Grand Theft Auto V - megvan a 140 millió

  • Írta: fojesz
  • 2021. február 9.
  • Biznisz
Link másolása
A Take-Two is közzétette az elmúlt negyedévre vonatkozó pénzügyi helyzetjelentését, ebből tudtuk meg többek között, hogy mára több mint 140 millió példányt szállított le a kiadó a Grand Theft Auto V-ből.

Nem sikerült túl látványosan a Take-Two legutóbbi negyedéve, de ez nem is meglepő annak tükrében, hogy a cégnek most nem volt nagyobb megjelenése az októbertől december végéig tartó időszakban. Ennek megfelelően a kiadó bevételei 8 százalékkal, 814 millió dollárra estek vissza, míg a nyeresége 11 százalékkal 182 millió dollárra nőtt. Érdekesség, hogy az év végén már a forgalom 82 százaléka folyt be digitális úton.

Még mindig tarol a GTA V

Új megjelenések híján a korábbi slágercímek húzták a kiadó számait, ezek közül különösen a GTA V-re érdemes odafigyelnünk: a Rockstar eredetileg 2013-ban megjelent játékából mára 140 millió példányt szállított le a kiadó, sőt 2020-ban a második legjobb évét produkálta eladások terén a cím. A GTA Online is dübörgött, a multiplayer játéknak sosem volt még ennyi játékosa, mint a tavalyi évben.

Nem meglepő, hogy a Rockstar elkötelezett a GTA Online és a mára 36 millió leszállított példánynál járó Red Dead Redemption II online szekciója, a Red Dead Online támogatása mellett - a kiadó leszögezte ugyanakkor, hogy a csapat a single player élményekről sem feledkezett meg.

A kiadó húzócímei közé tartoztak természetesen az NBA-játékok is, az NBA 2K21 mára 8 millió leszállított példányt tudhat maga mögött, de jól szerepelt a PGA Tour 2K21 is a maga 2 millió kópiájával - a Take-Two szerint a golfjáték lehet a következő nagy a sikersorozatuk a sportjátékok szegmensében. A Borderlands 3 eladásai 12 millió példányra rúgtak.

Nem kell már sokat várnunk a The Outer Worlds következő DLC-jére

A kiadó szerint kétségtelen, hogy a legtöbb játékipari szereplőhöz hasonlóan nekik is segített a koronavírus-járvány tavaly, ők ráadásul abban a helyzetben voltak, hogy a látványos késéseket is el tudták kerülni - leszámítva persze a Kerbal Space Program 2 esetét, ez a játék ugye átcsúszott 2022-re.

A cég emellett elárulta, hogy már nem kell sokat várnunk a The Outer Worldsre, a Murder on Eridanos címet viselő csomag ugyanis még az aktuális pénzügyi év végéig, vagyis március 31-ig befut majd.  A Take-Two egyébként 3,29 milliárd dolláros bevételre és 484 millió dolláros profitra számít a teljes évre vonatkozóan.

14.
14.
kopic
Inkabb a 6.reszt jelentenek be vegre...

Yanez:
Kozepesnel sajnos semmivel nem jobb a sztorija. 1x vegignyomtam eleg is volt...
13.
13.
crytek
#12: Nem kell nekem fiók. Nekem majd a játék kell steam-re
12.
12.
Obi Wan Kenobi
#8: Ha gondolod kölcsönadom a fiókom
10.
10.
Yanez
#9: Első 20-30 perc után nem csoda. Az nem is GTA. Utána indul a buli. Bár mondjuk a sztori már az elejétől kezd érdekes lenni, úgyhogy, ha jól vágod az angolt vagy a magyar feliratot, akkor minden adva van a felhőtlen szórakozáshoz.
9.
9.
Ooorky
#1: Volt PS Now-n is, toltam vagy 20 percet aztán ment az uninstall.
8.
8.
crytek
#7: Nyugalom már csak évek kérdése és steam 4.99 euro lesz. Akkor kártyazsetonból beszerzem..Most ugyis csak a Series X megy pc-n leszarom 1-2 évig
7.
7.
DarkLord
A világ kihalt a covid tarol és minden bizonytalan, de egy biztos, hogy crytek még, mindig nem jutott hozzá a játékhoz. "2023-ból visszatekintve."
6.
6.
Viktor_The_Best
Mikor jön a gta6 kedves Rockstar azt mondjátok már?!
4.
4.
Obi Wan Kenobi
#2: Epicen ingyen volt amúgy
3.
3.
The Outer Worlds nagyon bejött nekem és amikor kint lesz hozzá minden, újra kéne játszanom :) Remélem lesz második része is és nagyon komoly lesz. Bejött ez a perk-flaw rendszer, hogy amikor többször elhullasz ugyan attól felkínálja, hogy okés ellenállób leszel örökre a dolog ellen, amiben meghaltál, de akkor mondjuk örökre mínusz 1 Int, vagy valami. De az is érdekes easter egg volt, hogy ha full tompa emberrel mentél és még nyomattad is hozzá az állatot, akkor a végső helyszín előtt bele lehetett ugrasztani a hajótokat a helyi napba és akkor úgy volt vége a játéknak, hogy kinyúvasztottad magatokat és lement hozzá a stáblista is. XD
2.
2.
crytek
#1: Egy játék következő részét azzal a céllal hozzák ki mindig amikor az előző már gyak. kutyát nem érdekel és nem hoz pénzt...Nos ez többet hoz máig mint sok más mostani megjelenés..Szóval messze az a GTA 6 :)
Előbb akciózzák le végre értelmes árra mert venném már végre
1.
1.
ATi0021
Ingyenes volt Epic Storeban, szóval nem is csoda. Illetve már 3 konzol generáción keresztül feji a Rockstar ezt a tehenet. Tényleg ideje lenne már a GTA6nak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...