hogy exek hiánya.

???
38.
Zisten
A Microsoft megoldotta az premierre az exkluzív címek hiányát, pár megvásárolt "launch exkluzív" címmel.
Kíváncsi leszek ezek mennyi időre vette meg és mikor jönnek PS5re is.

Az ilyen húzásait imádtam mindig is a Microsoftnak.
Általában egy évre szóltak ezek az exkluzivitások és ez annyit jelentett nekem/nekünk PS tulajoknak, hogy az addig a játékhoz kiadott összes DLC-vel együtt kaptuk meg. :D (Eternal Sonata esetében emlékszem japánban irdatlan nagy botrány kerekedett ebből. Az japán Xbox tulajok fel voltak hámorodva, hogy ők megvették a DLC-ket a PS tulajok, meg mindent megkapnak alap árért.)

Szóval várom, hogy a fenti "Launch exkluzív" játékok esetében ez mennyi időre fog szólni és mennyire járunk jól. Thx Microsoft! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...