Ismét FPS-szerepjátékot teasel az inXile

  • Írta: szlav
  • 2021. május 15.
  • Pletyka
Link másolása
A korábbi álláshirdetésekből már sejthettük, hogy a Wasteland 3 alkotói a Fallout nyomdokain haladva belsőnézetű szerepjátékon dolgoznak, most pedig a csapat gyakorlatilag minden kételyünket eloszlatta ezzel kapcsolatosan.

Már gyakorlatilag mérget vehetünk arra, hogy a Wasteland 3, a The Bard's Tale IV és a Torment: Tides of Numenera fejlesztői jókora kitérőt tesznek a következő játékukkal, legalábbis a perspektívát illetően.

Az év elején a stúdió álláshirdetései közt bukkantunk rá néhány olyan leírásra, melyek szerint a csapat olyan szakembereket keresett, akik jártasok a pörgős, belsőnézetű akciójátékokban. Ennek nyomán nem volt nagy detektívmunka kikövetkeztetni, hogy az inXile megirigyelte a Fallout-széria, a The Outer Worlds, vagy éppen a Cyberpunk 2077 játékstílusát, így a következő alkotásuk valamiféle FPG-RPG hibrid lehet.

Nos, ezt a minap a stúdió gyakorlatilag meg is erősítette, habár nem egy hivatalos közlemény formájában. Az Xbox (amely 2018 óta az inXile anyavállalataTwitteren osztott meg egy aprócska posztot, amelyben gyakorlatilag arról kérdezték a játékosokat, hogy miféle játékba kezdenének bele legközelebb. Az inXile erre a tweetre a "NEW+FPS+RPG" kombót reagálta, nyilvánvalóan nem véletlenül.

Azoknak sem kell csüggedniük, akik jobban kedvelik a hagyományos, felülnézetes cRPG-ket, hiszen alig néhány hét múlva, június 3-án megérkezik a Wasteland 3 első kiegészítője, a Rangers of Steeltown.

10.
10.
Heldengeist
#6: Sajnos az, hogy szarnak válik és az, hogy üzletileg sikertelen lesz nem feltétlenül ugyanaz. A normie piac nagy és sokáig eltűri a hibákat és a fogyasztóellenes hozzáállást, máskülönben az EA már 10-15 éve csődbe ment volna.

#8: Én is úgy fogalmaztam, hogy minimális vagy semmilyen mértékben szólt bele a MS az Outer Worldsbe. Ehhez képest jobb esetben a közepes szintet, ha megüti és az Obsidian szégyenfoljta a játék. Akkor is, ha neked személyesen tetszett.
9.
9.
tyber16
#7: Ha a Dragon Age kedvenced akkor rossz ember nem lehetsz :D Igen tudom hogy a Divinity másabb egy kicsit mint a Wasteland de nem zavar. A Wasteland a poszt. ap setting miatt érdekel nagyon és mert anno a régi falloutok kimaradtak nekem mai fejjel pedig már túl öregek nekem a régiek.
Nem egymás után játszom végig őket XD Ennyi időm azért nincs :D. Wasteland jó lesz ha őszig végigtolom XD. Utána választok valami egyszerűbbet aztán 1-2 hónap után jön a többi :D De szerintem előbb végigviszem ezeket minthogy rendesen tudjak a boltba ps5-öt venni :D.
8.
8.
#5: Úgy tudom, hogy az Outer Worlds-be 0% beleszólása volt a Microsoftnak és ők csak azt az összement karakteres kerti multit kérték be cserébe azért, hogy utána az Obsidian egy olyan játékot fejleszt, amilyet csak akar és ők fizetik. Mindkét fél egyetértett abban is, hogy AAA RPG legyen ez a játék és így nekiállt a fejlesztő az Avowed-nek. Nem várod? Cool, én azért ránézek, mert nekem az Outer is tetszett.
7.
7.
#4: Nekem személy szerint a Dragon Age Origins az egyik legjobb játék, amit játszottam és egy full kedvenc. Ráadásul, a Divinity Original Sin részeket is nagyon-nagyon sokra tartom, de nekem a Wasteland 3 annyira nem jött be. Mármint nem úgy értem, hogy rossz játék lenne, de azért a D sokkal jobb a kategóriában. Viszont amiket felsoroltál, mindegyik cím neves képviselője a műfajnak és még csak nem is rövid játékok. Úgy értem, hogy két Original Sin után egy W3, aztán még ezek... az brutál nagy harapás időben is. A tetejére meg a ToN és már tényleg full hardcore, ha ezt így más játékok beiktatása nélkül végig akarod nyomni egymás után. Ezek amilyen időpontokban megjelentek, azért volt köztük mindig szünet és mi sem egymás után toltuk.

Te állat :) Vagy nem így értetted?
6.
6.
Őrnagy
#5: Akkor minden cég, amit a Micro fölvásárol, szarrá válik? Akkor most kidobtak az ablakon pár milliárdot.
5.
5.
Heldengeist
Az az igazság, hogy attól a pillanattól kezdve, hogy az InXlle eladta magát a MS-nak, megszűnt velük szemben minden elvárásom. Most már nem olyan játékokat csinálnak/fognak csinálni, amilyet akarnak, hanem amilyet a Microsoft megrendel.

Az Obsidianra is keresztet vetek. Az Outer Worlds is trágyalé a stúdió korábbi munkáihoz képest és őket is zsebre tette a MS (nem tudom, mekkora hatása volt a játékra az egy évvel korábbi felvásárlásnak, valószínűleg minimális vagy semmilyen, de annál jobbra már nem számtok tőlük sem).

Fallout széria? A Bethesda felvásárlás után két résszel (amiből csak egyet, a rosszabbikat csinálták ők) szarnak vált az is. Cyberpunk? Hát jó. Nincs az egekben a léc.
4.
4.
tyber16
#3: Divinity Original Sin 2-vel játszottam ami ilyesmi és imádtam minden percét annak. Utoljára a Dragon Age Origins volt az a játék ami annyira beszippantott mint fantasy rpg mint a Divinity. Mire befejeztem a Divinity-t nemsokkal a Wasteland 3 megjelenése előtt gondotlam hogy a 2-őt is beszerzem de olvastam hogy annyira nem szükséges a 3-hoz plusz amikor a 3 megjelent olvastam pár tesztet róla hogy igazából minden téren jobb mint a 2 akkor úgy voltam hogy egyből a 3-al akarok játszani. Szóval viszonylag még új ez a crpg műfaj nekem, gyerekként nem érdekeltek de most visszamenőleg akarom pótolni őket. Most a Wasteland 3 aztán Pillars of Eternity 1-2, Tyranny és talán ez a Torment is.
3.
3.
#2: Ha szereted az ilyesmit, akkor nem nagyon tudsz ezzel a játékkal mellé lőni, de amúgy nem pont egy rövid menet és nem is éppen faék egyszerű a cucc. Ha mindezt megtolod egy DLC-vel, az már overkill lehet, főleg gamepad-del - viszont ez a játék pont nem támogatja a bill+egér irányítást Xbox-on, ami szerintem egy bénán kihagyott ziccer.
2.
2.
tyber16
#1: Ne is mondd! Egészen ideáig a könyvtáromban lapult a Wasteland 3 mert megakartam várni amíg rendesen megpatchelik és a hetekben jön az 1.4 amivel bekerül a craftolás és az állatfarm amivel kb végtelen mennyiségű állat companionunk lehet úgyhogy ha ez az update kijön alig várom hogy végre elkezdhessem. Ráadásul Series X-en kapott fps boostot amivel 60 fps-el fut a játék szóval még nehezebb kivárni ezt a pár hetet az update-ig de minden porcikám rá van már hangolva a cuccra :D
1.
1.
Nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen játék vállalhatatlanul rosszul süljön el. Ha azt a narratívát vesszük alapul, hogy a micro-nak van pénze kifizetni egy stúdiót, ami jó játékokat csinál, még akkor is egyelőre távoli pályára van most nálam téve ez a játék. Most fejezi be a csapat a Wasteland 3 DLC-t, utána azt patchelik és közben vélhetőleg rajzolgatnak, meg embereket keresnek. Legalább 3-4 év egy komolyabb játék összehozási ideje?

Addig is Avowed lesz még előtte, de szerintem most annak is max a közepe fele járhatnak. Minden esetre kívácsi vagyok, hogy mi gurul ki az Xbox műhelyből, de az biztos, hogy <3 Phil <3 szereti az RPG-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...