Rekordszámokat hozott az év vége a Ubisoftnak

  • Írta: fojesz
  • 2021. február 11.
  • Biznisz
Link másolása
Mig a 2019-es év végén nem sok újdonságot tudott villantani a Ubisoft, 2020 utolsó három hónapját alaposan megtolta a cég, ami érződött a számain is. Az Assassin's Creed: Valhalla óriási siker lett.

A december 31-gyel véget ért három hónapra egymilliárd eurós forgalmat jelentett a Ubisoft, ami éves szinten 120 százalékos növekedésnek felel meg. Ez rekord a cég számára, amiből persze az is kivette a részét, hogy kifejezetten erősen sikerült az év végi felhozatala: az érintett időszakban jelent meg az Assassin's Creed: Valhalla, az új Just Dance, a Watch Dogs: Legion és az Immortals: Fenyx Rising is. (2019 végén ezzel szemben egy Just Dance-re és egy Ghost Reconra futotta a cégnek.)

Habár darabszám tekintetében még mindig az Assassin's Creed III tartja az eladási rekordot 12 millió példánnyal, bevétel szempontjából csúcsot döntött az új Assassin's Creed, míg a Just Dance-sorozat esetében hat éve nem fogyott olyan jól az aktuális epizód, mint a 2020-as. Az Immortals és a Watch Dogs: Legion kapcsán sem kaptunk pontos számokat, de a Ubisoft mindkét címmel elégedett volt: az előbbinek egyértelműnek van jövője a cég vezérigazgatója, Yves Guillemot szerint, az utóbbi pedig minden téren felülmúlta a Watch Dogs 2-t. A cég a Rainbow Six: Siege teljesítményét emelte még ki, a lövölde ugyanis mára 70 millió regisztrált játékosnál jár.

A befektetőknek tartott tájékoztató során azt is hangsúlyozta a kiadó, hogy a jövőben kevésbé szeretne függni az AAA-megjelenésektől: noha továbbra is szeretnének előrukkolni évi három-négy nagy címmel, ezentúl aktívabban támaszkodnának a régebbi játékaik monetizálására és a free-to-play címekre is. Utóbbi kezdeményezésnek a része a kínai piacot célzó, és a Tencenttel közösen fejlesztett mobilos Assassin's Creed is - érdekes módon viszont a tavaly rajtolt Hyper Scape jövőjéről egy szót sem ejtett a kiadó. Valószínűleg nem véletlenül.

Átnevezhetik az új Rainbow Sixet

Szintén az üzleti helyzetjelentés során derült ki, hogy átnevezhetik majd a Rainbow Six: Quarantine-t. Noha még semmi konkrétummal nem tudott szolgálni az ügyben a Ubisoft, a befektetőknek adott állásfoglalás alapján fontolóra vették a dolgot a cégnél, tekintve, hogy a címben szereplő "karantén" szónak mostanában nincs túl jó kicsengése a koronavírus-járvány miatt.
4.
4.
Hanoi
Teljesen korrekt sorozatot hozott össze a bugisoft, most kb 10-12-e körül - ebből még lehet faragni kuponnal- rreális ár érte, és 100+ órát bele lehet tolni.
Az előző részek kb 5 rugóba kerülnek.
Aki meg fanyalog annak meg nem ez a stílusa.
3.
3.
godach
#1: Annyira nem tudom megérteni ezt az Ubi rinyálást szinte minden hírük alatt (ne vedd személyesnek, csak most pont neked válaszolok)
Teljesen lehet már ismerni őket. Van az FPS, TPS meg az UBI játékok, ami noha egy kaptafára készülnek lásd tornyok, gyűjtögetnivalók stb, azért mer az Ubi nyitni másfelé is, nem beszélve arról, hogy éveken keresztül támogatják a játékaikat.
Tény ami tény, hogy évről évre én sem venném meg a folyamatos részeket (bár szinte már minden be van zsákolva) de azért ilyen sarkos végleteken, minthogy az Origins ugyan olyan mint a kettő volt, azért jót mosolygok.
2.
2.
Mortis
még több igazi pénzen vásárolható páncélt követelek az Assassin's Creed-be.
1.
1.
Slik
jaj de fantasztikus... pont az ilyen eredmenyek miatt jon evente egy uj resz kb. nulla ujdonsaggal :) 6-8 ev kihagyas utan ismet megprobaltam hatha azota esetleg uj jatek erzete van
de sajnos az origins is majdnem ugy olyan volt mint anno a masodik resz... szoval engem soha tobbet vesznek ra erre
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...